close icon
page-title
X-Men: Days of Future Past
X-Men: Days of Future Past

Detaljer

 • Originaltitel: X-Men: Days of Future Past
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Bad Hat Harry Productions

X-Men: Days of Future Past 2014 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.5
14844Betyg
date2014
date2h 12m

Kommenter

 • avatar

  Flixer

  |14 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Xany Xaru

  |4 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  matixd

  |5 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |8 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  RealityRasmus

  |11 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  ganDi1243

  |12 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  MilanTa

  |13 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Semister12

  |14 dage siden
  Najs som fan

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad handlar X-Men: Days of Future Past om?

X-Men: Days of Future Past är en episk sci-fi-actionfilm som utforskar en mörk, post-apokalyptisk framtid där mutanter är nästan utrotade och de överlevande kämpar för sin överlevnad mot mäktiga Sentinels. För att undvika denna dystra verklighet måste de legendariska X-Men-hjältarna resa tillbaka i tiden och samarbeta med sina yngre jag för att ändra historiens gång och förhindra Sentinelernas uppkomst.

Filmen skickligt knyter samman de två olika X-Men-tidslinjerna från originaltrilogin och X-Men: First Class. Medan de äldre mutanterna som Wolverine, Professor X och Magneto kämpar i den ödsliga framtiden, måste deras yngre motsvarigheter från 1970-talets USA stoppa den event som leder till Sentinelernas skapande. Detta ger en spännande dynamik när karaktärerna konfronterar sina framtida och förflutna jag.

Med massiva strider, hisnande tidsresor och moraliskt komplexa dilemman tar X-Men: Days of Future Past superhjältegenren till nya höjder. Handlingen är både fantasifull och tankeväckande när mutanterna kämpar för sin rätt att existera i en värld som fruktar och förföljer dem. Det är en storslagen saga om vänskap, uppoffring och att skapa sin egen framtid.

X-Men: Days of Future Past

Hur spelar "X-Men: First Class" in i X-Men: Days of Future Past?

X-Men: Days of Future Past knyter sinnrikt ihop trådarna från X-Men: First Class och föregående X-Men-filmer. För att ändra framtiden måste de äldre hjältarna som Wolverine, Professor X och Magneto återförenas med sina yngre motsvarigheter från X-Men: First Class under 1970-talet.

Genom en psykisk tidslinje överförs Wolverines medvetande tillbaka till sin yngre kropp 1973 för att varna de unga mutanterna och leda dem till att stoppa Mystique från att döda Dr. Bolivar Trask. Detta kritiska ögonblick orsakar nämligen de ängsliga människornas motreaktion att skapa de omänskliga Sentinels för att utplåna mutanterna.

Så medan X-Men: First Class utforskade teamets ursprung på 1960-talet, tar Days of Future Past vid när de unga mutanterna är äldre och splittrade. Wolverine måste återförena dem och övertyga dem att stoppa Mystique för att förhindra den mörka framtiden från att bli verklighet. Båda filmerna vävs samman på ett genialt sätt.

Var kan man se X-Men: Days of Future Past stream gratis?

Som en av de största blockbusterfilmerna under 2014 finns det flera lagliga streamingtjänster där du kan se X-Men: Days of Future Past online. Några populära alternativ att streama filmen gratis med reklam inkluderar dreamfilms.se, SF Anytime och Viaplay.

För en liten månadsavgift kan du även streama X-Men: Days of Future Past utan reklam på tjänster som Netflix, HBO Nordic och Amazon Prime Video. De flesta streamingtjänster erbjuder en gratis provperiod när du registrerar dig, så du kan potentiellt se filmen utan kostnad först.

En annan laglig och gratis möjlighet är att hyra eller köpa X-Men: Days of Future Past digitalt via videotjänster som SF Anytime, iTunes eller Google Play. Då laddar du ner filmen för avspelning i en viss tid eller får behålla den permanent i din filmsamling.

