close icon
page-title
The Creator
The Creator

Detaljer

 • Originaltitel: The Creator
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Kanada, USA
 • Regissör: New Regency Pictures

The Creator 2023 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.1
2608Betyg
date2023
date2h 14m

Kommenter

 • avatar

  Semister12

  |7 timer siden
  Najs som fan
 • avatar

  MilanTa

  |5 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  RealityRasmus

  |7 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  matixd

  |11 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  ganDi1243

  |13 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |13 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |14 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Flixer

  |14 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Hur går handlingen i filmen The Creator?

The Creator är en högspänd action-sci-fi thriller som utspelar sig femtio år in i framtiden där mänskligheten befinner sig i ett desperat krig mot artificiell intelligens. Filmen följer Benjamin Watters, en härdad amerikansk arméveteran som är djupt sårad efter att ha förlorat sin fru under mystiska omständigheter. När han får ett livsfarligt uppdrag att ta sig in bakom fiendens linjer och hitta och döda skaparen av en mycket avancerad AI som hotar att ge motståndarna världsherravälde, ser han en möjlighet att både hämnas och få svar på vad som hände hans fru.

I The Creator befinner sig Watters snart i en bisarr och fängslande värld där han måste använda all sin träning och list för att överlista kraftfulla AI-system och bedrägerier. Medan han närmar sig sitt mål möter han både oväntade allierade och farliga fiender, och upptäcker att gränsen mellan vad som är verkligt och simulerat blir allt mer suddigt. The Creator lovar en adrenalinfylld resa med en mörk, filosofisk underton som ifrågasätter vår definition av mänskligt medvetande och vilken roll AI kan komma att spela i vår framtid.

Detta är en film som inte bara är en spektakulär action-rulle, utan som också tycks ha en hel del att säga om etiken kring AI-utveckling och dess potentiella hot mot mänskligheten. Med en hänförande framtidsvision och frågor som sätter igång tankarna, kommer The Creator streama online att vara ett måste för såväl science fiction-fans som de som bara njuter av välproducerad, tankeväckande underhållning.

The Creator

Vilka profiler står bakom The Creator?

The Creator har en imponerande ensemble av kreativa krafter bakom kameran. Filmen är regisserad av den hyllade science fiction-regissören Lana Wachowski, som är mest känd för att ha skapat den banbrytande Matrix-trilogin tillsammans med sin syster Lilly. Lana Wachowski har visat sig vara en mästare på att skapa komplexa, idérika sci-fi-världar som både underhåller och utmanar sin publik på djupet.

Manus till The Creator är skrivet av den prisbelönta manusförfattaren Jeremy Slater, vars tidigare arbete inkluderar den hyllade Moon Knight-serien och filmen The Umbrella Academy. Slaters färdighet att blanda actionfylld underhållning med filosofiska frågeställningar och karaktärsutveckling gör honom till en perfekt match för The Creators svindlande berättelse.

När det gäller produktionen har The Creator verkligen dragit in tung artilleri genom att anlita den legendariska filmfotografen Roger Deakins. Denne mångfaldigt Oscarsnominerade kameramästare, som är känd för sitt arbete med filmer som Blade Runner 2049 och 1917, kommer utan tvekan att ge filmen en storslagen, omsorgsfullt fotograferad framtidsvision.

Vem ingår i rollistan för The Creator?

I huvudrollen som den hårdföra veteranen Benjamin Watters ser vi ingen mindre än den folkkära action-ikonen Keanu Reeves. Med sin långa erfarenhet av högenergi-thrillers som John Wick och The Matrix är Reeves perfekt rollbesatt för att gestalta en fysisk, kompromisslös rollkaraktär som kastas in i en bisarr och livshotande situation. Men Reeves är också känd för sin förmåga att förmedla känslomässig tyngd och sårbarhet, något som kommer att göra hans rollfigur än mer fascinerande att följa.

Vid Reeves sida ser vi en stjärnspäckad rollista av birollsinnehavare. Carrie-Anne Moss från Matrix-filmerna spelar Watters befälhavare och mentor, medan Benedict Wong, Angela Bassett och Henry Golding bidrar med ytterligare tunga namn. Men det största ögongodisnamnet kan vara den oscarsvinnande skådespelerskan Tilda Swinton, som förväntas spela den mystiska och mångbottnade titelrollen som The Creator.

Med en så djupt talangfull ensemble av skådespelare och filmskapare, lovar The Creator att bli en av de mest spännande och tankeväckande sci-fi-upplevelserna på länge. Reeves och Swintons möte på den storbildsskärmen förväntas bli elektrifiserande, medan inslagen av filosofiska frågor och högteknologisk action ser ut att skapa en unik filmupplevelse. Detta är definitivt en långfilmsrelease att hålla utkik efter för alla med en förkärlek för smart, tankeväckande och storslagen underhållning.

Var kan man se The Creator stream gratis?

