close icon
page-title
Scarface
Scarface

Detaljer

 • Originaltitel: Scarface
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Universal Pictures

Scarface Sverige Dreamfilm • Titta på Gratis • Stream

star8.2
11323Betyg
date1983
date2h 49m

Kommenter

 • avatar

  Flixer

  |12 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |2 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |4 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  MilanTa

  |4 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Semister12

  |5 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  matixd

  |10 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Xany Xaru

  |12 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är filmens handling om Tony Montana?

Scarface är en klassisk kriminalfilm som handlar om den ökända gangsterbossen Tony Montana. Filmen följer hans resa från att vara en fattig kubansk flykting till att bli en mäktig och fruktad narkotikakung i Miami. Historien börjar när Tony anländer till USA och snabbt inser att det enda sättet att överleva och skaffa sig rikedom är genom den illegala kokainhandeln.

Med sin kompromisslösa attityd och brutala metoder kämpar sig Tony upp i den kriminella hierarkin. Han är smartare, grymmere och mer hungrig efter framgång än sina konkurrenter. Tony är beredd att göra vad som helst för att uppnå sina mål, oavsett hur brutala åtgärderna måste vara. Scarface skildrar på ett fängslande sätt hur Tony stiger till makten samtidigt som han blir alltmer girigt och paranoid.

Filmen kulminerar i en gastkramande slutstrid där Tonys imperium faller samman runt honom. Scarface är en kraftfull och brutal skildring av den amerikanska drömmens avigsida. Den utforskar teman som girighetens och maktens förödande konsekvenser samt priset man får betala för att uppnå sina ambitioner genom brottsliga medel.

Scarface

Vem är Tony Montana och hur blir han en gigant i narkotikasmuggling?

Tony Montana, mästerligt porträtterad av Al Pacino, är huvudpersonen i den ikoniska filmen Scarface. Ursprungligen en fattig kubansk flykting anländer Tony till Miami med drömmar om ett bättre liv. Men verkligheten slår hårt när han inser att den enda vägen till framgång för en invandrare som honom är genom den undre världen.

Efter att ha arbetat som lågavlönad knegare för en lokal drogboss bestämmer sig Tony för att ta kontrollen över sin egen framtid. Med list, våldsamhet och en orädd attityd kämpar han sig uppåt i de kriminella leden. Scarface följer hans uppgång från liten langare till en av Miamis största narkotikalorderar.

Tonys ödesdigra girighet och hänsynslösa temperament driver honom hela vägen till toppen. Men ju mer makt och rikedom han skaffar sig, desto mer paranoid och brutal blir han. I sin strävan att bygga sitt kokainimperium offrar han allt och alla runt omkring sig, inklusive de han en gång älskade mest.

Vilka var skådespelarna bakom Scarface?

Scarface hade några av de mest ikoniska skådespelarinsatserna på 1980-talet. I huvudrollen som Tony Montana ser vi den legendariske Al Pacino i en av hans mest minnesvärda roller. Pacino fångar perfekt den ambitiösa men samtidigt våldsamma och paranoida sidan av Tony. Hans intensiva och fysiska skådespeleri gör karaktären både skrämmande och fascinerande att bevittna.

Vid Pacinos sida finns Steven Bauer som Tonys barndomsvän Manny. Michelle Pfeiffer spelar Elvira, den coola och smickrande älskarinnan som blir fast i Tonys galna värld. Mary Elizabeth Mastrantonio gestaltar Tonys kid-fru Gina, som utvecklar en pervers besatthet av makten i Tonys imperium.

Bakom kameran finns regissören Brian De Palma som med sin skickliga regi lyckas fånga den råa och yviga atmosfären i Miamis undrevärld. Filmen belönades med en Guldpalm vid Filmfestivalen i Cannes 1983 för sitt brutala och ikoniska porträtt av den amerikanska drömmens mörka baksida.

Var kan man se Scarface stream gratis?

