close icon
page-title
Titta vi flyger
Titta vi flyger

Detaljer

 • Originaltitel: Airplane!
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Paramount

Titta vi flyger Stream Gratis • Svenska • Online

star7.3
4279Betyg
date1980
loader

Recension

 • avatar

  SuperhjälteSune

  |10 timer siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Semister12

  |1 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |4 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Flixer

  |8 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  matixd

  |13 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Xany Xaru

  |13 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  MilanTa

  |13 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa

Trailer

Indholdsfortegnelse

Vad handlar filmen om?

Titta vi flyger är en underhållande komedi från 1980 som utspelar sig ombord på ett flygplan. Filmen kretsar kring Ted, en man som nyligen blivit dumpad av sin flickvän Elaine, som arbetar som flygvärdinna. I ett desperat försök att vinna tillbaka hennes hjärta köper Ted en biljett till samma flyg där Elaine jobbar.

Men det som börjar som en kärlekshistoria tar snabbt en oväntad vändning när passagerarna drabbas av en allvarlig matförgiftning. Plötsligt står Ted, med sin tidigare erfarenhet som pilot, inför utmaningen att rädda situationen och landa planet säkert. Denna oväntade utveckling skapar en perfekt grund för komiska situationer och spännande vändningar.

För dem som söker efter var man kan se Titta vi flyger, finns filmen tillgänglig för streaming på flera plattformar. En populär option är dreamfilmsw, där man kan titta på Titta vi flyger och många andra klassiska komedier. Oavsett var du väljer att se den, lovar denna film en resa fylld av skratt och spänning.

Titta vi flyger

Vilka skådespelare medverkar i denna komedi?

Rollistan i Titta vi flyger är full av talangfulla skådespelare som bidrar till filmens charm och humor. I huvudrollerna ser vi Robert Hays som Ted Striker, den kärlekskranke ex-piloten, och Julie Hagerty som Elaine, flygvärdinnan han försöker vinna tillbaka. Deras kemi på skärmen är en av filmens stora styrkor och bidrar till många av de roligaste scenerna.

Leslie Nielsen, känd för sina komiska roller, spelar Dr. Rumack och levererar några av filmens mest minnesvärda oneliners. Hans torra humor och perfekta timing gör varje scen han medverkar i till ett rent nöje. Kareem Abdul-Jabbar, den legendariska basketspelaren, gör också en oväntad men underhållande cameo som andrepiloten Roger Murdock.

Andra noterbara namn i rollistan inkluderar Lloyd Bridges som den stressade flygledaren Steve McCroskey och Peter Graves som kapten Clarence Oveur. Tillsammans skapar denna ensemble en perfekt blandning av karaktärer som driver fram handlingen och håller publiken skrattande från början till slut.

Hur lyckas Ted rädda situationen ombord?

När kaos utbryter ombord på flygplanet i Titta vi flyger, är det upp till Ted att ta kontroll över situationen. Trots sin rädsla för att flyga, orsakad av traumatiska upplevelser från kriget, tvingas han överkomma sina rädslor för att rädda passagerarna och besättningen.

Teds uppdrag att landa planet säkert kompliceras av flera faktorer:

 • Hans brist på aktuell flygerfarenhet
 • Den stressiga situationen med sjuka passagerare
 • Tekniska problem med flygplanet
 • Hans egna psykologiska hinder

Genom en kombination av improviserad skicklighet, stöd från markpersonalen och en rejäl dos tur, navigerar Ted genom krisen. Hans förmåga att hålla huvudet kallt under press, tillsammans med några okonventionella lösningar, blir avgörande för att hantera den farliga situationen. Denna del av filmen blandar skickligt spänning med komedi, vilket gör Ted till en osannolik hjälte som publiken kan relatera till och heja på.

Var kan man se Titta vi flyger 1980 stream gratis?