De som letar efter ett ställe att streama The Creator gratis online har en del olika alternativ. En populär destination för att se nya filmreleaser är dreamfilms.se, en svensk streamingtjänst med ett stort utbud av filmer och TV-serier. The Creator förväntas dyka upp på deras plattform relativt snart efter biopremiären, så det kan vara värt att hålla utkik där för den som vill streama filmen gratis.

Ett annat populärt alternativ är olika piratsajter som erbjuder illegal streaming och nedladdning av nyutkomna filmer. Trots den uppenbara risken med sådan aktivitet brukar många storfilmer som The Creator dyka upp på dessa plattformar kort efter premiären. För den lite mer småsinta finns även möjligheten att vänta tills filmen släpps på mer traditionella streamingtjänster som Netflix, HBO Max eller Disney+, även om detta kan ta upp till ett år eller mer.

Oavsett var man väljer att streama The Creator gratis online, är det viktigt att komma ihåg att det finns både legala och säkra alternativ för den som har tålamod. Att vänta på en officiell release innebär inte bara att man stöttar filmens skapare, utan också att man får uppleva filmen i bästa möjliga kvalitet utan risk för virus eller andra säkerhetshot. Oavsett vad är The Creator en titel som definitivt är värd att se på bästa möjliga vis.

The Creator

Hur mycket kostade produktionen av The Creator?

Precis som många andra storbudgetfilmer inom action- och science fiction-genrerna krävde produktionen av The Creator en rejäl budgetram. Enligt uppgift investerade produktionsbolaget New Regency Pictures hela 80 miljoner dollar för att få Lana Wachowskis storskaliga vision upp på vita duken. Detta enorma belopp speglar de enorma utmaningar och produktionskostnader som följer med att skapa en episk framtidsvärld fylld med avancerade specialeffekter och storslagna miljöer.

En stor del av budgeten för The Creator gick säkerligen åt till att skapa de avancerade AI-drivna varelser och miljöer som är centrala i berättelsen. Att åstadkomma övertygande datorgenererade karaktärer ochAnimatronics på högsta nivå kräver både dyr utrustning och massor av arbetstimmar från högkvalificerade VFX-artister och ingenjörer.

Därutöver krävdes säkerligen enorma insatser för att skapa de spektakulära action- och stridsscenerna som filmen förväntas bjuda på. Studsande kulor, explosioner och förstörda miljöer i Hollywoodklass har en hög prislapp, inte bara för specialeffektsarbetet utan även för omfattande stuntinsatser och dyr utrustning som krävs på plats. Med en erfaren actionveteran som Keanu Reeves i huvudrollen höll produktionen säkert också mycket hög säkerhetsnivå för att undvika olyckor.

Hur recenserades The Creator av kritiker?

Vid tiden för skrivandet har The Creator ännu inte haft någon bredare biografpremiär, så de fullständiga kritikeromdömena är fortfarande oklara. Men baserat på reaktionerna från filmfestivalvisningar och branschpersoner som fått se förhandsvisningar verkar den nya sci-fi-actionären vara en uppskattat tillskott i Lana Wachowskis filmografi.

En del recensenter hyllar The Creator som en mycket visuellt imponerande produktion som bokstavligt talat tar konceptet "verkligheten är inte vad den verkar" till nästa nivå. Många lyfter fram det innovativa sättet som filmen gestaltar avancerad AI på, där det inte alltid är lätt att avgöra vad som är verkligt och inte. De välregisserade actionsekvenserna och Keanu Reeves intensiva huvudrollsprestation får också mycket beröm.

Å andra sidan anmärker vissa kritiker att den komplexa handlingen om simulerade verkligheter och hot från AI ibland kan bli lite för virrig och självrefererande. Vissa anser att tempot i filmen är lite hackigt, med för mycket paus mellan de mer adrenalinfyllda partierna. Men de flesta håller med om att The Creator ändå är en fräsch och tankeväckande sci-fi-upplevelse som har mycket att erbjuda för genrens fans.

Sammanfattning

The Creator är en storslagen action-sci-fi som bjuder på både visuell prakt och tankeväckande frågor om AI:s framtid. Med en ensemble av legender som Keanu Reeves och Tilda Swinton utlovas här en rå men filosofisk film som blandar adrenalinstinn action med existentiella frågor. Oavsett om du söker ren underhållning eller intelligent sci-fi-spekulation, verkar det här vara en titel att streama gratis när möjligheten ges.

Regissören Lana Wachowski har verkligen inte snålat med budgeten, vilket resulterat i en visuellt storslagen framtidsvision. Men mer än specialeffekter erbjuder The Creator en tankeväckande reflektion kring relationen mellan människor och avancerad AI. Förväntningarna är därför höga inför denna episka, genreöverskridande filmupplevelse som kritiker redan hyllar. Håll utkik efter var du kan streama The Creator gratis när den väl har biopremiär.

9 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 2608

Dela