close icon
page-title
Tenet
Tenet

Detaljer

 • Originaltitel: Tenet
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien, USA
 • Regissör: Warner Bros. Pictures

Tenet Sverige Dreamfilm • Titta på Gratis • Stream

star7.2
9350Betyg
date2020
date2h 30m

Kommenter

 • avatar

  RealityRasmus

  |4 timer siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  stjärnaFält22

  |2 dage siden
  Betyget 7.2 talar för sig själv, måste ses om man gillar den typen av grejer!
 • avatar

  Grater98

  |4 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  Flixer

  |5 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |12 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  MilanTa

  |12 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |14 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |14 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Semister12

  |14 dage siden
  Najs som fan

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Hur fungerar tiden i Tenet?

Tenet är en galopperande thriller som utmanar våra föreställningar om tid. I filmen introduceras konceptet "inversion", som innebär att tiden för vissa föremål och personer går bakåt. Det leder till komplexa sekvenser där händelser utspelar sig både framåt och bakåt i tiden samtidigt. Inversion blir ett sätt att bekämpa en dold fiende som hotar hela mänskligheten.

Protagonisten, spelad av John David Washington, rekryteras till en hemlig organisation känd som Tenet. Hans uppdrag är att förhindra att framtiden raderas ut genom att manipulera flödet av tid. Det leder till förbluffande actionscener där skottlossning och explosioner sker i omvänd ordning. För att förstå Tenet fullt ut måste man lägga vanliga tidslinjekoncept åt sidan och låta sig dras in i en värld där tid kan vändas om.

Med Tenet utforskar regissören Christopher Nolan tidsinversionens komplexitet på ett sätt som är både cerebral och visuellt spektakulärt. Filmen kräver att publiken är uppmärksam, men den bjuder också på mäktiga stunder av förvåning när gåtorna gradvis faller på plats. Hur tiden faktiskt fungerar i Tenet är något som avslöjas lager för lager, vilket skapar en fängslande upplevelse.

Tenet

Vilka skådespelare spelar de ledande rollerna i Tenet?

Tenet har en imponerande ensemble där John David Washington leder vägen som den namnlösa protagonisten. Washington, som är son till legendariska Denzel Washington, fick här sitt stora genombrott på den stora scenen. Med sin karisma och atletiska närvaro axlar han huvudrollen med självklarhet och är en trovärdig aktionhjälte.

Vid hans sida syns Robert Pattinson, som tagit ett stadigt kliv bort från sin Twilight-bakgrund. Pattinson gestaltar en mystisk spion som går under namnet Neil, och hans suveräna insats har blivit hyllad av kritiker. De komplicerade förhållanden som utvecklas mellan Washington och Pattinsons rollfigurer skapar ett fascinerande samspel.

Utöver dessa två huvudroller har Tenet en stjärnspäckad birollsuppsättning. Elizabeth Debicki är gripande som en kvinna fången i ett olyckligt äktenskap, medan Kenneth Branagh skildrar en rysk oligark på ett övertygande sätt. Dimple Kapadia, en av Indiens största stjärnor, gör också ett starkt avtryck i en viktig roll. Sammantaget utgör ensemblen en perfekt blandning mellan etablerade talanger och nya, spännande ansikten.

Var kan man se Tenet stream gratis?

Många biobesökare längtar efter att kunna se den episka produktionen Tenet hemifrån. Filmen är för närvarande tillgänglig för streaming på flera populära tjänster. På dreamfilmsw.se kan du streama Tenet gratis med bara några få klick. Sajten erbjuder en smidig och legal upplevelse för att njuta av denna storslagen film i hemmets lugna miljö.

Det finns också andra streamingtjänster där du kan hyra eller köpa Tenet till en blygsam kostnad. Dessa inkluderar välkända aktörer som Netflix, HBO Max och Amazon Prime Video. Genom att prenumerera på någon av dessa tjänster får du inte bara tillgång till Tenet utan också en stor katalog med andra filmer och tv-serier.

Oavsett vilken streamingtjänst du väljer är Tenet en måste för alla som uppskattar ambitiös, tankeväckande underhållning. Med sin nyskapande approach till tid och verklighet kommer denna film att ge dig en upplevelse du sent kommer att glömma. Se till att uppleva Tenet på bästa möjliga sätt genom att streama den på en stor skärm med kraftfullt ljud.

Hur togs de spektakulära actionscenerna i Tenet upp?

