close icon
page-title
Whiplash
Whiplash

Detaljer

 • Originaltitel: Whiplash
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Bold Films

Whiplash 2014 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star8.4
14581Betyg
date2014
date1h 47m

Kommenter

 • avatar

  Semister12

  |11 timer siden
  Najs som fan
 • avatar

  Grater98

  |2 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |5 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  stjärnaFält22

  |5 dage siden
  Betyget 8.4 talar för sig själv, måste ses om man gillar den typen av grejer!
 • avatar

  MilanTa

  |6 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Flixer

  |9 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  RealityRasmus

  |10 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Xany Xaru

  |11 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  matixd

  |14 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  ganDi1243

  |14 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilken är historien bakom Whiplash?

Whiplash är en gripande dramafilm från 2014 som utforskar de extrema längder en ung musiker är villig att gå för att uppnå perfektion. Filmen följer Andrew Neiman, en driven jazztrummis på en prestigefylld musikhögskola. Hans mål är att nå toppnivå, även om det innebär att arbeta under den fruktade läraren Terence Fletcher, känd för sina brutala undervisningsmetoder.

När Fletcher upptäcker Andrews talang tar han honom under sina vingar, men deras relation utvecklas snart till en toxisk tävlan om dominans. Fletcher driver Andrew till hans gränser, både fysiskt och mentalt, med förnedring och extrema övningssessioner. Andrew är villig att offra allt för sin dröm, även om det innebär att riskera sin hälsa och relationer.

Whiplash Streama online utforskar teman som passion, perfektionism och den mörka sidan av konstnärligt strävsamma. Filmen ger en fascinerande inblick i pressen unga musiker ställs inför och de extrema metoder som ibland används för att driva fram framgång. Huvudkaraktärernas intensiva kamp för perfektion skapar en spänning som håller tittaren fängslad genom hela filmen.

Whiplash

Hur presterar huvudrollsinnehavaren i Whiplash?

Miles Teller ger en fantastisk prestation som Andrew Neiman i Whiplash Film gratis. Hans ödmjuka men intensiva porträttering av den unge, besatte trummisen är både övertygande och hjärtskärande. Teller fångar perfekt Andrews kamp mellan besattheten av att bli stor och pressen från den grymme läraren Terence Fletcher.

Genom sina fysiska prestationer och uttrycksfulla ansiktsspel lyckas Teller förmedla Andrews växande desperation och mentala utmattning när han drivs till gränsen. Trots de extrema påfrestningarna han utsätts för behåller Andrews en gnista av hopp och beslutsamhet som får tittaren att heja på honom.

Rollistan Whiplash skulle inte varit densamma utan J.K. Simmons mästerliga skådespel som den förfärliga läraren Fletcher. Simmons levererar en både uppskakande och respektingivande prestation som den bryska mentorn från helvetet. Med sin enorma scennärvaro och häpnadsväckande vulgaritet formar Simmons en komplex karaktär som förblir fascinerande även när han är mest avskyvärd.

Var kan man se Whiplash stream gratis?

Det finns ett antal strömningstjänster där du kan Titta på Whiplash utan kostnad. En populär sida att streama filmen gratis är dreamfilmsw.se, en välkänd resurs för filmentusiaster i Sverige. Där finns Whiplash tillgänglig för gratis streaming i hög kvalitet.

En annan option för att Var kan jag se Whiplash är vissa videoströmningstjänster som erbjuder en provperiod. Genom att registrera dig för en gratis provperiod kan du ofta streama Whiplash och andra populära titlar utan kostnad under en begränsad tid.

För den som föredrar mer traditionella metoder kan Whiplash även hittas på vissa videoutlåningsställen som bibliotek. När kommer Whiplash dit kan variera, men det är en bra resurs för att se filmen gratis. Oavsett hur du väljer att uppleva den, är Whiplash definitivt en film som förtjänar att ses på den stora skärmen.

Vilka andra filmer är lika bra som Whiplash?

