close icon
page-title
Superman the Movie
Superman the Movie

Detaljer

 • Originaltitel: Superman
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Schweiz, Storbritannien, USA
 • Regissör: Dovemead Films

Superman the Movie 1978 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.1
3639Betyg
date1978
date2h 23m

Kommenter

 • avatar

  SuperhjälteSune

  |2 timer siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  matixd

  |6 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |6 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Flixer

  |8 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  MilanTa

  |9 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Xany Xaru

  |13 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  ganDi1243

  |14 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Hur det gick till när Superman kom till jorden?

Superman the Movie är en episk superhjältefilm som tar oss med på en oförglömlig resa genom den odödliga originalberättelsen om hur den mäktige Mannen från Stål hamnade på vår lilla blå planet. Filmen börjar i ett avlägset universum där den högt utvecklade civilisationen på planeten Krypton möter sitt öde. När Krypton står inför total utplåning tar vetenskapsmannen Jor-El det modiga beslutet att rädda sin nyfödde son Kal-El genom att skicka honom till jorden - en relativt obskyr planet vid den tiden.

Resan genom rymden är fylld av spänning och mystik, där vi ser när den lilla rymdraketen bär på sitt dyrbara last genom det kalla och okända universumet. Till slut landar den på en kornåker i den lilla staden Smallville i Kansas där den omfamnas av ett älskande bondeparföräldrar - Jonathan och Martha Kent. Dessa själfulla människor tar hand om den lilla främlingen som en av deras egna och ger honom det älskade namnet Clark Kent. Superman the Movie Sverige skildrar sedan hur den unge Clark växer upp och börjar utveckla sina övernaturliga krafter, allt medan han får lära sig att kontrollera sina förmågor och hitta sin väg i världen.

I takt med att han mognar inser han att han har ett högre syfte än att leva ett enkelt liv på en liten gård. Han bestämmer sig för att använda sina krafter till att skydda de svaga och kämpa för sanning och rättvisa. Med den legendariska röda manteln och det välbekanta leendet förvandlas han till den ikoniska symbolen för hopp som vi alla känner som Superman the Movie Film gratis. Genom denna gripande origin story får vi bevittna hur en utomjordisk flykting blir jordens mest framstående beskyddare och en av världens största legendarer.

Superman the Movie

Vem spelar huvudrollerna i Superman the Movie?

Superman the Movie är stämd med en strålande uppsättning skådespelare som ger liv åt några av de mest älskade ikoniska karaktärerna i filmhistorien. I centrum för denna episka berättelse hittar vi den då relativt okände skådespelaren Christopher Reeve som gör sin högaktuella debut i rollen som Clark Kent/Superman. Titta på Superman the Movie och njut av Reeves utomordentliga porträttering av den dubbla identiteten - den taffliga men charmiga reportern Clark Kent som förvandlas till den starka och majestätiska hjälten Superman.

Vid Reeves sida finns den legendariske Gene Hackman som gestaltar den ondskefulle boven Lex Luthor, Supermans värsta fiende. Hackmans rolltolkning av den geniala men vrickade miljardären och brottslingen som planerar att utplåna hela Kaliforniens västkust är både skrämmande och underhållande. Andra stora namn i rollistan är Margot Kidder som den smarta och vackra Lois Lane, Jackie Cooper som den faderlige Perry White på Daily Planet och Marlon Brando i en ikonisk roll som Jor-El, Supermans biologiska far från planeten Krypton. Rollistan Superman the Movie fullbordas av Susannah York, Glenn Ford, Valerie Perrine, Ned Beatty och en särskild gästroll av den då unga Jeff East som den tonårige Clark Kent.

Denna enastående samling av Hollywood-talanger andas liv i dessa älskade karaktärer på ett sätt som få filmer har lyckats uppnå. Varje rollfigur är djup, välbearbetad och trovärdigt tolkad av dessa veteranskådespelare och yngre talanger. Det är svårt att föreställa sig någon annan i dessa roller än vad vi ser i Superman the Movie. Deras framträdanden är verkligen en stor del av vad som gör denna superhjältefilm till en odödlig klassiker.

Vad var Superman the Movie budget och intäkter?

Superman the Movie började redan som ett stort vågspel med en då enorm produktionsbudget på 55 miljoner dollar från Dovemead Films och Warner Bros. Denna siffra var faktiskt bland de högsta budgetarna för en film vid den tiden. Men detta risktagande visade sig vara mer än värt det. När Superman the Movie äntligen hade premiär i december 1978 slog den ner som en kolossalt populärkulturell sensation och blev en biljettmonsterhit världen över.

Tack vare sin enastående kvalitet, stjärnrollbesättning och vördnadsfulla hantering av den älskade källmaterialet lyckades Superman the Movie dreamfilms dra in otroliga 300 miljoner dollar på biograferna globalt. Detta enorma kassasuccess gjorde filmen till den tredje högst inbringande filmen någonsin vid den tiden, bara slagen av Joharen och Stjärnornas krig. Med tanke på det enorma investeringsriskerna som togs var denna fenomenala framgång något få hade förutsett, men den visade tydligt världens kärlek för Mannen av Stål och den roll han har som en odödlig popkulturell ikon.

Utöver sina kolossala intäkter fick Var kan man se Superman the Movie också överväldigande positiva recensioner från kritiker och fans. Den rosades för allt från dess visuella effekter och tilldragande action till dess medryckande historia och djupa karaktärstudier. Många hyllade också det respektfulla förhållningssättet till de ursprungliga serierna och filmen blev snabbt en av de mest älskade och inflytelserika superhjältefilmerna genom tiderna. Tillsammans med andra samtida hits som Stjärnornas krig och Indiana Jones hjälpte Superman the Movie att starta den moderna blockbustertrenden inom film.

