close icon
page-title
Rocky IV
Rocky IV

Detaljer

 • Originaltitel: Rocky IV
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Winkler Films

Rocky IV 1985 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.1
4219Betyg
date1985
date1h 31m

Kommenter

 • avatar

  Grater98

  |12 timer siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  RealityRasmus

  |3 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Flixer

  |4 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Semister12

  |7 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Xany Xaru

  |8 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  ganDi1243

  |10 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |10 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  MilanTa

  |11 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |14 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Hur ger Rocky IV en påminnelse om Kalla kriget?

Rocky IV, den fjärde filmen i den ikoniska Rocky-serien, är mer än bara en boxningsfilm. Den ger en kraftfull påminnelse om den rådande politiska spänningen under kalla kriget mellan USA och Sovjetunionen. Filmen speglar den bittra rivaliteten mellan de två supermakterna genom sin berättelse om en avgörande match mellan Rocky Balboa, den amerikanska mästaren, och Ivan Drago, den sovjetiska utmanaren.

Drago representerar den hårdföra, mekaniska och nästan omänskliga sidan av det sovjetiska systemet, medan Rocky står för det amerikanska idealet om mod, envishet och fri vilja. Deras match blir en metafor för det ideologiska kriget mellan kapitalism och kommunism. Rocky IV Rocky IV gestaltar den geopolitiska konflikten genom att lägga in tydliga referenser till kalla kriget, såsom scener med ryska militärer, symboliska väggar och talande propagandaretorik.

Filmen använder denna tävling mellan två nationer för att utforska större frågor om nationalism, stolthet och den mänskliga viljan. Rocky IV erbjuder en tidstypisk skildring av kalla krigets spänningar, inlindad i en underhållande och hjärtvärmande berättelse om seger mot alla odds. Den förblir ett minnesvärdt uttryck för sin tids politiska och kulturella klimat, samtidigt som den levererar drama och action på det klassiska Rocky-manerett.

Rocky IV

Vilka Stålmannen-inspirerade produktplaceringar finns i Rocky IV?

Rocky IV Rocky IV är inte bara en film om boxning och politiska motsättningar, utan den innehåller också flera uppenbart produktplaceringar inspirerade av den kända superhjälten Stålmannen. Dessa produktplaceringar var sannolikt ett sätt att locka den yngre publiken och skapa en koppling mellan Rocky och den populära serievärlden.

En av de mest framträdande Stålmannen-inspirerade produktplaceringarna är när Rocky tränar genom att lyfta en svidande stor stock i det kalla ryska landskapet. Denna scen påminner starkt om hur Stålmannen brukar lyfta enorma föremål, som bilar eller t.o.m. byggnader, för att visa sin övernaturliga styrka. Rocky IV filmen spelar på denna ikoniska bild för att understryka Rockys beslutsamma dedikation till sin träning.

En annan möjlig Stålmannen-anspelning är den legendariska scenen där Rocky bestiger de ryska trapporna i fullständig segerrush efter sin match mot Drago. Denna scen påminner om Stålmannens flygsegrar, där han ofta svävar över städerna efter att ha räddat dagen. Rocky IV använder denna typ av heroisk gest för att fira Rockys triumf över det sovjetiska systemet som Drago representerar.

Var kan man se Rocky IV stream gratis?

För att se Rocky IV gratis streama online finns det flera alternativ att överväga. En populär streamingtjänst som erbjuder Rocky IV är dreamfilms.se. Denna plattform har byggt upp ett brett utbud av filmer och TV-serier, inklusive den klassiska Rocky IV-filmen.

På dreamfilms.se kan du streama Rocky IV Rocky IV i hög kvalitet utan att betala några prenumerationsavgifter eller hyrkostnader. Tjänsten finansieras istället genom reklam, så du kan förvänta dig några kortare avbrott under visningen. Men för ett betalningsfritt alternativ är det ett bra sätt att uppleva den här actionfyllda boxningsfilmen.

Det är dock viktigt att notera att det inte finns någon officiell gratis streamingtjänst för Rocky IV Rocky IV, då rättighetshavarna har valt att endast tillhandahålla filmen via betal-tjänster och hemunderhållningens DVD-utgåvor. Streaminglösningar som dreamfilms.se gör innehållet tillgängligt utan tillstånd från rättighetsinnehavarna. Även om det kan vara lockande att streama gratis, bör du vara medveten om de oklara juridiska områdena och eventuella riskerna.

Vad tycker kändisarna om filmen Rocky IV?