En av de mest slående aspekterna med Tenet är de storslagna och komplexa actionsekvenserna. För att fånga den omvända tidsrörelsen krävdes enorma förberedelser och specialeffekter i världsklass. Regissören Christopher Nolan är känd för att föredra praktiska effekter framför CGI när det är möjligt, och Tenet var inget undantag.

Flera av de mest häpnadsväckande scenerna i filmen involverade bilkrascher som utfördes baklänges. Det betydde att bilar bokstavligen fick skjutas in i luften och landningsställen byggdes för att säkra säker återgång till marken. Specialeffektsteamet var tvunget att genomföra omfattande tester och beräkningar för att få till den önskade effekten.

Förutom fordonskaoset innehåller Tenet också intensiva skottdrabbningar och explosioner som utspelas åt båda tidshåll samtidigt. Detta krävde minutiös koreografi där varje rörelse av skådespelare och rekvisita noggrant planerades. Genom att använda revolverande kamerateknik kunde sedan de motströms händelserna fångas på ett smidigt sätt. Slutresultatet är actionsekvenser som är fullkomligt hypernotiska att bevittna.

Tenet

Hur länge spelades Tenet in?

Tenet var en enorm filmproduktion som spände över flera kontinenter och tog lång tid att färdigställa. Den officiella inspelningstiden för huvudfilmen uppgick till cirka sex månader, med start i maj 2019. Under denna period reste det massiva filmteamet runt i sju olika länder - inklusive Danmark, Estland, Indien, Italien, Norge, Storbritannien och USA.

Många av de mer krävande scenerna krävde veckor av förberedelser och repetitioner innan de kunde spelas in. Den uppmärksammade öppningssekvensen i Tallinskis IMAX-biograf i Estland tog exempelvis över tre veckor att filma. Enorma resurser lades ner på att få till de spektakulära specialeffekterna och stunterna på ett säkert sätt.

Efter den initiala huvudinspelningen återstod fortfarande en hel del arbete för produktionsteamet. Filmen genomgick fem månaders efterproduktion vid specialeffektstudiorna i Los Angeles och London. Tenet krävde helt enkelt enorma insatser och lång tid för att få till rätt tajming, atmosfär och komplexitet. När allt var klart hade investeringarna överstigit 200 miljoner dollar.

Hur inkluderar Tenet tidsinversioner?

Kärnan i Tenet är det revolutionerande konceptet "inversion" som tillåter föremål och personer att röra sig baklänges i tiden. Filmen inkorporerar dessa tidsinversioner på ett distinkt och riskfyllt sätt genom att fläta samman scenernas framåt- och bakåtrörelser till en oskiljbar helhet.

På ytan kan de inverterade sekvenserna framstå som enkla specialeffekter som spelats upp baklänges. Men i själva verket är de resultat av en enormt minutiös planering och ett närmast matematiskt tillvägagångssätt. Varje rörelse av skådespelare och rekvisita är noga koreograferat för att passa in i den omvända tidslinjen.

Genom att använda sig av revolverande kamerateknik och datorstödd efterredigering kunde Nolan sedan få scenerna att se ut som om framåt och bakåt i tiden pågår samtidigt. Det skapar förvirrande, närmast paradoxala situationer där orsak och verkan blir omöjligt att urskilja. Denna sofistikerade hantering av tidsinversioner är vad som verkligen lyfter Tenet till en ny nivå av visuell och narrativ uppfinningsrikedom.

Sammanfattning

Tenet är en episk tidsresande action-thriller som utmanar våra föreställningar om verkligheten. Regisserad av Christopher Nolan dras vi in i en skuggvärld av spionage där protagonisten kämpar för att rädda mänskligheten genom att manipulera flödet av tid. Med vidunderliga specialeffekter och en stjärnspäckad ensemble tar filmen oss med på en galopperande resa fylld av omvända explosioner, bakåtskjutna bilar och paradoxala tidskonflikter.

Vad som gör Tenet så unik är dess nyskapande koncept "inversion" där föremål och personer rör sig baklänges i tiden. Denna komplexa hantering av tidsinversioner skapar förvirrande situationer där orsak och verkan blir omöjliga att urskilja. Det är en cerebral och visuellt spektakulär upplevelse som verkligen utmanar dig att omvärdera dina föreställningar om tid och realitet. Oavsett om du vill streama den hemma eller se den på bio är Tenet ett måste för alla som älskar ambitiös, tankeväckande underhållning.

9 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 9350

Dela