close icon
page-title
Raya och den sista draken
Raya och den sista draken

Detaljer

 • Originaltitel: Raya and the Last Dragon
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Walt Disney Pictures

Raya och den sista draken Stream Gratis • Svenska • Online

star7.9
6548Betyg
date2021
loader

Raya och den sista draken Recension

 • avatar

  Flixer

  |10 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  RealityRasmus

  |2 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |3 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  matixd

  |4 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  ganDi1243

  |8 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  MilanTa

  |11 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Xany Xaru

  |12 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |13 dage siden
  Najs som fan

Raya och den sista draken Rollistan

Raya och den sista draken Trailer

Indholdsfortegnelse

Hur påverkar den magiska världen Kumandra filmens handling?

I Raya och den sista draken möter vi en fascinerande fantasivärld vid namn Kumandra. Denna unika skapelse av Disney spelar en central roll i berättelsen och formar handlingen på flera sätt. Kumandra är en värld där människor och drakar en gång levde i harmoni, innan ondskefulla varelser kallade druuner hotade allt liv.

Filmens handling utspelar sig 500 år efter att drakarna offrat sig för att rädda mänskligheten. Kumandra har sedan dess delats upp i fem regioner, var och en med sin egen unika kultur och miljö. Dessa regioner - Hjärta, Rygg, Käke, Svans och Näve - representerar olika delar av en drake och bidrar till den rika världsbyggnaden som ger djup åt berättelsen.

Den magiska aspekten av Kumandra manifesteras genom Drakstenen, en kraftfull artefakt som skyddar världen från druunerna. När denna sten splittras, sätts händelserna i filmen i rullning. Rayas uppdrag att återställa harmonin i Kumandra driver handlingen framåt och ger tittarna möjlighet att utforska denna fantastiska värld.

Image Raya och den sista draken film online

Vilka är de spännande huvudkaraktärerna i denna Disney-produktion?

Raya och den sista draken presenterar en rad fascinerande karaktärer som ger liv åt berättelsen. I centrum står Raya, en modig och beslutsam krigare från Hjärtlandet. Hon är filmens hjältinna och drivs av en stark önskan att återförena Kumandra och rädda sin far. Rayas resa från ensamvarg till lagspelare är en av filmens mest engagerande aspekter.

Vid Rayas sida finner vi Sisu, den sista draken. Sisu är en charmig och lekfull karaktär som tillför både humor och visdom till historien. Hennes unika förmåga att anta mänsklig form skapar intressanta situationer och möjliggör en djupare utforskning av relationen mellan människor och drakar.

Bland de övriga karaktärerna hittar vi:

 • Namaari - Rayas rival från Rygglandet, en komplex antagonist med egna motiv
 • Boun - en företagsam pojke som driver en flytande restaurang
 • Tong - en formidabel krigare med ett mjukt hjärta
 • Noi - ett busigt spädbarn med en grupp apliknande följeslagare

Dessa karaktärer bildar en färgstark ensemble som representerar de olika regionerna i Kumandra. Deras interaktioner och utveckling genom filmen bidrar till att fördjupa teman som tillit, samarbete och försoning.

Vad gör actionscenerna i filmen så minnesvärda?

Actionsekvenserna i Raya och den sista draken är en visuell fest som kombinerar traditionell kampsport med fantastiska element. Regissörerna Don Hall och Carlos López Estrada har skapat dynamiska och spännande scener som håller publiken på helspänn. En av de mest imponerande aspekterna är hur väl actionscenerna integreras med storytelling och karaktärsutveckling.

Rayas kampsportsinspirerade strider är koreograferade med precision och flyt. Hennes användning av sitt mångsidiga svärd, som kan delas upp i flera segment, skapar unika och oförutsägbara rörelser. Dessa scener är inte bara visuellt slående utan också betydelsefulla för handlingen, då de visar Rayas skicklighet och beslutsamhet.

Drakmagin tillför en extra dimension till actionscenerna. När Sisu använder sina krafter skapas spektakulära visuella effekter som bländar tittarna. Kombination av traditionella kampsporter och magiska element resulterar i action som känns både jordnära och fantastisk på samma gång.

Where to Watch Raya och den sista draken 2021 TV Serie Online for Free?

För dig som vill se Raya och den sista draken online gratis finns det flera alternativ att utforska. Många streamingsajter erbjuder möjligheten att streama filmen bekvämt hemifrån. En populär plattform där du kan hitta denna Disney-produktion är dreamfilmsw. Här kan du enkelt ta del av alla avsnitt och njuta av äventyret i Kumandra.

Om du letar efter var man kan se Raya och den sista draken i sin helhet, är dreamfilm ett utmärkt val. Denna plattform är känd för sitt breda utbud av filmer och serier, inklusive nya Disney-produktioner. Det är värt att notera att medan många sidor kräver betalning, erbjuder vissa plattformar möjligheten att se innehållet utan kostnad.

För fans som vill följa Rayas äventyr från början till slut, finns hela Raya och den sista draken säsong 1 tillgänglig för streaming. Oavsett om du föredrar att se filmen i ett svep eller ta det i din egen takt, ger online-plattformar dig flexibiliteten att njuta av denna magiska berättelse på ditt eget sätt.

Image Raya och den sista draken 2021

Varför är temat tillit centralt i berättelsen?

I hjärtat av Raya och den sista draken ligger ett kraftfullt budskap om tillit. Detta tema genomsyrar hela berättelsen och driver karaktärernas utveckling framåt. Rayas resa från en skeptisk ensamvarg till någon som lär sig värdet av samarbete och förtroende är central för filmens budskap.

Tillitens betydelse illustreras tydligt genom Kumandras splittring. De fem länderna, en gång enade, har nu isolerat sig från varandra på grund av misstro och rädsla. Denna brist på tillit mellan folkgrupper speglar ofta verkliga samhällsproblem, vilket ger filmen en djupare resonans med publiken.

Sisu, den sista draken, fungerar som en katalysator för förändring. Hennes orubbliga tro på mänsklighetens godhet utmanar Rayas cyniska världssyn. Genom interaktioner med olika karaktärer från Kumandras olika regioner, lär sig Raya gradvis att öppna sitt hjärta och lita på andra, vilket i slutändan blir nyckeln till att rädda deras värld.

Hur skiljer sig denna animerade äventyrsfilm från andra i genren?

Raya och den sista draken sticker ut bland animerade äventyrsfilmer på flera sätt. Först och främst utmärker sig filmen genom sin unika setting inspirerad av sydostasiatisk kultur. Detta ger en fräsch och spännande bakgrund som sällan ses i mainstream-animationer, och erbjuder publiken en chans att utforska en rik och mångfacetterad fantasivärld.

Till skillnad från många andra Disney-produktioner, fokuserar denna film inte på en traditionell kärlekshistoria. Istället ligger tonvikten på Rayas personliga tillväxt och utvecklingen av vänskaper över kulturella och geografiska gränser. Detta ger en mer nyanserad och mogen berättelse som tilltalar både yngre och äldre tittare.

Actionscenerna i filmen är också anmärkningsvärda. De kombinerar element från traditionella kampsporter med fantastiska inslag på ett sätt som känns både unikt och spännande. Detta, tillsammans med den imponerande animationen och den detaljrika världsbyggnaden, skapar en visuell upplevelse som skiljer sig från det vanliga utbudet av animerade filmer.

Lignende filmer til Raya och den sista draken

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 6548

Dela