close icon
page-title
Sechs Schwedinnen von der Tankstelle
Sechs Schwedinnen von der Tankstelle

Detaljer

 • Originaltitel: Sechs Schwedinnen von der Tankstelle
 • Originalspråk: Tyska
 • Produktionsland: Schweiz

Sechs Schwedinnen von der Tankstelle 1980 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star6.4
20Betyg
date1980
date1h 25m

Kommenter

 • avatar

  Flixer

  |14 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Xany Xaru

  |4 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |5 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  matixd

  |7 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |8 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Grater98

  |8 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  ganDi1243

  |10 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  MilanTa

  |11 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  RealityRasmus

  |11 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...

Indholdsfortegnelse

Se streama Sechs Schwedinnen från bensinstationen

Sechs Schwedinnen von der Tankstelle är en svensk komedi från 1980 som nu går att streama gratisDreamfilm. Filmen handlar om sex svenska kvinnor som jobbar på en bensinstation och hamnar i olika komiska situationer. Med sitt roliga manus och färgstarka persongalleri blev Sechs Schwedinnen en riktig publikfavorit när den hade biopremiär.

Nu finns chansen att titta på denna klassiker online. På Dreamfilm kan du enkelt streama Sechs Schwedinnen i hög kvalitet, helt utan att behöva registrera dig eller betala. Filmen finns tillgänglig med svenskt tal så att man kan njuta av skådespelarnas tolkningar.

Är du redo för 90 minuters skratt? Då ska du inte missa möjligheten att streama Sechs Schwedinnen gratis på Dreamfilm. Filmen passar utmärkt för en mysig filmafton!

Handlingen i Sechs Schwedinnen von der Tankstelle

I centrum för handlingen står sex kvinnor – Lena, Kikki, Lotten, Doris, Stina och Viola – som alla jobbar på en bensinstation utanför en liten svensk småstad. Deras tillvaro förändras när de en kväll råkar ut för ett bilhaveri efter jobbet och tvingas övernatta på ett pensionat.

Här börjar en rad roliga och annorlunda händelser att utspela sig, med förvecklingar kring bland annat striptease, motorcyklister och missförstånd. Humorn ligger framförallt i kontrasten mellan kvinnornas olika personligheter och hur de reagerar på situationerna de hamnar i.

Sechs Schwedinnen von der Tankstelle

Titta på komedin Sechs Schwedinnen gratis

Regissören till Sechs Schwedinnen von der Tankstelle är Bengt Lagerkvist, som gjort sig känd för sin speciella humor. Manuset till filmen skrevs av Lagerkvist tillsammans med Roland Hedengren, som senare kom att regissera egna komedier.

I rollerna som de sex bensinstationsdamerna ser vi några av Sveriges mest folkkära skådespelerskor. Blicken fångas onekligen av den sensuella brasilianskan Leena (Leena Hiltunen) och den blyga småländskan Viola (Lottie Ejebrant). Även de övriga karaktärerna är minnesvärda, inte minst Kikki (Kim Anderzon) med sin spralliga personlighet.

Humorn bottnar ofta i kvinnornas olika temperament och hur de bemöter olika knepiga situationer. Kontrasten mellan Violas blygsel och Lenas vågade upptåg skapar många roliga poänger. Samtidigt driver intrigerna och förvecklingarna handlingen framåt i rask takt.

Med sin färgstarka persongalleri och överraskande vändningar är Sechs Schwedinnen von der Tankstelle en riktigt underhållande komedi.

Sechs Schwedinnen från 1980 gratis på Dreamfilm

När Sechs Schwedinnen von der Tankstelle hade premiär 1980 blev den en stor publikframgång. Komedin lockade över 600 000 biobesökare och ansågs länge som rekord för en svensk film.

Än i dag har filmen behållit sin popularitet och många minns tillbaka till sina första möten med Sechs Schwedinnen med värme. Inte konstigt att intresset är stort för att titta på den online.

På Dreamfilm erbjuds en unik chans att streama Sechs Schwedinnen gratis, i bra bildkvalitet. Filmen går att se med svenskt tal, så att man kan njuta av skådespelarnas tolkningar fullt ut. Ett smidigt sätt att se denna svenska komediklassiker!

Streama utan konto eller avgifter

För att streama Sechs Schwedinnen på Dreamfilm behöver du varken registrera ett konto eller betala några avgifter. Sidan är helt gratis att använda.

Du kan enkelt börja titta på filmen online direkt i din webbläsare. Det enda som krävs är en internetuppkoppling – inga program behöver installeras. Perfekt för att kunna njuta av skrattkomedin var du än befinner dig!

Streama Sechs Schwedinnen svenskt tal

En stor fördel med att se Sechs Schwedinnen på Dreamfilm är att filmen går att streama med svenskt tal. Det betyder att du får uppleva skådespelarnas tolkningar och timade repliker precis som de lät vid biovisningen 1980.

Den svenska textningen gör också att man kan följa handlingen utan problem. Så även om man inte har sett filmen förut går det utmärkt att hänga med i alla förvecklingar med de sex bensinstationsdamerna!

Sammanfattningsvis är Dreamfilms stream av Sechs Schwedinnen det optimala sättet att se denna underhållande komedi. Filmen går att titta på gratis online, i fin kvalitet med svenskt tal. Perfekt för en nostalgisk och rolig stund framför skärmen!

Sechs Schwedinnen von der Tankstelle

Sechs Schwedinnen från bensinmacken svenska

Sechs Schwedinnen von der Tankstelle utspelar sig på en bensinstation i en liten svensk småstad. Redan i den inledande scenen får vi möta de sex huvudpersonerna och deras olika personligheter.

Bensinmacken fungerar som en slags metafor för Sverige i stort, med representation av olika regioner och kulturer. Här möts allt från småländska Viola till brasilianska Leena, vars exotiska utseende väcker uppmärksamhet hos männen som tankar.

När de sex kvinnorna tvingas övernatta på pensionatet tillsammans lossnar tillvaron och det börjar hända oväntade saker. Deras olika bakgrunder och temperament krockar med komiska resultat. Samtidigt uppstår en sammanhållning kvinnorna emellan, i kontrast mot de manliga birollerna.

Med sin humor och värmeskildring hyllar filmen den kvinnliga vänskapen och girl power – långt innan begreppen var på modet.

Totalt sett är Sechs Schwedinnen von der Tankstelle en underhållande feelgood-komedi med svensk prägel, väl värd att streama gratis på Dreamfilm. Så ta chansen att njuta av de roliga karaktärerna och den färgstarka miljön i filmen!

Streama klassikern Sechs Schwedinnen online

Trots att det snart gått 45 år sedan Sechs Schwedinnen von der Tankstelle hade biopremiär är filmen fortfarande högaktuell. Inte nog med att humorn är tidlös, budskapet om kvinnlig vänskap känns långt ifrån förlegat.

I grunden är det en feelgood-historia om sex kollegor som blir vänner och ställer upp för varandra när det blåser snålt. Den positiva energin smittar lätt av sig på publiken och får en att må bra.

Därför är det extra roligt att filmen nu går att streama online på Dreamfilm, så att en ny generation kan upptäcka den. Att titta gratis och utan krångel gör det smidigt för alla att få en nostalgisk upplevelse.

Sammanfattningsvis är Sechs Schwedinnen von der Tankstelle en riktig pärla i genren svensk feelgood-komedi. Så missa inte chansen att streama denna klassiker och få garanterat god stämning!

5 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 6 Antal stemmer: 20

Dela