För dem som älskade den intensiva dramatiken och de råbarkade karaktärerna i Whiplash Sverige finns det flera liknande filmer värda att kolla in. Black Swan från 2010 är en annan psykologisk thriller som utforskar teman som besatthet och den stränga disciplinen inom konstnärliga yrken. Natalie Portman ger en osannolik prestation som en balettdansös som driver sig själv till gränserna för att nå perfektion.

Filmen The Master från 2012 har också likheter med Whiplash när det gäller att skildra toxiska mentorskapsmönster. Här följer vi en ung mans komplicerade förhållande till den karismatiska ledaren för en sekt. Precis som i Whiplash blir relationen mellan mästaren och lärlingen alltmer mörk och destruktiv.

Om du gillade den realistiska skildringen av musikerlivet i Whiplash Streama online rekommenderas också biografiska filmer som Bird från 1988 om jazzlegenden Charlie Parker, och Straight Outta Compton från 2015 som skildrar hiphopgruppens N.W.A:s resa till berömmelse.

Whiplash

Vem regisserade Whiplash?

Mannen bakom kameran för den kritikerrosade Whiplash Film gratis är Damien Chazelle. Den då relativt unge regissören hade bara en lågbudgetfilm, Guy and Madeline on a Park Bench, på sin meritlista innan han slog igenom med sin andra långfilm Whiplash.

Chazelle, som själv studerade musik på college, hade länge burit på idén om en film som skildrade den extrema pressen unga musiker utsätts för. Hans inspirationskällor inkluderade egna erfarenheter av stränga lärare och den legendariske jazzdrummisinstruktören Buddy Rich.

Whiplash Rollistan visade sig bli en genombrytande hit som belönades med tre Oscarstatyetter, inklusive för bästa manliga biroll till J.K. Simmons som den skräckinjagande Fletcher. Framgången gjorde Chazelle till en av Hollywoods hetaste nya regitalanger och öppnade dörren för uppdrag som den kritikerrosade La La Land några år senare.

På vilka sätt skildras perfektionism i Whiplash?

Perfektionism är ett genomgående tema i Whiplash som utforskas på flera olika nivåer. För huvudkaraktären Andrew blir jakten på musikalisk perfektion en besatthet som tar över hela hans liv. Han offrar sömn, relationer och till och med sin fysiska och mentala hälsa i sin strävan att bli den bästa trummisen.

Även läraren Fletcher är en personifiering av den extrema perfektionismen som finns inom musikeliten. För honom är ingenting mindre än det bästa acceptabelt, och han pressar sina elever med brutala metoder för att få fram deras fulla potential.

På en mer tematisk nivå Var kan man se Whiplash också som en allegori över den moderna prestationskulturen och dess mörka baksida. Filmen ifrågasätter var gränsen går mellan en sund strävan efter excellens och en skadlig besatthet av perfektion som förstör allt i sin väg. Även om huvudkaraktärerna är musiker är deras erfarenheter något de flesta moderna högpresterare kan relatera till.

Sammanfattning

Whiplash är en råbarkad dramafilm som tar tittaren rakt in i den hårda verkligheten för unga musiker som jagar perfektion. Genom de intensiva rollprestationerna och den skickliga regi får vi följa den besatta trummisen Andrews kamp för att nå sin fulla potential, under den grymma ledningen av den legendariska läraren Terence Fletcher. Filmen utforskar på ett fascinerande sätt gränserna för hur långt man kan driva en elev i jakten på mästerskap.

Whiplash är en stark filmupplevelse som stannar kvar länge efter att den sista trumvispen har lagt sig. Förutom de briljanta skådespelarprestationerna och den fängslande berättelsen, väcker filmen också tankar kring den mörka sidan av modern prestationskultur. När blir besattheten av perfektion för mycket och till vilken kostnad jagar vi framgång? Oavsett vad du tycker om filmens svar, lämnar den garanterat ett bestående intryck.

7 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 14581

Dela