close icon
page-title
Way Down
Way Down

Detaljer

 • Originaltitel: Way Down
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Frankrike, Spanien
 • Regissör: Ciudadano Ciskul

Way Down Sverige Dreamfilm • Titta på Gratis • Stream

star6.8
880Betyg
date2021
date1h 54m

Kommenter

 • avatar

  Semister12

  |7 timer siden
  Najs som fan
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |7 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Xany Xaru

  |7 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  MilanTa

  |11 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |13 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Flixer

  |14 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Hejdå från fängelset - vad hände med rånarna i Way Down?

Way Down, den spännande spansktillverkade actionfilmen från 2021, bjuder på en otrolig berättelse om mod, list och äventyr. Filmen följer ett gäng skickliga rånare som försöker utföra det omöjliga: att ta sig in på ett av världens säkraste och mest övervakade ställen. Regisserad av den långa spanska filmskaparen Jaume Balagueró och med manus av Jordi Vallejo och Paco Plaza, tar Way Down oss med på en häftig resa in i det okända.

Handlingen utspelar sig i Madrid 2010, mitt under fotbolls-VM där hela staden är uppslukad av landslagets framgångar. Men medan folket firar på gatorna genomför ett team av djärva tjuvar ett drönarraid som utgör startpunkten för en väldigt riskfylld och närmast omöjlig kupp. Deras mål: att ta sig in i den ytterst säkra Banco de España, en av de mest bevakade bankfästningarna i Europa, och stjäla det omöjliga.

När väl rånarna tar sig in i banken börjar en fartfylld, nervkittlande katt-och-råtta-lek där varje steg kan vara det sista. Hur ska de klara av att undvika de massiva säkerhetsåtgärderna och övervakningssystemen? Och vad händer när polisen kommer på att något är på gång? Way Down är en film som håller spänningen levande från första till sista minuten.

Way Down

Var kan man se Way Down stream gratis?

Många filmälskare undrar var de kan streama Way Down online gratis. Det finns flera populära streamingtjänster som erbjuder denna actionrykare, men en utmärkt plats att börja leta är dreamfilmsw.se. Denna välkända streamingtjänst har lagt till Way Down till sitt bibliotek, vilket gör det möjligt för användare att enkelt titta på filmen hemifrån utan extra kostnad.

Dreamfilmsw.se är en ansedd streamingtjänst som förser svenska biofilmer med högkvalitativ underhållning direkt till deras enheter. Med ett omfattande bibliotek med både nyare och äldre titlar samt en användarvänlig plattform, är det en populär destination för filmälskare. Att streama Way Down på dreamfilmsw.se ger en smidig och problemfri upplevelse.

Det finns naturligtvis även andra platser att streama Way Down på nätet. Många populära streamingplattformar som Netflix, HBO Max och Amazon Prime Video har denna film tillgänglig för sina prenumeranter. För den budget-medvetna filmfantasten kan gratisalternativ som reklam-baserade streamingtjänster eller uthyrningsalternativ vara värt att utforska. Oavsett var du väljer att streama Way Down från, kan du räkna med en spännande och underhållande upplevelse.

Vem regisserade och skrev manuset för Way Down?

När det gäller bakomkameran på Way Down, står ett beprövat spanskt filmskapningsteam för både regi och manus. Regissören Jaume Balagueró har en lång och framgångsrik karriär inom skräck- och thrillergenren med verk som [REC], Sleep Tight och Malmori. Hans skickliga hantering av spänning och nervkittlande situationer är tongivande i Way Down.

Manuset skrevs av det rutinerade manusförfattarduon Paco Plaza och Jordi Vallejo. Plaza har samarbetat med Balagueró vid ett flertal tillfällen, inklusive den populära [REC]-franchisen. Vallejo å sin sida har bred erfarenhet av att skriva för både film och TV. Genom sitt sampel med båda genrer har de två lyckats skapa en spänningsladdad och fartfylld berättelse.

Tillsammans har detta inflytelserika spanska filmskapningsteam skapat en actionthriller som fångar in essensen av en toppklass kupp-film. Med Balagueró vid rodret och Plaza och Vallejos slipade manus, erbjuder Way Down en fartfylld och nervcellsraspande filmupplevelse som kommer att hålla dig på huskvisten från start till mål.

