close icon
page-title
The Pope's Exorcist
The Pope's Exorcist

Detaljer

 • Originaltitel: The Pope's Exorcist
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Screen Gems

The Pope's Exorcist 2023 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7
2481Betyg
date2023
date1h 43m

Kommenter

 • avatar

  SuperhjälteSune

  |4 timer siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  MilanTa

  |3 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Semister12

  |4 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  matixd

  |5 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Flixer

  |7 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  RealityRasmus

  |8 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Xany Xaru

  |12 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  ganDi1243

  |14 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Det onda besätter Vatikanen

Dreamfilm - Den nya skräckfilmen "Det onda besätter Vatikanen" utspelar sig i de hemliga korridorerna under Vatikanstaten. Där upptäcker den unge prästen Gabriele tecken på att något ont har tagit sig in och börjat besätta personalen. Gabriele förstår att han måste agera innan det är försent.

I filmen får vi följa Gabriele när han försöker övertyga de högre upp i kyrkans hierarki om att något är allvarligt fel. Men de tror honom inte och ignorerar varningssignalerna. Samtidigt blir besättelsen allt värre och prästerna börjar uppvisa ett konstigt, till och med våldsamt, beteende.

Gabriele bestämmer sig för att ta saken i egna händer och kontaktar Vatikanens främste exorcist fader Karras. Tillsammans ger de sig in i en livsfarlig kamp mot de demoner som tagit över Vatikanen inifrån.

Den här filmen utspelar sig mitt i hjärtat av den katolska kyrkan och visar hur lätt till och med de mest hängivna tjänare kan falla offer för mörkrets krafter. Det onda besätter Vatikanen är en skrämmande påminnelse om att ingen, inte ens Påven själv, är immun mot djävulens inflytande.

The Pope's Exorcist

Den helige Faderns livsfarliga uppdrag

När besättelsen förvärras bestämmer sig Påven för att personligen ge Gabriele och fader Karras i uppdrag att utrota det onda som tagit sig in i Vatikanen. Han inser att situationen är extremt allvarlig och att de måste agera kvickt för att rädda kyrkan.

Men uppdraget visar sig vara oerhört farligt. De demoner som tagit över prästerna är ursinniga över att Gabriele och Karras försöker driva ut dem. De gör allt de kan för att stoppa de båda exorcisterna - och de drar sig inte för att döda dem om det behövs.

I filmen får vi vara med om flera dramatiska scener där Gabriele och Karras knappt undkommer med livet i behåll efter attacker från de besatta prästerna. Det står klart att ondskan inom Vatikanens murar kommer att slåss till sista blodsdroppen för att få fortsätta härja.

Men Gabriele och Karras är fast beslutna att fullfölja Påvens livsfarliga uppdrag. De inser att om de misslyckas kommer Vatikanen och hela den katolska kyrkan att övertas av de mörka krafterna för gott.

Exorcistens kamp mot demonerna

I takt med att filmen fortskrider trappas skräcken och spänningen upp ordentligt. Gabriele och fader Karras utsätts för allt brutalare attacker från de besatta. Deras exorcist-förmågor sätts på prov när de driver ut en demon efter den andra ur prästernas kroppar.

Den här filmen är inte för de med svaga nerver. Regissören har verkligen lyckats fånga den outhärdliga spänningen i att se ondskan manifestera sig mitt framför ögonen på hjältarna.

Ett flertal gånger verkar det som att de inte kommer att klara av att besegra demonerna. Men tack vare sin starka tro och sina år av träning i exorcism lyckas de till slut ta sig igenom varje prövning.

Fader Karras, som är veteran inom exorcism, visar sig vara ovärderlig. Han leder kampen och lär upp Gabriele i de avancerade ritualerna och bönerna som krävs för att driva ut Djävulen själv ur kroppen på Vatikanens mäktigaste kardinal.

Helvetets portar öppnas i Rom

Allteftersom filmen närmar sig sin klimax ökar skräckfaktorerna ordentligt. När Gabriele och fader Karras har drivit ut demonerna ur de flesta av prästerna bestämmer sig Djävulen själv för att göra entré.

Plötsligt brakar enorma, flammande portaler upp ur golven i de heligaste rummen i Vatikanen. Ur flammorna väller horder av demoner och annat styggt Packet upp och börjar attackera allt i sin väg.

Nu står det klart att striden om Vatikanens själ har nått sin avgörande punkt. Antingen lyckas Gabriele och fader Karras driva tillbaka Djävulens styrkor, eller så kommer helvetets portar att stå vidöppna under Peterskyrkan för evigt.

 • Den höga skräckfaktorn gör att man sitter som fastnaglad framför skärmen.
 • Effekterna när demonerna vältrar fram ur sina portaler ser fantastiskt skrämmande ut.

The Pope's Exorcist

Påvens sista strid mot mörkrets krafter

Tillsammans med Påven själv ansluter sig Gabriele och fader Karras till Vatikanens präster i en sista, desperat kamp. Påven och exorcisterna använder alla sina andliga krafter för att stänga helvetets portar och driva ut demonhärskaren.

Men ondskan är stark och Påven skadas allvarligt under ritualen. När allt verkar förlorat hämtar Gabriele krafter djupt inom sig och lyckas utföra den uråldriga sång som förseglar portalen till helvetet.

Efter en hjältemodig kamp lyckas Påven och hans allierade alltså rädda Vatikanen och den katolska kyrkan från att falla i Djävulens klor. Men segern var inte gratis - många dog eller skadades svårt i den brutala striden.

Det här är absolut en av de bästa skräckfilmerna som utspelar sig i religiösa miljöer. Striden mellan gott och ont har sällan skildrats så dramatiskt som här.

Frälsaren som utmanar djävulen

Efter den traumatiska upplevelsen bestämmer sig den unge prästen Gabriele för att tillbringa sitt liv som exorcist. Han får en speciell audiens hos Påven som ger honom sitt välsignande för att fortsätta kampen mot ondskans krafter.

I filmens slutscen ser vi Gabriele lämna Vatikanstaten. Han bär med sig mäktiga reliker och forbidden kunskap från kyrkans hemliga bibliotek. Nu är han redo att ge sig ut i världen och utmana djävulen där han än möter honom.

Gabrieles öde är oklart, men en sak är säker - han kommer att fortsätta strida mot mörkrets krafter så länge han orkar. Hans hjältemodiga insats räddade inte bara Vatikanen utan visade att djävulen går att besegra genom envis beslutsamhet och tro.

Den här filmen är ett måste för alla som gillar spännande skräck med religiösa inslag. Att se ondskan manifesteras mitt i katolicismens centrum ger mäktiga rysningar längs ryggraden. Och modiga Gabrieles kamp mot demonerna visar att inte ens Djävulen själv är oövervinnerlig.

6 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 2481

Dela