close icon
page-title
Pretty Woman
Pretty Woman

Detaljer

 • Originaltitel: Pretty Woman
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Touchstone Pictures

Pretty Woman Sverige Dreamfilm • Titta på Gratis • Stream

star7.5
7870Betyg
date1990
date1h 59m

Kommenter

 • avatar

  ganDi1243

  |2 timer siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Flixer

  |6 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  matixd

  |7 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |8 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Xany Xaru

  |9 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |14 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD

Indholdsfortegnelse

Visste du att Pretty Woman faktiskt är en modern Askungessaga?

Pretty Woman, den älskade romantiska komedin från 1990, är i själva verket en modern tappning av den klassiska Askungesagan. Berättelsen följer Vivian Ward, en gatuprostituerad i Los Angeles, som möter den rike affärsmannen Edward Lewis. På ytan verkar de komma från två helt olika världar, men när Edward ger Vivian ett jobb som hans ledsagare för en vecka, visar det sig att deras band är starkare än vad någon kunde ana.

Precis som sin litterära föregångare återspeglar Pretty Woman en underdogs resa från enkla omständigheter till en lyckligare värld. Vivian är modern tids askunge, en kvinna som trots sin utsatta situation har en inneboende skönhet och charm som Edward inte kan motstå. Genom deras oemotståndliga kemi och ömsesidiga förvandling bryts klassbarriärerna ner, och de finner en äkta förbindelse.

Pretty Woman

Sedan dess premiär har Pretty Woman blivit en älskad klassiker, och det finns flera anledningar till dess bestående popularitet. För det första, dess humoristiska och livfulla manus, skrivet av J.F. Lawton, blandar sarkasm och sentimentalitet på ett underhållande och behagligt sätt. Dialogen är fyndig och kvick, och den romantiska komedin är välbalanserad med mer allvarliga teman om klassklyftor och självförbättring.

För det andra är Julia Roberts och Richard Geres skådespelarprestationer enastående. Roberts strålar som den tuffa men godhjärtade Vivian, och hennes karisma och timing är oslagbar. Gere ger en trovärdig framställning av den kylige affärsmannen som mjuknar tack vare Vivians påverkan. Deras kemiska utbyte på skärmen är elektriskt och bidrar till filmens hjärtvärmande budskap om acceptans och förståelse bortom sociala skillnader.

Hovedrollinnehavarna i Pretty Woman: Richard Gere och Julia Roberts

Richard Gere och Julia Roberts står i centrum för Pretty Womans framgång. Deras stjärnkvaliteter och förmåga att gestalta motstridiga karaktärer på ett trovärdigt och underhållande sätt gör att deras rollkaraktärer Edward och Vivian är så minnesvärda.

 • Richard Gere spelar Edward Lewis, en framgångsrik men inåtvänd affärsman som finner sitt hjärta uppvärmt av den oemotståndliga Vivian.
 • Julia Roberts gör sitt genombrott som Vivian Ward, en streetsmartsstjärna med en hjärta av guld bakom hennes hårda ytterhölje.

Tillsammans skapar de en elektrisk närvaro på skärmen, och deras kemi är ovärderlig för att sälja filmens romantiska förvandlingsberättelse. Roberts bestående inflytande som en ledande stjärna och Geres intensitet och elegans kombineras perfekt för att göra Pretty Woman till en klassisk modern kärlekshistoria.

Hvor kan man se Pretty Woman gratis på nätet?

För dig som vill streama Pretty Woman gratis online finns det flera alternativ. Populära streamingtjänster som dreamfilmsw och andra liknande sajter erbjuder ofta klassiska filmer som Pretty Woman i deras bibliotek. Vissa kan till och med ha den tillgänglig för gratis visning under en begränsad tid.

Men vi rekommenderar att också kolla in lagliga streamingtjänster och kanaler som kan ha rättigheterna att visa filmen. Många gånger ingår älskade klassiker som Pretty Woman i deras bibliotek, antingen att hyra eller se med ett aktivt abonnemang. Det är ett bekvämt och stödjer samtidigt filmens skapare.

Pretty Woman

Bakomfilmen: Produktionen av Pretty Woman

Trots att Pretty Woman numera är en ikonisk romantisk komedi, var dess väg till framgång allt annat än enkel. Ursprungligen var filmen tänkt att vara en mörkare och råare skildring av gatsexproblem i Los Angeles. Men när Disney-ägda Touchstone Pictures köpte rättigheterna omarbetades manuset till en mer lättsmält och hoppfull berättelse.

Regissören Garry Marshall anställdes för att förvandla den dystra historien till ett lockande romantiskt drama, och efter långa sessionsinspelningar i Los Angeles blev Pretty Woman en verklighet. Med sina eftertraktade skådespelare, briljanta manus och energiska stil blev den en kritisk och kommersiell framgång när den släpptes 1990.

Några bakomliggande fakta:

 • Filmens budget var $14 miljoner
 • Inspelningarna ägde rum i Los Angeles under 1989-1990
 • Garry Marshall regisserade baserat på ett omarbetat manus av J.F. Lawton

Ge Pretty Woman en chans – en romantisk komedi värd att se

Oavsett om du är en inbiten romantiker eller bara letar efter en underhållande filmupplevelse, är Pretty Woman ett utmärkt val att streama. Dess hjärtvinnande berättelse, lysande skådespel och oförglömliga repliker har gjort den till en klassisk feel-good-film som håller årtionden senare.

Så ta chansen att uppleva den moderna Askungesagan på nytt eller för första gången. Låt dig svepas med av den uppsluppna handlingen, kärlekshistorien mellan korsande klasser och musikaliska soundtrack som ger filmen ett evigt ljus. Pretty Woman är en verklig pärla att lägga till i din binge-lista.

6 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 7870

Dela