close icon
page-title
Scream
Scream

Detaljer

 • Originaltitel: Scream
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Dimension Films

Scream 1996 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.4
6625Betyg
date1996
date1h 52m

Kommenter

 • avatar

  Xany Xaru

  |7 timer siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  MilanTa

  |5 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |6 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Semister12

  |7 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  RealityRasmus

  |9 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  matixd

  |12 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Flixer

  |14 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilka är huvudrollerna i Scream?

Scream från 1996 är en kultklassisk skräckfilm som skakade om genren. Filmen har en fantastisk ensemble med några av 90-talets största skådespelare. Den stora huvudrollen som Sidney Prescott spelas av Neve Campbell. Hon ger en gripande och övertygande prestation som den tragiska tonårshjältinnan som hemsöks av ett seriemördande spökdräkt-klädda monster.

I rollistan hittar vi också David Arquette som den lättsamma men charmiga polisrekryten Dewey Riley. Courteney Cox är briljant som den smarta och ironiska reportern Gale Weathers. Vidare har vi 90-talsidoler som Skeet Ulrich som den misstänkte Billy Loomis och Rose McGowan som den glamourösa men bittra Tatum Riley.

Övriga viktiga roller innehas av Matthew Lillard som den excentriske men tokrolige filmnörden Stu Macher samt Jamie Kennedy som den rättframma videoidkaren Randy Meeks. Scream har en riktigt stark och minnesvärden rollista av ungdomsskådisar som alla lämnar ett bestående intryck.

Scream

Vad är filmens handling?

Scream kretsar kring den vackra men tragiska tonåringen Sidney Prescott som ett år efter mordet på hennes mamma börjar råka ut för ett spel med livet som insats. Ett maskerat monster börjar mörda Sidneys vänner en efter en på det mest brutala sätt, samtidigt som mördaren ringer och leker sadistiska lekar med sina offer.

Sidney och hennes krets av vänner jagas av denna ondskefulla och oupptäckbara seriemördare som älskar att referera till och omskapa kända scener från klassiska skräckfilmer. Under jaktens gång utreds flera misstänkta personer, däribland Sidneys egen pojkvän Billy Loomis.

Parallellt med mordhärvan arbetar den vassa och mer än lite rispiga reportern Gale Weathers för att ta reda på sanningen och komma åt de stora rubrikerna. Hon får oväntat stöd av den godmodige men klantiga polisrekryten Dewey Riley. Scream är en mörk, gastkramande men också humoristisk och lekfull film som håller spänningen uppe ända till den chockerande upplösningen.

Vem regisserade Scream?

Scream regisserades av den legendariske filmskaparen Wes Craven, som är en av de absoluta mästarnas inom modern skräckfilm. Craven är mannen bakom många genredefinierande kultverk som Därför måste du dö, Sista skräcken, Freddy vs Jason och den ikoniska Nightmare on Elm Street-franchisen med den brännskadade mördaren Freddy Krueger.

Med Scream ville Wes Craven skapa en film som vände ut och in på den genre han själv var frontfigur för. Resultatet blev en postmodern skräcksatir som både hyllar och driver med slasher-traditionerna och hade en smart, självmedveten håning blandat med äkta skräck. Craven själv har sagt att han blev frustrerad över hur förutsägbara många nya skräckfilmer var på den tiden.

Genom sitt filmiska arv och djupa kunskaper om genren var Wes Craven perfekt lämpad att regissera Scream. Hans visuella talang, blick för detaljer och förmåga att blanda humor ochikikhet på precis rätt sätt gjorde att filmen blev en modern klassiker. Scream var en riktig framgång för Craven och fick honom att återuppfinna sig själv som filmskapare.

Vem skrev Screams manus?

Manuset till Scream skrevs av den begåvade författaren Kevin Williamson. På den tiden var Williamson en relativt okänd kraft inom filmvärlden, men hans smarta och genremedvetna manus för Scream blev en publiksuccé och öppnade dörrar för hans framtida karriär.

