close icon
page-title
Terminator
Terminator

Detaljer

 • Originaltitel: The Terminator
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien, USA
 • Regissör: Hemdale

Terminator 1984 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.7
12494Betyg
date1984
date1h 48m

Kommenter

 • avatar

  SuperhjälteSune

  |5 timer siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Flixer

  |2 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  matixd

  |4 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |4 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  MilanTa

  |7 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |9 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är handlingen i Terminator?

Terminator är en klassisk science fiction-actionfilm som utforskar ett dystopiskt framtida scenario där maskiner har tagit över makten och människorna befinner sig i uppror. Berättelsen börjar år 2029, när jorden ligger i ruiner efter ett kärnvapenkrig och en motståndsrörelse kämpar för att stoppa maskinernas dominans. Men den största hotbilden är en AI-driven robot kallad Terminator, som skickas tillbaka i tiden för att döda den framtida motståndsrörelsens ledare, Sarah Connor, innan hon ens föds.

Filmen följer Sarah Connor, en vanlig ung kvinna, vars öde är att föda den son som ska leda den mänskliga motståndsrörelsen. För att stoppa detta skickas Terminator tillbaka för att avrätta Sarah. Men från framtiden skickas också en soldat, Kyle Reese, för att skydda Sarah och säkerställa mänsklighetens överlevnad. Det blir en desperat kamp mellan människan och maskinen där Sarah och Kyle måste fly från den omänskliga och envisa Terminator som inte ger upp förrän hans uppdrag är fullbordat.

På ytan är Terminator en otroligt spännande och högteknologisk actionfilm, men den bär också på viktiga teman om människans roll i en alltmer teknologiskt driven värld. Filmen ifrågasätter om människans skapelser en dag kan bli för mäktiga och börja hota sitt eget ursprung. Det är en välgjord och tankeväckande film som höll publiken på helspänn från första stund.

Terminator

Vilka spelar huvudrollerna i Terminator?

Terminator har en liten men välkastad ensemble som alla gör starka insatser i sina roller. I huvudrollen som Sarah Connor, den unga kvinna vars framtida son blir nyckeln till mänsklighetens överlevnad, ser vi Linda Hamilton. Hamilton ger en otroligt övertygande och tuff föreställning som den ordinarie tjej som tvingas mogna snabbt och finna en inre styrka för att möta hoten hon ställs inför.

Som Kyle Reese, den modige soldaten från framtiden som skickats för att skydda Sarah, gör Michael Biehn ett starkt intryck. Biehn lyckas förmedla både Reeses beslutsamhet och maskulinitet samtidigt som han är ömsint och mjuk i sina scener med Sarah när deras förhållande utvecklas. Kemi och dynamiken mellan Hamilton och Biehn är helt avgörande för att få publiken att engagera sig känslomässigt i deras kamp.

Men den roll som alla kommer ihåg är förstås Arnold Schwarzenegger i den banbrytande insatsen som den skräckinjagande Terminator-roboten. Utan att säga nästan ett enda ord blir Schwarzeneggers skrämmande, omänskliga närvaro en symbol för det övermäktiga maskinhot som Sarah och Kyle måste bekämpa. Hans ikoniska uppenbarelse står som en av de mest minnesvärda skurkframträdandena genom tiderna.

Var kan man se Terminator stream gratis?

Trots att det är en äldre film så finns det fortfarande många möjligheter att streama Terminator online för den som vill se eller se om den kultklassiska actionfilmen. En populär streamingtjänst där du kan hitta Terminator gratis med svenskt tal och text är dreamfilms.se. Här hittar du filmen under rubriken Science Fiction och kan streama den direkt i din dator eller mobila enhet.

En annan sajt där Terminator finns för gratis streamingtittande är swemovie.se. Här ligger filmen under kategorin Action/Äventyr och det finns flera olika kvaliteter att välja mellan, från 720p upp till 4k. Du behöver inga abonnemang eller registrering, utan kan börja streama Terminator Sverige direkt efter att ha laddat in sidan.