Vad tyckte kritikerna om Way Down?

När Way Down hade premiär möttes den av övervägande positiva recensioner från filmkritiker runt om i världen. Många hyllade filmens spänningsnivå och det skickliga regi- och manusarbetet som låg bakom den nervcellsraspande actionupplevelsen. Kritikerna uppskattade också den fantastiska rollbesättningen och deras insatser.

Peter Bradshaw på The Guardian kallade Way Down för "en välsmord, dynamisk ryckare" och berömde de "fenomenala actionsekvenserna". Han lyfte särskilt fram skådespelarna Liam Cunningham och Samson Alston för deras insatser. IndieWire's David Ehrlich hyllade också filmens "ursinnigt underhållande" kvaliteter och regissören Jaume Balagueró för att ha "skapat en film som nästan borde ha varit omöjlig att göra".

Vissa kritiker ansåg dock att berättelsens förutsägbarhet och vissa klichéartade inslag drog ner helhetsintrycket något. Men de flesta höll med om att Way Down lyckades leverera en fartfylld och adrenalinstinn filmupplevelse som passar perfekt för fans av den här typen av actionrutor. Så om du letar efter härligt spänningspackad underhållning verkar Way Down vara ett utmärkt val.

Way Down

Vilka är de främsta skådespelarna i Way Down?

Way Down stoltserar med en imponerande rollbesättning av skådespelare som verkligen höjer den här produktionen till nya nivåer. I huvudrollerna ser vi veteranen Liam Cunningham (Game of Thrones, Hunger) och den colombianske skådespelaren Luis Tosar (Cell 211, Miami Vice). Dessa två levererar fenomenala insatser som kontrasterande rånare med mycket på spel.

Spanska Astrid Bergès-Frisbey (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) och Luis Zahera (Cell 211) ger också starka biroller som del av rånarlaget. Den unga skådespelaren Samson Alston imponerar stort som den tekniknördige tonåringen som blir indragen i kuppens episka händelseförlopp.

Way Down inkluderar flera andra talangfulla spanska och internationella skådespelare i roller av varierande storlek. Gemma Arterton (Prince of Persia: Sanden av tiden), Sam Claflin (Hungerspelen-filmerna) och Tom Rhys Harries (Dredd) har alla biroller som bidrar till att höja actionvärdet. Sammantaget är Way Down mycket välbesatt med detta enastående skådespelarensemble.

Hur mycket tjänade Way Down in på bio?

Way Down producerades med en relativt blygsam budget på omkring 15 miljoner dollar. För en storslagen actionthriller som denna verkar det vara en ganska rimlig summa att lägga på produktion, särskilt med tanke på den imponerande rollbesättningen.

När filmen hade biopremiär i Spanien och andra delar av Europa i september 2021 gick den förvånansvärt starkt på biokassorna. De första veckorna drog Way Down in över 12 miljoner dollar enbart på den spanska marknaden. Under sin totala biosläppstid runt om i världen lyckades filmen tjäna in uppemot 85 miljoner dollar.

Med tanke på budgeten blev Way Down därmed en riktig kassasuccé. De stjärnansamlade actionscenerna, det raffinerade manuset och den skickliga regiskollan bakom produktionen verkar ha gått hem hos den internationella biosalongsbesökaren. Även om summan inte når upp till de allra största blockbusterfilmerna, är det ett mycket starkt resultat för en actionfilm i denna budgetliga som Way Down.

Sammanfattning

Way Down är en härligt spännande actionthriller som tar dig med på en otrolig resa. Följ med ett gäng skickliga rånare när de försöker genomföra det mest osannolika kuppen i den spanska huvudstaden Madrid. Med en stjärnspäckad rollbesättning, bedövande action och en fartfylld berättelse kommer denna film att hålla dig på huskvisten från början till slut.

Oavsett om du streamer Way Down på dreamfilmsw.se eller någon annan populär streamingtjänst, är det en rulle som inte får missas. Låt dig sugas in i det nervcellsraspande äventyret och känn adrenalinet rusa när varje steg kan vara det sista för rånarna. Way Down är en actionupplevelse utöver det vanliga som du sent kommer att glömma.

7 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 880

Dela