close icon
page-title
Total Recall
Total Recall

Detaljer

 • Originaltitel: Total Recall
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA, Mexiko
 • Regissör: Carolco Pictures

Total Recall 1990 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.3
5530Betyg
date1990
date1h 53m

Kommenter

 • avatar

  stjärnaFält22

  |8 timer siden
  Betyget 7.3 talar för sig själv, måste ses om man gillar den typen av grejer!
 • avatar

  matixd

  |4 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  ganDi1243

  |4 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |5 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Grater98

  |6 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  RealityRasmus

  |7 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Xany Xaru

  |9 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Flixer

  |12 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Semister12

  |12 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  MilanTa

  |13 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är Total Recall för film?

Total Recall är en klassisk science fiction-actionfilm från 1990, regisserad av Paul Verhoeven. Filmen, som är baserad på Philip K. Dicks novell "We Can Remember It for You Wholesale", utforskar gränserna mellan verklighet och fantasi i en dystopisk framtid. Total Recall följer byggnadsarbetaren Douglas Quaid (spelad av Arnold Schwarzenegger) som drömmer om att resa till Mars. Han besöker en minnesimplanteringsverksamhet för att uppleva en virtuell semester på den röda planeten, men något går fruktansvärt fel under processen.

Det visar sig att Quaid redan har en alternativ personlighet gömd i sitt undermedvetna, en agent vid namn Hauser. När denna identitet väcks till liv dras Quaid in i en virvel av våld, jakt och konspirationer. Filmen blandar actionspäckade scener med tankeväckande filosofiska frågor om fri vilja, identitet och vad som är verkligt. Total Recall står ut som en av de mest minnesvärda science fiction-filmerna från 1990-talet och ett mästerverk inom cyberpunk-genren.

Med sin komplicerade men fascinerande handling, stjärnspäckad rollbesättning och ikoniska specialeffekter har Total Recall blivit en kultklassiker som fortsätter att underhålla och utmana publiken, decennier efter sin premiär. Detta är en film som verkligen lämnar ett bestående intryck och som alla science fiction-fans bör se åtminstone en gång i livet.

Total Recall

Vilken skådespelare spelar huvudrollen i Total Recall?

Huvudrollen som Douglas Quaid/Hauser i Total Recall spelas av den legendariska action-ikonen Arnold Schwarzenegger. Filmen kom ut under Schwarzeneggers storhetsperiod på 1990-talet när han redan hade etablerat sig som en av de största action-stjärnorna genom klassiker som Terminator, Predator och Kommando.

I Total Recall får Schwarzenegger verkligen chansen att visa upp sin mångsidighet som skådespelare. Han spelar två helt olika roller i samma film - den vanliga byggnadsarbetaren Quaid och den hårda agenten Hauser. Schwarzenegger levererar en kraftfull och övertygande prestation när han pendlar mellan dessa motsatta personligheter och måste ta itu med djupa existentiella frågor om sin identitet.

Schwarzeneggers perfekta kombination av muskelmaskulinitet och humoristisk timing var perfekt för rollen som Quaid/Hauser. Hans ikoniska action-stjärnekvaliteter kompletterades med ett överraskande emotionellt djup som visar att han kan vara mer än bara en muskelmaskin. Total Recall är definitivt en av Schwarzeneggers mest minnesvärda och uppskattade filmer.

Total Recall: berättelse och handling

Total Recall har en komplex och lagerrik handling som vecklar ut sig på ett fängslande sätt. Filmen börjar när Douglas Quaid, trött på sitt tråkiga liv, bestämmer sig för att besöka företaget Rekal för att få en virtuell semesterupplevelse implanterad i sitt minne. Han väljer en upplevelse som en hemlig agent på Mars. Men något går fruktansvärt fel under processen och Quaids undermedvetna alternativa personlighet som agenten Hauser börjar ta över.

Quaid blir indragen i en farlig konspiration där han jagas av sin forna arbetsgivare, den skurkaktiga Cohaagen (spelad av Ronny Cox) som styr den beboliga kolonin på Mars. Quaid/Hauser måste kämpa för att överleva och ta reda på vem han egentligen är medan han flyr över de ödsliga marsianska miljöerna. Han får oväntat hjälp från den rebelliska Melina (Rachel Ticotin) som hjälper honom att försöka avslöja sanningen.