Williamson hade en djup kärlek till skräckfilmer och lyckades fånga essensen av vad som gjorde genren så populär samtidigt som han lade till nya lager av humor och postmodern självdistans. Hans manus för Scream var både en kärleksfull hyllning och en satir över slasher-traditioner.

Med sin skarpa dialog, överraskande vändningar och karismatiska karaktärer skapade Kevin Williamson en riktig modern klassiker som både återupplivade och förnyade skräckgenren. Efter Screams enorma framgångar blev Williamson en högaktad och eftertraktad manusförfattare i Hollywood.

Scream

Var kan man se Scream stream gratis?

Den kultklassiska skräckfilmen Scream från 1996 är fortfarande enormt populär och lockar ständigt nya åskådare. För att se filmen streama gratis finns det flera olika alternativ att välja mellan. Ett utmärkt val är den populära streamingtjänsten dreamfilms.se som erbjuder Scream och många andra skräckfilmsfavoriter i högkvalitativ streaming utan extra kostnader.

En annan prisvärd möjlighet för den skräckfilmsintresserade är olika gratistjänster som uppladdningsportaler där användare själva laddat upp filmer. Dessa varierar dock i kvalitet och legal status. Den som är ute efter den ultimata visningsupplevelsen bör överväga att köpa eller hyra Scream digitalt via betaltjänster som SF Anytime eller liknande tjänster.

Oavsett vilket alternativ man väljer är Scream en riktig modern skräckklassiker som är mer än värd att streama eller se på nytt. Med sin smarta humor, brutala våldscener och ikoniska Ghostface-mask är det få skräckfilmer som lyckas hålla ens de bredaste skräckfantasterna lika engagerade och nöjda.

Vilka är Screams bästsäljande soundtrack-låtar?

Den störande, atmosfäriska musiken av Marco Beltrami är en stor del av vad som gör Scream till en sådan kultklassiker. Soundtracket innehåller flera kända låtar och blev en riktig försäljningssuccé i samband med filmens premiär 1996. Några av de mest ikoniska och bästsäljande spåren inkluderar:

 • "Red Right Hand" av Nick Cave & The Bad Seeds
 • "Whisker Biscuit" av BIN 82
 • "Artificial Smile" av Tantric
 • "YOUTH YOUTH YOUTH" av Los Nitros

Nick Caves "Red Right Hand" är sannolikt den mest kända låten från soundtracket, med sin atmosfäriska stämning och texter som fick en ökad betydelse i sammanhanget. Den industriella punkrockaren "Whisker Biscuit" av BIN 82 är också ett ikoniskt Sound som återkommer i flera av filmens mest intensiva scener.

Trots att Scream-soundtracket inte nådde jättestora försäljningsframgångar blev det en kultfavorit och hjälpte att etablera musiken som en viktig del av filmupplevelsen inom skräck. Många av spåren har sedan dess blivit signaturlåtar för slasher-genren och ger den rätta stämningen för filmens skräck och svarta humor.

Sammanfattning

Scream från 1996 är en genreomvälvande skräckklassiker som blandar svart humor med brutalt våld. Med ett stjärnspäckat gäng ungdomsskådisar och ikoniska övernaturliga mördaren Ghostface är Scream en intelligentare och mer överraskande slasher som både hyllar och driver med genren. Regisserad av Wes Craven med manus av Kevin Williamson blev filmen en kultsuccé.

Oavsett om du är en gammal skräckfilmsfanatiker eller ny till genren är Scream ett måste att uppleva. Med sin ständigt gastkramande spänning, smarta metakommentarer och ikoniska skådespelare som Neve Campbell, David Arquette och Courteney Cox, hjälper filmen att förnya din kärlek till skräcken. Det är dags att borra in dig i denna moderna klassiker igen.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 6625

Dela