Vilka skådespelare medverkar i X-Men: Days of Future Past?

X-Men: Days of Future Past har en imponerande rollbesättning fylld av både etablerade X-Men-veteraner och nya, lovande talanger. Filmen är verkligen en höjdpunkt för ensemblespelets kraft med många ikoniska karaktärer som interagerar över olika tidslinjer.

Hugh Jackman återvänder som den odödliga Wolverine och utgör den centrala länken mellan de två parallella berättelserna. Han får även äran att jobba med legender som Patrick Stewart (Professor X) och Ian McKellen (Magneto) från originaltrilogin samt deras yngre motsvarigheter James McAvoy och Michael Fassbender från X-Men: First Class.

Ytterligare stora namn i ensemblen inkluderar Jennifer Lawrence som den formidabla Mystique, Halle Berry som Storm, Nicholas Hoult som Beast och Ellen Page som Kitty Pryde. Dessutom dyker Peter Dinklage upp i en nyckelroll som Dr. Bolivar Trask, skaparen av de dödliga Sentinels.

X-Men: Days of Future Past

Vad tyckte kritikerna om X-Men: Days of Future Past?

X-Men: Days of Future Past välkomnades med överväldigande positiva recensioner från filmkritiker världen över när den hade premiär 2014. Många hyllade den ambitiösa tidsresandekonstruktionen som på ett elegant sätt knöt ihop de olika X-Men-filmerna.

Recensenter imponerades av de spektakulära actionscenerna och de fotorealistiska speciella effekterna, särskilt den episka finalkampen i det framtida, dystopiska Moskva. Men filmen fick också beröm för sin komplexa karaktärsutveckling och de filosofiska teman kring intolerans och människans rädsla för det okända som den utforskade.

På Rotten Tomatoes har X-Men: Days of Future Past en godkänd rating på 91% baserat på 348 recensioner, med ett genomsnittligt betygsvärde på 7.6/10. Många kritiker hyllade den som den bästa X-Men-filmen hittills och en ypperlig superhjtältefilm som lyckades förena underhållning och intellektuell djupsinnighet.

Vilka andra X-Men-filmer bör man se om man gillade Days of Future Past?

Om du uppskattade den storslagna känslan och det ambitiösa berättandet i X-Men: Days of Future Past finns det flera andra filmer i samma superhjälteuniversum som är värda att se. De bästa alternativen inkluderar:

X-Men: First Class (2011): En origin story om hur Professor X och Magneto först möttes och rekryterade den första generationens unga mutanter under den kalla krigsperioden på 1960-talet.

X2: X-Men United (2003): Den andra filmen i originaltrilogin med Patrick Stewart och Ian McKellen som Professor X respektive Magneto. En mörk och djupsinnig berättelse om mutanternas kamp för acceptans.

Logan (2017): Hugh Jackmans sista film som Wolverine. En dystertragisk framtidsvision med en åldrande Logan som kämpar för att skydda en ung mutant mot en värld som försöker utplåna dem.

Sammanfattning

X-Men: Days of Future Past är en episk sci-fi-actionfilm som skickligt sammanför de olika X-Men-tidslinjerna. Medan de äldre mutanterna kämpar i en dyster framtid måste deras yngre jag resa tillbaka och stoppa skapandet av de dödliga Sentinels. Med en stjärnensemble, storslagna strider och tankeväckande teman om intolerans och mänsklighetens mörka sidor är denna film en höjdpunkt i superhjältegenren.

Oavsett om du är en hängiven X-Men-fan eller bara gillar välgjorda actionfilmer, erbjuder Days of Future Past underhållning på högsta nivå. Med sin smarta tidslinjekonstruktion, fängslade actionscener och djupsinniga karaktärsutveckling är detta en film värd att streama online. Var redo för en storslagen resa genom olika tidsåldrar som utmanar dig att se bortom det yttre och acceptera det som är olikt dig själv.

6 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 14844

Dela