Total Recall utforskar idéer om hurvida Quaids upplevelser är verkliga eller bara en del av den implanterade minnesupplevelsen. Filmen lämnar publiken att gissa vad som är verklighet och vad som är fantasi i en spännande och tankeväckande berättelse. Med sina actionpackade scener, slående visuella effekter och filosofiska teman lyckas Total Recall hålla tittaren engagerad från början till slut.

Var kan man se Total Recall stream gratis?

För dig som vill streama Total Recall gratis online finns det flera populära streamingtjänster att välja mellan. En utmärkt plattform att se filmen på är dreamfilms.se, som erbjuder en bred katalog med hundratals filmer och TV-serier att strömma direkt till din dator, mobil eller TV-apparat. Dreamfilms har en användarvänlig sida och appen är lätt att navigera.

Förutom dreamfilms.se kan Total Recall också streamas på andra välkända streamingtjänster som erbjuder gratis visning med annonser. En del möjligheter är sweflix.se, swesub.nu och flixtor.nu. De här sidorna har regelbundet Total Recall tillgängligt för gratis streaming för svenska tittare.

Oavsett vilken tjänst du väljer att streama Total Recall gratis på så kommer du att få uppleva den här ikoniska science fiction-actionfilmen i bekvämligheten av ditt eget hem. Med dreamfilms.se och andra liknande streamingtjänster är det enklare än någonsin att hitta och njuta av klassiska filmupplevelser som Total Recall.

Total Recall

Vilka andra filmer skulle du rekommendera till fans av Total Recall?

För dig som älskade Total Recall och letar efter fler liknande filmer att se, finns det massor av andra science fiction- och actionproduktioner värda att kolla in. En film i samma anda är Terminator 2: Domens dag, med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Liksom Total Recall utforskar den filosofiska frågor om identitet och det mänskliga medvetandet samtidigt som den bjuder på häftig action.

En annan välkänd sci-fi-klassiker att se är Blade Runner med Harrison Ford. Den delar Total Recalls dystopiska framtidsvision och fokuserar på likartade existentiella teman. Fans av tankevända och visuellt häpnadsväckande science fiction kommer att uppskatta den.

För renodlad action i Schwarzenegger-stil rekommenderas också Predator, Kommando och De Odödliga från 80-talet. Dessa filmer bjuder på den sorts hardcore action, muskelkraft och one-liners som Schwarzenegger är så känd för.

Hur mycket kostade det att producera Total Recall?

Total Recall var en storbudgetproduktion även för sin tid. Enligt uppgifter hade filmen en produktionsbudget på omkring 65 miljoner dollar, vilket var en enorm summa pengar på 1990-talet. Men med tanke på filmens ambitiösa specialeffekter, marsianska miljöer och actionscener så krävdes det ett betydande budget för att förverkliga Paul Verhoevens vision.

Trots den höga budgeten blev Total Recall en publikframgång som drog in över 200 miljoner dollar på biograferna världen över. Tack vare sin stora kommersiella framgång räknas filmen som en av 1990-talets mest lönsamma science fiction-actionproduktioner.

För att uppnå äkta, övertygande effekter använde filmen ett brett utbud av specialeffektstekniker som animatronics, storymattor och i viss mån tidig datoranimering. Stora delar av budgeten gick till att skapa realistiska interiörer och exteriörer föreställande den fiktiva marsianska kolonin. Med tanke på hur imponerande resultatet blev var den enorma budgeten utan tvekan väl investerade pengar för denna moderna klassiker.

Sammanfattning

Total Recall är en ikonisk sci-fi-actionfilm från 1990 med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Filmen utforskar gränsen mellan verklighet och fantasi när byggnadsarbetaren Douglas Quaid blir indragen i en konspiration kring en mars-koloni. Med sina häpnadsväckande visuella effekter, filosofiska teman och Schwarzeneggers stjärnkraft har Total Recall blivit en odödlig kultklassiker att uppleva igen och igen.

Vare sig du streamar den gratis på tjänster som dreamfilms.se eller ser den på annat sätt, är Total Recall ett måste för alla science fiction-fans. Den storslagna handlingen, tankeväckande idéerna och häftiga actionscenerna gör den här filmen unik. Utforska identitetens mysterium, filosofiska djup och visuellt mästerskap när du ger dig in i den fascinerande världen i Total Recall.

9 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 5530

Dela