För filmälskare som vill titta på Titta vi flyger finns det flera alternativ tillgängliga. Denna klassiska komedi från 1980 har vunnit en trogen publik genom åren, och många streamingtjänster erbjuder nu möjligheten att se filmen online. En populär plattform för att streama Titta vi flyger är dreamfilmsw, där man kan hitta ett brett utbud av klassiska filmer och nya releases.

Om du letar efter var kan jag se Titta vi flyger utan kostnad, finns det några lagliga alternativ att överväga. Vissa streamingtjänster erbjuder gratis provperioder där du kan titta på filmen utan att betala. Det är dock viktigt att komma ihåg att kvaliteten på gratis streams kan variera, och att stödja lagliga plattformar bidrar till att finansiera framtida filmproduktioner.

För dem som föredrar att äga filmen finns Titta vi flyger även tillgänglig för köp eller hyra på olika digitala plattformar. Oavsett hur du väljer att se filmen, är denna flygplanskomedi värd att uppleva för både nostalgiska fans och nya tittare som vill upptäcka en av komedigenrens mest älskade klassiker.

Titta vi flyger

Varför blev denna produktion en kultklassiker?

Titta vi flyger har sedan sin premiär 1980 vuxit till att bli en av de mest älskade komedierna i filmhistorien. Dess status som kultklassiker kan tillskrivas flera faktorer som tillsammans skapar en unik och tidlös filmupplevelse.

En av nyckelfaktorerna till filmens framgång är dess innovativa humor. Manuset, skrivet av bröderna Zucker och Jim Abrahams, blandar skickligt ordvitsar, visuella gags och absurda situationer. Denna kombination av olika humorformer gör att filmen fortsätter att underhålla även efter upprepade visningar.

Rollistan i Titta vi flyger bidrar också starkt till dess kultstatus. Skådespelare som Leslie Nielsen, vars deadpan-leverans av komiska repliker blev en mall för framtida komedier, hjälpte till att definiera en ny stil av parodi. Filmen lanserade eller omdefinierade karriärerna för flera av dess stjärnor, vilket ökade dess inflytande i populärkulturen.

Kulturellt inflytande

Produktionens inflytande sträcker sig långt utanför biograferna. Många av filmens repliker och scener har blivit ikoniska och ofta citerade i andra medier. Detta har hjälpt till att cementera Titta vi flyger i det kollektiva medvetandet och gjort den till en referenspunkt för senare komedier.

Dessutom har filmens parodiska approach till katastroffilmer och flygplansdramer skapat en ny subgenre inom komedin. Dess framgång inspirerade en våg av liknande parodier under 1980- och 1990-talen, vilket ytterligare befäste dess position som en inflytelserik titel inom filmvärlden.

Vilka är de roligaste scenerna i flygplansfarsen?

Titta vi flyger är fullspäckad med minnesvärda komiska ögonblick som har fått publiken att skratta i decennier. Här är några av de scener som ofta lyfts fram som höjdpunkter i denna flygplansfars:

 • Inflatable autopilot: Scenen där den uppblåsbara autopiloten aktiveras är en perfekt blandning av visuell humor och absurditet.
 • Drinking problem: Dr. Rumacks (Leslie Nielsen) återkommande "I have a drinking problem", där han konsekvent misslyckas med att dricka vatten, är ett utmärkt exempel på filmens förmåga att få enkla gags att fungera.
 • Sjukhusscenen: Flashbacken till sjukhuset där läkaren säger "The boy needs to pull through" medan han drar i en pojke, visar filmens kärlek till ordlekar och visuella skämt.
 • Turbulens: Sekvensen där passagerarna kastas runt i kabinen under "lite turbulens" är både rolig och överraskande välkoreograferad.

Dessa scener, tillsammans med många andra, bidrar till att göra Titta vi flyger till en film som fortsätter att roa och underhålla nya generationer av tittare. För den som vill uppleva dessa klassiska ögonblick finns filmen tillgänglig för streaming på flera plattformar, inklusive dreamfilmsw. Oavsett om du ser den för första gången eller återupplever den för hundrade gången, erbjuder denna komedi en flygresa fylld med skratt från start till landning.

Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 4279

Dela