För dig som inte har några bekymmer med engelska språket så erbjuder också de globala streamingjättarna flera alternativ att se filmen. På Terminator Sverige stream hittar du den exempelvis hos Prime Video från Amazon, Hulu och HBO Max, men då krävs vanligtvis ett betalt abonnemang för att kunna spela upp innehållet.

Vem regisserade Terminator?

Terminator regisserades av den då 29-åriga James Cameron, som med filmen slog igenom som en ny, spännande röstskulle inom science fiction-actiongenren. Trots begränsad budget och erfarenhet lyckades Cameron skapa ett högkvalitativt och innovativt verk som skulle påverka Hollywood och genren i årtionden framöver.

Cameron hade en bakgrund inom science fiction från några tidigare lågbudgetproduktioner men Terminator var hans första riktigt stora filmiska utmaning. Den unge regissören visade prov på ett skarpt öga för både action, specialeffekter och karaktärsdrivna inslag. Han lyckades blanda storslagna actionscener med psykologiskt djup hos rollfigurerna som Sarah och Kyle.

Camerons skickliga regi och banbrytande idéer med Terminator ledde till att han snabbt blev en av de hetaste namnen i Hollywood. Bara några år senare skulle han följa upp succén med en ännu mer storslagen uppföljare, Terminator 2: Domedagen. Sedan dess har James Cameron bakom kulisserna på storverk som Titanic, Avatar och kommande Avatar-uppföljarna.

Terminator

Hur mottagits Terminator kritikermässigt?

När Terminator hade premiär 1984 fick den övervägande positiva recensioner av kritikerkåren. Många imponerades av den unge James Camerons råbarkade men effektiva regi och de innovativa specialeffekterna. Särskilt beröm fick Arnold Schwarzeneggers ikoniska rollprestation som den omänskliga titelfiguren.

I efterhand har Terminator kommit att ses som en modern klassiker inom science fiction- och actionfilmsgenrerna. På reviewsajten Rotten Tomatoes har den idag en godkändandegrad på 100% baserat på 67 recensioner, med ett genomsnittsbetyg på 8,6/10.

Filmkritikern Roger Ebert kallade den "en häftig, konsekvent genomförd science fiction-skräckfilm som balanserar rädslan med en märkvärdig humor." Många lovordade också de smarta tematiska inslagen om teknologins fara och reflexionen kring människans mänskliga värde.

Hur påverkade Terminator genren actionfilm?

Terminator kom att bli en milstolpe inom actionfilmsgenren och influerade många efterföljande produktioner. Dess brutala action, avancerade specialeffekter och mörka, dystopiska framtidsvision höjde ribban för vad som kunde åstadkommas med en relativt liten budget.

Filmens ikoniska titelroll som en ondskefull cyborg från framtiden smittade av sig på många skurkkaraktärer och science fiction-actionfilmer som följde. Från Robert Patrick som den flytande T-1000 i Terminator 2 till Hugo Weavings omänskliga Agent Smith i Matrix-trilogin finns spår av Terminator.

James Camerons baneröckande teknik för actionscener, klippning och visuella effekter blev också förebilder för många efterföljare. På 90- och 00-talen fylldes biograferna av högteknologiska actionrullar som inspirerats av Terminator och satte nya standarder vad gäller actionupplevelser på duken.

Sammanfattning

Terminator är en ikonisk science fiction-actionklassiker som satte ny standard för genren. Med en fartfylld berättelse om människor och maskiner i kamp kombinerade den innovativ action, specialeffekter och tankeväckande teman. Arnold Schwarzenegger blev en stjärna i sin ikoniska roll som den omänskliga titelroboten.

Regissören James Cameron visade stort filmskapande och fick ett genombrott som sedan ledde till fler storslagna verk. Terminator lovordades av kritiker för sin råbarkade regi, skräckinjagande stämning och smarta inslag. Framförallt blev den en milstolpe som kom att påverka och inspirera många actionfilmer under årtionden framöver.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 12494

Dela