Vilka är de största bråkarna i Superman the Movie?

Medan Superman the Movie utforskar den stilige hjältens ursprungshistoria och hans resa för att bli jordens beskyddare, så är det också en historia fylld av spännande konflikter och storslagna slagsmål. I centrum för mycket av denna action hittar vi den ondskefulle miljardären Lex Luthor, gestaltat av Gene Hackman i en ikonisk skurkroll. Luthor är en galen vetenskapsman med en hjärna av genialitet som dessvärre också bär på en enorm girighet och maktbegär. Superman the Movie Streama online visar hur denna skurk smider en eländig plan för att utplåna den västkust där den fiktiva ön Paradise ingår för egen vinning.

Lex Luthor är besatt av tanken på att bli världens rikaste och mäktigaste man, även om det betyder massförstörelse och miljontals dödsfall. Hans brottslighet och ondska driver honom att gång på gång försöka besegra och förgöra den enda varelse som kan stoppa honom - den odödlige Superman. Detta leder till enorma fejder och våldsamma bråk mellan dessa två antagonister, där Luthor och hans hantlangare ställs mot Stålmannens övermänskliga krafter. Överallt där Luthor försöker begå sina illdåd för att tillskansa sig makt och rikedomar möter han Superman som en orubblig kraft som slår tillbaka för att beskydda de oskyldiga.

Men Lex Luthor är inte den enda stora bråkmakaren som vår superhjälte får ta itu med. Var kan jag se Superman the Movie innehåller även den välkända skurken Non, en fientlig kryptonier från samma civilization som Superman. Den brutala Non utmålas som en enorm, muskulös och praktiskt taget ostoppbar kraft som försöker uppfylla den yttersta skurken Zods orden att "utrota den enda överlevande" från planeten Krypton. Detta resulterar i en rad explosiva och intensiva strider mellan Superman och Non på jordens gator och i luftrummet.

Superman the Movie

Var kan man se Superman the Movie stream gratis?

För dig som vill uppleva den odödliga äventyrsfilmen Superman the Movie finns det flera populära streamingtjänster och sajter där du kan njuta av denna klassiker gratis online. En av de bästa platserna att se Superman the Movie Film gratis är dreamfilms.se, som erbjuder användarna en smidig och högkvalitativ strömningsupplevelse. På denna strömningstjänst kan du enkelt hitta Superman the Movie och titta på hela filmen i bästa möjliga bild- och ljudkvalitet.

En annan utmärkt sajt för att streama Superman the Movie gratis streama är flixtor.se. Denna sida är känd för sitt enorma utbud av filmer och TV-serier, och givetvis ingår den ikoniska Superman the Movie i deras breda katalog. Både dreamfilms och flixtor är legala och tillförlitliga streamingtjänster som gör det enkelt och bekvämt att se denna superhjältefilm hemifrån när du vill.

Utöver dessa alternativ kan du också hitta Superman the Movie Sverige på ett antal andra populära streamningstjänster som erbjuder gratis visning med annonser eller mot en låg månadsavgift. Oavsett vilken plattform du väljer är det viktigt att du använder en säker, betrodd och laglig källa för att streama denna filmklassiker av högsta kvalitet utan virus eller andra risker.

Hur blev Superman the Movie en klassisk superhjältefilm?

Det är ingen överdrift att kalla Superman the Movie för en av de mest inflytelserika och banbrytande superhjältefilmerna genom tiderna. Denna episka produktion från 1978 var verkligen en milstolpe som definierade och revolutionerade genren för framtida generationer. På många sätt var Superman the Movie den första moderna superhjältefilmen som lyckades förena äventyrsanda, visuella mästerverk och djup karaktärsskildring på ett sätt som tidigare saknats i Hollywood.

Regissören Richard Donners vision och Christopher Reeves ikoniska framträdande i titelrollen gav oss en Superman som kändes helt ny, trovärdig och mänsklig på samma gång som den var överlägset heroisk. Filmen fångade inte bara källmaterialets essens på ett respektfullt sätt utan lyfte även sagorna om Stålmannen till nya höjder med sin allvarliga men varma ton och sina oförglömliga actionscener. När kommer Superman the Movie till dreamfilms nästa gång är ett måste för alla som ännu inte sett detta klassiska mästerverk.

Tack vare sina enastående visuella effekter, episka skala och hjärtvärmande budskap om hopp och beskyddande av de svaga, så har Superman the Movie cementerat sin plats som en banbrytande och milstolpe inom filmhistorien. Den inspirerade en hel generation av andra superhjältefilmer och är fortfarande en favorit hos både fans och kritiker än idag. Oavsett om du är en inbiten fan av DC Comics eller bara uppskattar bra film är Superman the Movie ett odödligt konstverk som varje filmälskare borde se.

Sammanfattning

Superman the Movie är en legendarisk superhjältefilm som tog världen med storm 1978. Den episka berättelsen fångar vår favorithjältes ursprung och hans resa för att bli jordens beskyddare på ett fenomenalt sätt. Med Christopher Reeve i huvudrollen, Gene Hackman som skurken Lex Luthor och en ikonisk rollista, så gav filmen oss en trovärdig och mänsklig bild av Stålmannen.

Från sitt enorma kassasuccess och revolutionerande visuella effekter till den hjärtvärmande historien och actionpackade strider, så cementerade Superman the Movie sin plats som en av de största och mest inflytelserika superhjältefilmerna någonsin. Denna odödliga klassiker är ett måste för alla filmälskare, vare sig du är inbiten DC Comics-fan eller bara älskar bra film.

9 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 3639

Dela