close icon
page-title
Trollkarlen från Oz
Trollkarlen från Oz

Detaljer

 • Originaltitel: The Wizard of Oz
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Metro-Goldwyn-Mayer

Trollkarlen från Oz 1939 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.6
5326Betyg
date1939
date1h 42m

Kommenter

 • avatar

  Semister12

  |15 timer siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |5 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |8 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |9 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  RealityRasmus

  |9 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Grater98

  |9 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  Flixer

  |10 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  stjärnaFält22

  |10 dage siden
  Betyget 7.6 talar för sig själv, måste ses om man gillar den typen av grejer!
 • avatar

  matixd

  |12 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  MilanTa

  |13 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Trollkarlen från Oz 1939 - Dreamfilms Stream Gratis

Är du ute efter en klassisk filmupplevelse att minnas? Då är Trollkarlen från Oz från 1939 ett perfekt val. Denna ikoniska film, som regisserades av den legendariske Victor Fleming och producerades av Metro-Goldwyn-Mayer, är nu tillgänglig för gratis streaming på dreamfilmsw.se. Låt dig föras bort till det magiska landet Oz tillsammans med Dorothy och hennes vänner utan att behöva spendera en krona.

På dreamfilmsw.se kan du streama Trollkarlen från Oz i högsta kvalitet och uppleva detta mästerverk i all sin prakt. Oavsett om du är en långvarig fan eller ser filmen för första gången, är denna plattform den bästa platsen att titta på Trollkarlen från Oz gratis. Med bara några klick kan du ta del av en av de mest ikoniska filmerna genom tiderna.

Så varför inte samla familjen eller vännerna och låta er förtryllas av Trollkarlen från Oz? Med dreamfilmsw.se har du möjligheten att streama denna klassiker utan kostnad och utan begränsningar. Upplev magin, äventyret och de oförglömliga karaktärerna i den här filmen som har berörat generationer av biobesökare.

Trollkarlen från Oz

Trollkarlen från Oz - Streama online i högsta kvalitet

Trollkarlen från Oz är en av de mest älskade filmerna genom tiderna, och nu har du möjligheten att streama den online i högsta kvalitet på dreamfilmsw.se. Oavsett om du väljer att se den på din dator, surfplatta eller smart-tv, kommer denna plattform att erbjuda en oförglömlig upplevelse som gör rättvisa åt filmens visuella magi.

Med dreamfilmsw.se behöver du inte oroa dig för dålig bildkvalitet eller hackiga strömmar. Tack vare deras dedikerade servrar och avancerade teknik kan du njuta av Trollkarlen från Oz utan avbrott och med kristallklar bild och ljud. Så varför inte boka en kväll med denna klassiker och låta dig sugas in i den fantastiska världen Oz?

Att streama Trollkarlen från Oz online på dreamfilmsw.se är inte bara bekvämt, utan också en miljövänlig lösning. Ingen fysisk media behövs, vilket minskar din koldioxidavtryck. Så medan du blir underhållen av denna tidlösa berättelse, kan du också känna dig stolt över att ha gjort ett hållbart val.

Var kan jag se Trollkarlen från Oz? Hitta bästa platsen!

Letar du efter var du kan se den ikoniska filmen Trollkarlen från Oz? Då har du kommit rätt! Dreamfilmsw.se är den bästa platsen att streama denna klassiker på nätet. Här kan du inte bara se Trollkarlen från Oz i Sverige, utan också uppleva den i högsta möjliga kvalitet utan att behöva betala en krona.

Men varför är dreamfilmsw.se den optimala platsen för att titta på Trollkarlen från Oz? För det första erbjuder de en smidig och användarvänlig plattform som gör det enkelt att hitta och streama filmen direkt. Dessutom har de en robust server som garanterar en smidig uppspelning utan några irriterande avbrott eller buffringar.

Oavsett om du vill se Trollkarlen från Oz på din dator, surfplatta eller smart-tv, är dreamfilmsw.se perfekt anpassad för alla dina enheter. Så var du än befinner dig, kan du njuta av denna ikoniska film i all sin prakt. Så varför inte samla vännerna eller familjen och upplev äventyret tillsammans?