För dig som vill streama kultklassikern Scarface online finns det flera olika alternativ. Även om filmen ursprungligen hade en kontroversiell release 1983 har den med åren vuxit till en av de mest ikoniska och inflytelserika gangsterfilmerna genom tiderna. Idag kan du hitta Scarface att strömma gratis på flera populära streamingtjänster.

Ett utmärkt alternativ att titta på Scarface gratis är den svenska streamingtjänsten dreamfilms.se. Detta är en pålitlig sajt som kontinuerligt uppdaterar sitt utbud med nya filmer och TV-serier. Med ett enkelt användarkonto kan du enkelt streama Scarface direkt i din webbläsare eller på din mobila enhet.

Det finns även andra välkända streamingtjänster som erbjuder Scarface utan kostnad, men det kan krävas en prenumeration eller provperiod. Researchen noga vilka alternativ som passar dig bäst för en optimal upplevelse av den här makalösa gangsterfilmen.

Scarface

Hur blev Scarface-filmen mottagen av kritiker och publik?

När Scarface först hade premiär 1983 möttes den av extremt blandade reaktioner från kritiker och publik. Många fördömde dess extrema våldsskildringar och glorifierande av den kriminella livsstilen. Andra hyllade Al Pacinos ikoniska skådespeleri och hyllade filmens ärlighet och brutalitet.

Trots de initialt delade åsikterna blev Scarface snabbt en kultsuccé. Dess råa och energiska porträttering av den amerikanska drömmens avigsida talade till en bred publik. Pacinos intensiva insats som den paranoida Tony Montana, tillsammans med De Palmas pulserande regi, gjorde filmen omöjlig att missa.

I dag betraktas Scarface som en ikonisk klassiker inom gangstergenren. Den har hyllats för sin intensiva atmosfär, trovärdighet och inflytelserika estetik som sedermera har formats många efterföljande kriminalfilmer. Trots sin kontroversiella historia ses Scarface numera som en av de mest beundrade och kultförklarade filmerna inom sin genre.

Hur påverkade Scarface-filmen populärkulturen?

Scarface lämnade ett enormt avtryck inom populärkulturen efter sin release. Tony Montanas vulgära och excessiva livsstil, tillsammans med hans ikoniska utseende och maner, gjorde honom till en omedelbaren kultfigur. Bilder på den ljusskygga och skjortlösa Tony med en grenade i handen, medan han sköt glåpord, blev snabbt virala.

Inom hip hop-kulturen kom Tony Montana att bli en symbol för den tuffa "sträva eller försvinn"-attityden som genomsyrade den urbana musiken. Rappare som hyllade den hårdföra gatan och det kriminella livet identifierade sig med Tonys uppgång från ingenting. Hans beryktade monologer citerades flitigt i låttexter.

Utöver musiken har Scarface också påverkat mode, filmer och serier. Tonys distinktiva klädstil har inspirerats skaparna bakom många moderna kriminaldramor. Scarfaces språk, ikonografi och överdrivna machobeteende har återkommit ständigt i populärkulturen sedan 80-talet – ett bevis på dess fortsatta relevans och status som en sann modern klassiker.

Sammanfattning

Scarface är en ikonisk klassiker som fångat publikens hjärtan sedan dess kontroversiella release 1983. Filmen följer den brutala uppgången och det plågsamma fallet för Tony Montana, en fattig kubansk immigrant som stiger till toppen av Miamis kokainimperium. Med Al Pacinos legendariska skådespeleri och Brian De Palmas pulserande regi, fångar Scarface otroligt de mörka sidorna av den amerikanska drömmen.

Även om den möttes av blandade reaktioner vid premiären, har Scarface vuxit till en av de mest inflytelserika gangsterfilmerna genom tiderna. Dess råa ärlighet, våldsamma estetik och oemotståndliga karisma har lämnat ett bestående avtryck inom populärkulturen – från hip hop till mode och film. Oavsett om du är en inbiten fan eller bara nyfiken, är denna klassiker ett måste att uppleva för alla som fascineras av det kriminella livets mörka lockelse.

5 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 11323

Dela