Sanatorium timglaset 1973 • Titta på Gratis • Streama Online

rating7.7
94
Betyg
calendar1973
time1h 59m
En man färdas på ett tåg i förkrigstidens Polen. Han är på väg till en okänd ort där han skall besöka sin far på ett nedgånget sanatorium. Väl där brakar vansinnet igång. Han tar på sig sin romarhjälm, kryper under sängen och tas med på en hallucinogen resa genom sitt minnes dalar. Han träffar sig själv och sina föräldrar i olika stadier samt spöken, andar, robotar, kolonialslavar och en fresterska som vill göra honom till sin slav. Vidare försöker hans gamle far övertyga honom om det skrivna ordets brister, att orden bara är en svala som breder ut vingarna i en sekund i en ung mans liv.

Skådespelare

Actor Jan Nowicki

Jan Nowicki

Actor Tadeusz Kondrat

Tadeusz Kondrat

Actor Mieczysław Voit

Mieczysław Voit

Actor Gustaw Holoubek

Gustaw Holoubek

Actor Jerzy Trela

Jerzy Trela

Actor Tadeusz Schmidt

Tadeusz Schmidt

Actor Irena Orska

Irena Orska

Actor Paweł Unrug

Paweł Unrug

Siehe auch

Dreamfilm Sanatorium timglaset 1973

Är du på jakt efter en spännande dramafilm att streama? Då ska du inte missa den polska klassikern Sanatorium timglaset från 1973 som nu finns att se helt gratis på Dreamfilm!

Sanatorium timglaset regisserades av den legendariske filmmakaren Wojciech Jerzy Has och har blivit något av en kultfilm genom åren. Filmen utspelar sig på ett sanatorium där tid och rum verkar upplösas på ett psykedeliskt och drömskt sätt.

Sanatorium timglaset

Se film Sanatorium timglaset gratis online

På Dreamfilm kan du streama Sanatorium timglaset i hög kvalitet och med svensk text helt gratis. Det enda du behöver är ett konto på sajten och en internetuppkoppling för att kunna se filmen online.

Filmen släpptes ursprungligen 1973 men känns fortfarande väldigt modern och annorlunda jämfört med mycket annat som gjorts. Så passa på att upptäcka denna mindre kända pärla från östeuropeisk filmhistoria!

Streama Sanatorium timglaset från 1973 på svenska

Sanatorium timglaset är inte bara en märklig och spännande film utan även visuellt väldigt vacker med sina suggestiva drömsekvenser. Filmen har blivit hyllad för sin surrealistiska stil och filmatiska experimentlusta.

På Dreamfilm kan du alltså streama den legendariska polska filmen från 1973 i hög kvalitet och med svensk text. Perfekt för en annorlunda filmkväll hemma i soffan!

Titta på Sanatorium timglaset dramafilm med svensk text

Den psykedeliska dramafilmen Sanatorium timglaset utspelar sig under första världskriget på ett sanatorium i alperna. Där träffar vi den unge Joseph som upplever hur tiden och verkligheten börjar flyta samman på ett märkligt vis.

Tack vare Dreamfilm kan du nu se denna östeuropeiska pärla från 1970-talet helt gratis med svensk text. Perfekt för alla som gillar annorlunda och surrealistiska dramafilmer!

Sanatorium timglaset

Sanatorium timglaset från 1973 streamas gratis

Den polska filmen Sanatorium timglaset från 1973 betraktas som en modern klassiker inom östeuropeisk film. Den surrealistiska stilen och det suggestiva bildspråket gör den till en unik upplevelse.

På Dreamfilm kan du streama Sanatorium timglaset gratis online med svensk textning. Det enda du behöver är ett konto på sajten. Så passa på att se denna kultförklarade film från 1973 helt utan kostnad!

Se Sanatorium timglaset från Zespół Filmowy Silesia

Sanatorium timglaset producerades av det legendariska polska filmbolaget Zespół Filmowy Silesia och blev ett stort genombrott för regissören Wojciech Jerzy Has som senare kom att bli en ledande figur inom polsk film.

Filmen utmärker sig med ett surrealistiskt bildspråk och ett hypnotiskt berättande som griper tag i tittaren. Nu kan du streama den gratis på Dreamfilm och upptäcka ett mindre känt mästerverk från östeuropeisk filmhistoria.

Gratis streaming av Sanatorium timglaset från 1973

Sammanfattningsvis är Sanatorium timglaset från 1973 en spännande upplevelse för alla som gillar annorlunda film. Det suggestiva bildspråket och det omtumlande surrealistiska berättandet gör den här filmen unik.

På Dreamfilm kan du streama Sanatorium timglaset helt gratis med svensk text. Det enda du behöver är ett konto. Så passa på att upptäcka denna mindre kända filmklassiker från 1973!

10 liknande filmer:

  1. Kitbull
  2. Snöns brödraskap
  3. The Holdovers
  4. Saltburn
  5. Fifty Shades of Grey
  6. Interstellar
  7. Gran Turismo
  8. Killers of the Flower Moon
  9. Titanic
  10. Napoleon
Bewerte den Film oder die Serie
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Bewertung: 8 Anzahl der Stimmen: 94
Dela serie

10 Kommentarer

avatar

Semister12

En (titel) med ett betyg på 7.7 bevisar att även korta former kan ge en minnesvärd upplevelse.
avatar

digitalviewer

Med ett betyg som 7.7 måste title vara ett måste för alla fans av bra typer!
avatar

catmansv

Med ett betyg på 7.7 bevisar title att i denna genre går kvalitet hand i hand med kvantitet.
avatar

El_comendante

Om du letar efter något av den högsta nivån i genren, sträck dig efter Sanatorium timglaset. Betyget 7.7 bekräftar bara detta
avatar

krzys

Betyget 7.7 för title visar att skaparna har träffat målet. Det är helt enkelt en mycket bra film .
avatar

damVod1

Sanatorium timglaset med ett betyg på 7.7 är ett starkt bevis på den höga kvaliteten på denna typ. Ett måste-objekt!
avatar

mafgat123

Denna film drar in dig och engagerar dig även om det bara varar 1h 59m. Rekommenderas varmt.
avatar

KarTofel

Betyget 7.7 bekräftar att title är en typ som måste ses. Det lönar sig att ta sig tid att göra det.
avatar

MediSV

Med ett betyg på 7.7 bevisar title att i denna genre går kvalitet hand i hand med kvantitet.
avatar

superMice

Sanatorium timglaset Titeln är definitivt en av de bättre representanterna för sin genre. Betyget 7.7 bekräftar detta.