Precis som tidigare Rocky-filmer har Rocky IV fått både ros och ris från kända personligheter. Många välkända idrottsstjärnor och skådespelare har delat sina åsikter om denna kraftfulla boxningsfilm. Låt oss ta en titt på några av de mest framträdande reaktionerna från kändiseliten.

Boxningslegenden Mike Tyson har uttryckt sin beundran för Rocky IV och hyllat dess muskelstinna action och underhållningsvärde. I en intervju sade han: "Den där filmen inspirerade mig verkligen. Stallone fångade kampen och boxningsandan på ett sätt som få andra har lyckats med." Andra boxningsikoner som Sugar Ray Leonard och Evander Holyfield har också prisatRocky IV för sin intensiva och realistiska skildring av sporten.

På skådespelarsidan har Rocky IV-stjärnan Dolph Lundgren, som spelade den ryske boven Ivan Drago, delat sina tankar om den kultstämplade filmen. Lundgren har sagt att han är stolt över sitt ikoniska framträdande och att han uppskattade möjligheten att gestalta en sådan kraftfull och hotfull antagonist. Han har också berättat om den stränga träningen han genomgick för att förbereda sig för rollen.

Rocky IV

Vem spelar mot Sylvester Stallone i Rocky IV?

I Rocky IV möter den ikoniska Rocky Balboa, spelad av Sylvester Stallone, sin potentiellt farligaste motståndare hittills - den enorma och muskelstinna ryssen Ivan Drago, gestaltad av den svenska skådespelaren Dolph Lundgren. Drago, som beskrivs som en perfekt tränad maskin, är Rocky IV:s primära antagonist och utmanar Rocky på ett sätt ingen tidigare motståndare har gjort.

Dolph Lundgren, som då var relativt ny inom filmbranschen, kastades rakt in i rampljuset genom sin ikoniska porträttering av den sovjetiske mästaren Ivan Drago. Med sin massiva fysik och isiga utstrålning, lyckades Lundgren framställa en övertygande och hotfull antagonist som en perfekt kontrast till Rocky IV:s sympatiske hjälte.

Förutom Lundgren dyker flera andra stora namn upp i biroller i Rocky IV, som Brigitte Nielsen som Drago's fru och Burt Young som Rockys trogna vän Paulie. Filmen innehåller också ett uppmärksammat gästframträdande av den före detta proffsboxaren och skådespelaren Carl Weathers, som återvänder som Apollo Creed i en dramatisk storyline.

Bakom kulisserna med stjärnorna från Rocky IV-filmen

Som en av de största boxningsfilmerna genom tiderna krävde Rocky IV en enorm mängd hårt arbete och engagemang inte bara från skådespelarna, utan också från regissören, manusförfattarna och hela produktionsteamet. Låt oss kasta ett ömt blick bakom kulisserna på några av de stjärnor och kreatörer som gjorde denna film möjlig.

Sylvester Stallone, förutom huvudrollen som Rocky, var också manusförfattare och fick enormt beröm för sin vision bakom Rocky IV. Enligt uppgift skrev han om manuset flera gånger för att fånga den politiska undertonengältor vid kalla kriget och konflikten mellan USA och Sovjetunionen. Stallone har dessutom avslöjat att han genomgick en brutal träningsregim för att bygga upp den muskulösa fysiken som krävdes för att gestalta den åldrande boxaren Rocky.

Regissören för Rocky IV, Sylvester Stallone själv, har delat många fascinerande bakomliggande historier från inspelningen. Han har berättat om de utmanande inspelningsförhålanden i Sovjetunionen och hur de försökte återskapa den autentiska kalla kriget-atmosfären. Stallone har också diskuterat sin vision bakom stora ikoniska scener som Rocky som tränar i den ryska vinterstormen.

Sammanfattning

Rocky IV är en klassisk film som erbjuder mycket mer än bara boxningsdrama. Den fångar den rådande politiska spänningen under kalla kriget och utforskar teman som nationalism, stolthet och den mänskliga viljan. Utöver den spännande handlingen och de fartfyllda boxningsscenerna, innehåller filmen också intressanta produktplaceringar som hyllar Stålmannen. Oavsett om du är en inbiten Rocky-fan eller inte, har den något att erbjuda alla åldrar och smaker.

Med en stjärnbesatt rollista ledd av Sylvester Stallone och Dolph Lundgren, bjuder Rocky IV på intensiv action, känslomässigt djup och en fascinerande inblick i kalla krigets tidsanda. Även om du redan har sett filmen är det värt att uppleva den igen, och för de som inte har sett den ännu ligger en underbar överraskning och väntar. Rocky IV är helt enkelt en måste-se för alla som älskar ikoniska sportdraman och filmhistoria.

8 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 4219

Dela