close icon
page-title
What Happened to Monday
What Happened to Monday

Detaljer

 • Originaltitel: What Happened to Monday
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Belgien, Tyskland, Frankrike, Rumänien, Storbritannien
 • Regissör: Nexus Factory

What Happened to Monday Stream Gratis • Svenska • Online

star7.2
5857Betyg
date2017
loader

Recension

 • avatar

  Xany Xaru

  |8 timer siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  matixd

  |9 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Flixer

  |9 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |11 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Semister12

  |12 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |13 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD

Trailer

Indholdsfortegnelse

Vem är hjältinnan i denna dystopiska thriller?

I den spännande science fiction-thrillern What Happened to Monday möter vi inte bara en, utan sju hjältinnor. Alla spelas av den svenska skådespelerskan Noomi Rapace, som ger liv åt sju identiska systrar i en dystopisk framtid. Filmen, som kan ses på flera streamingtjänster inklusive dreamfilms, utspelar sig i en värld där överbefolkning har lett till strikta regler om familjeplanering.

Systrarna, uppkallade efter veckodagarna, tvingas dela på en identitet för att överleva i ett samhälle där endast ett barn per familj är tillåtet. Var och en av dem får gå ut en dag i veckan under namnet Karen Settman. Denna komplexa rollgestaltning gör What Happened to Monday till en unik upplevelse för tittaren, där Rapace visar prov på sitt imponerande skådespeleri genom att skapa sju distinkta personligheter.

What Happened to Monday

Hur skildrar filmen en överbefolkad värld?

What Happened to Monday målar upp en skrämmande bild av en framtid där jordens resurser är uttömda på grund av överbefolkning. Filmen, som kan streamas gratis på flera plattformar, visar ett samhälle präglat av strikt kontroll och övervakning. Regissören Tommy Wirkola har skapat en visuellt slående värld där trånga utrymmen och överfulla städer förstärker känslan av klaustrofobi och desperation.

I denna dystopi har världsregeringen infört en sträng enbarnspolitik, övervakad av Child Allocation Bureau. Filmen utforskar konsekvenserna av denna politik genom syskonens dagliga kamp för överlevnad. Genom att följa systrarnas liv får tittaren en inblick i hur samhället fungerar, från högteknologiska övervakningssystem till underjordiska rörelser som kämpar mot systemet.

Teknologi och övervakning i framtidens samhälle

En fascinerande aspekt av What Happened to Monday är dess skildring av avancerad teknologi som används för att upprätthålla befolkningskontrollen. Filmen visar:

 • Biometriska scanners som används för identifiering
 • Drönare och robotar som patrullerar gatorna
 • Avancerade databasersystem för att spåra varje medborgare
Dessa element bidrar till att skapa en trovärdig och skrämmande framtidsvision som håller tittaren på helspänn genom hela filmen.

Vilka etiska dilemman tar What Happened to Monday upp?

Denna gripande thriller, tillgänglig för streaming på dreamfilms och andra plattformar, utforskar flera komplexa etiska frågor. Centralt i handlingen står dilemmat kring befolkningskontroll kontra personlig frihet. Filmen tvingar tittaren att reflektera över frågor som: Är det moraliskt försvarbart att begränsa antalet barn en familj får ha för att rädda planeten? Vad är priset för överlevnad i en värld med knappa resurser?

What Happened to Monday belyser också frågor om identitet och individualitet. Systrarnas situation, där de tvingas dela på en enda offentlig identitet, väcker tankar kring hur vår identitet formas av samhället och omständigheterna vi lever i. Filmen utforskar också teman som solidaritet och uppoffring, när systrarna måste samarbeta och ibland riskera allt för varandras skull.

Hur presterar Noomi Rapace i sina sju roller?

Noomi Rapace levererar en tour de force i What Happened to Monday genom att gestalta sju distinkta personligheter. Hennes prestation är en höjdpunkt i filmen och visar på hennes mångsidighet som skådespelerska. Varje syster har sin egen unika karaktär, från den försiktiga Monday till den rebelliska Thursday, och Rapace ger var och en av dem liv med subtila skillnader i kroppsspråk, röst och beteende.

Rollistan för What Happened to Monday är imponerande, men det är Rapaces förmåga att växla mellan rollerna som verkligen sticker ut. Hennes skickliga porträttering gör det lätt för tittaren att skilja mellan systrarna, även när de interagerar med varandra i samma scen. Detta bidrar till filmens trovärdighet och förhöjer spänningen i berättelsen.

Tekniska utmaningar och skådespelarprestation

Att spela mot sig själv i flera roller är en teknisk utmaning, men Rapace hanterar det med bravur. Produktionen använde avancerade filmtekniker för att skapa illusionen av sju identiska systrar på skärmen samtidigt. Rapaces förmåga att ge varje syster en distinkt personlighet, trots de tekniska begränsningarna, är ett bevis på hennes skicklighet som skådespelerska.

What Happened to Monday

Var kan man se What Happened to Monday 2017 stream gratis?

För filmälskare som vill titta på What Happened to Monday finns det flera alternativ tillgängliga. Dreamfilms erbjuder möjligheten att streama filmen online, vilket är ett bekvämt sätt att uppleva denna spännande thriller. Det finns även andra plattformar där du kan se filmen gratis eller till en låg kostnad.

Om du funderar på var du kan se What Happened to Monday, är det värt att kolla in olika streamingtjänster. Många erbjuder gratis provperioder eller specialerbjudanden för nya användare. Det kan vara ett utmärkt tillfälle att titta på denna gripande science fiction-film utan extra kostnad.

Varför är denna science fiction-film ett måste för genrefans?

What Happened to Monday är en film som verkligen sticker ut inom science fiction-genren. Den kombinerar en fängslande premiss med tankeväckande teman och actionfylld spänning. För fans av dystopiska berättelser erbjuder filmen en unik twist på temat överbefolkning och statlig kontroll, vilket gör den till ett måste att streama online.

Filmen utmärker sig genom sin innovativa användning av en enda skådespelerska i sju roller, vilket skapar en fascinerande dynamik som sällan ses i science fiction. Dessutom erbjuder What Happened to Monday en balans mellan hjärnskrynklande koncept och spännande action, vilket gör den tilltalande för en bred publik. För den som letar efter en tankeväckande och underhållande filmupplevelse är denna produktion definitivt värd att titta på, oavsett om det är via dreamfilms eller andra plattformar.

Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 5857

Dela