Trollkarlen från Oz Film - Handlingen och känslorna

Trollkarlen från Oz är en film som har beröring som få andra. Från den stund 12-åriga Dorothy och hennes lilla hund Toto virvlar in i det fantastiska landet Oz, sugs vi in i en värld fylld av magi, äventyr och oförglömliga karaktärer. Men denna film är så mycket mer än bara en underhållande berättelse.

I grunden handlar Trollkarlen från Oz om en ung flickas resa för att hitta sin inre styrka och mod. Genom sina vänner - den fåfänga fågelskrämman, den håglösa plåtmannen och den fega lejonet - lär sig Dorothy att verklig skönhet, intelligens och mod kommer inifrån. Det är en djupt rörande och tidlös läxa om att acceptera sig själv och andra för den man är.

Men Trollkarlen från Oz är också en film som väcker starka känslor hos tittaren. Vi skrattar åt de komiska situationerna, gråter av glädje när vänskapen segrar och häpnar över de visuella undren som livet i Oz bjuder på. Det är en film som berör på djupet och som du kommer att bära med dig länge efter att den är slut.

Trollkarlen från Oz

Rollistan Trollkarlen från Oz 1939 - Skådespelare

En av anledningarna till att Trollkarlen från Oz är en sådan ikonisk film är den fantastiska rollbesättningen. Judy Garland gör en ikonisk insats som den unga Dorothy och hennes porträttering av en modig, men osäker flicka är hjärtknipande. Men hon står inte ensam på scenen.

Ray Bolger, Jack Haley och Bert Lahr gör alla oförglömliga roller som respektive Fågelskrämman, Plåtmannen och den fega Lejonet. Deras komiska tajming och rörande prestationer gör att vi roas, gråter och hejar på dem genom hela deras äventyr. Och vem kan glömma den storslagna insatsen av Margaret Hamilton som den elaka häxan från Väst?

Men det är inte bara huvudrollsinnehavarna som skiner i Trollkarlen från Oz. Filmens många biroller, som munchkinerna, den goda häxan Glinda och den stora och mäktiga Oz själv, bidrar alla till den magiska känslan. Tillsammans skapar denna enastående ensemble en rollbesättning som har etsat sig fast i populärkulturen för evigt.

Vad hände med Trollkarlen från Oz efter premiären?

När Trollkarlen från Oz hade premiär 1939 kunde ingen ana vilken enorm inverkan den skulle ha på populärkulturen. Filmen blev en omedelbar kritiker- och publiksuccé och betraktades som en av årets bästa filmer. Men dess inflytande sträckte sig långt bortom biokassorna.

Trollkarlen från Oz cementerade Metro-Goldwyn-Mayers rykte som en av de ledande studiona i Hollywood och banade väg för fler storslagna musikalfilmer. Filmen nominerades till sex Oscars, inklusive Bästa film, och vann för Bästa sång och Bästa originalmusik. Många av dess ikoniska citat och sånger har blivit en del av det populära språket.

Sammanfattning: Upplev magin av Trollkarlen från Oz när som helst, var som helst

Trollkarlen från Oz är en av de mest ikoniska och älskade filmerna genom tiderna. Tack vare dreamfilmsw.se kan du nu enkelt streama denna klassiker online när du vill, var du vill i Sverige. Oavsett om du vill se Trollkarlen från Oz Film gratis på din dator, surfplatta eller smart-tv, erbjuder denna plattform en enastående möjlighet att uppleva äventyret i Oz i högsta kvalitet utan kostnad. Så varför inte samla familjen eller vännerna och låta er förtryllas av Rollistan Trollkarlen från Oz, den fåfänga Fågelskrämman, den plåtmunnen och den fega Lejonet? Med bara några klick kan du titta på Trollkarlen från Oz och följa Dorothy på hennes magiska resa. Streama denna tidlösa filmklassiker på dreamfilmsw.se idag!

7 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 5326

Dela