close icon
page-title
Predators
Predators

Detaljer

 • Originaltitel: Predators
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Davis Entertainment

Predators Sverige Dreamfilm • Titta på Gratis • Stream

star6.3
3911Betyg
date2010
date1h 47m

Kommenter

 • avatar

  Flixer

  |5 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Semister12

  |4 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Xany Xaru

  |7 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |11 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  ganDi1243

  |13 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  MilanTa

  |13 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |14 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilka är de främsta skådespelarna i Predators?

Predators, den femte filmen i den populära Predator-franchisen, bjuder på en stjärnspäckad rollista med flera namnkunniga skådespelare. Huvudrollen som legosoldaten Royce spelas av den prisbelönta Adrien Brody, som vann en Oscar för sin roll i The Pianist. Han ansluts av bland andra Alice Braga, Topher Grace, Danny Trejo och Laurence Fishburne i en ensemble full av action- och genreveteraner.

Adrien Brody är en mycket respekterad skådespelare som förvisso är mest känd för sina rollfigurer i dramafilmer, men han har också visat sin bredd genom att ta sig an mer actionbetonade roller som den här. Hans prestation som Royce, gruppens motvilliga ledare, har fått beröm från kritikerhåll för att han balanserar råhet och beslutsamhet med mer nyanser och fördomar.

Alice Braga, från filmer som I Am Legend och Elysium, gestaltar Isabelle, en mördarisk israelisk soldat som utgör en av de mer utmanande rollerna i Predators. Hon har prisats för sin fysiska närvaro och hur hon lyckas göra Isabelle till en fräck och tuff motståndare. För Topher Grace, mest känd från That '70s Show, var filmen en möjlighet att ta sig an ett nytt slags roll som den avvikande, mer klotrunde doktorn Edwin.

Predators

Vad är handlingen i Predators?

Predators utspelar sig på en avlägsen och farofylld djungelplanet där en grupp människor, allesammans högst skickade och erfarna dödspatrull, vaknar upp efter att ha förts dit på mystiskt vis. Bland dem finns legosoldat Royce, dödsdömd gängmedlem Cuchillo, dödlig spion Isabelle, ohyfsad seriemördare Stans och flera andra vars fler eller mindre laglösa bana har lagt grunden för deras extrema överlevnadsförmåga.

Snart inser de att de har släppts ut för att jagas av en grupp högteknologiska utomjordiska rovdjur som använder planeten som en slags jaktpark. Vad som först verkar vara en relativt enkel utmaning att fly ifrån djungeln visar sig bli den ultimata överlevnadskampen när de upptäcker att de själva är de jagade. För att klara sig måste de lägga sina fientligheter åt sidan och tillsammans finna ett sätt att bekämpa de utomjordiska predatorerna på deras egen mark.

Under sin flykt genom det främmande ekosystemet uppenbarar sig allt fler hot och faror. De måste inte bara stå emot de brutala jägarnas attacker utan också tampas med de livshotande miljöerna och smarta fallen som pryder planeten. Handlingen driver dem längre och längre in i de mest oexplorerande delarna av den här fasansfulla världen i jakten på ett sätt att fly eller besegra sina utomjordiska motståndare en gång för alla.

Hur ser överlevnadskampen ut i Predators?

Precis som titeln antyder är överlevnadsaspekten och kampen mellan jägare och byte högst central i Predators. Hela filmens koncept kretsar kring en grupp högst kapabla människor som kastas in i en fruktansvärd situation där de måste använda alla sina färdigheter för att klara sig undan sina utomjordiska förföljare. Produktionen skildrar på ett mycket skickligt sätt inte bara råstyrkan och actionelementen utan också de psykologiska utmaningarna med att möta ett överlägset hot.

En stor del av spänningen bygger på att ställa olika människors förmågor på prov. När våldsbenägna brottslingar och säkerhetspersonal slås samman till ett litet gäng överlämnade åt sitt öde måste de integrera med varandra för att ha en chans. Deras interna slitningar, maktkamper och motvilja att samarbeta kontrasteras mot den ständigt pockande faran från de alien-predatorer som angriper dem vid varje vändning.

Filmen skildrar också de brutala människojakternas aspekter på ett närgånget och stundtals obehagligt realistiskt sätt. De ohyggliga attacker som gruppen utsätts för lämnar ingen oberörd och filmen skräder inte orden när det gäller att visa upp de fruktansvärda konsekvenserna av vad som händer när en Predator markerar sitt byte. Totalt skapar det en svettigt spänd överlevnadskamp där ingen är säker och inga futtiga trick kan rädda huvudpersonerna.

Var kan man se Predators stream gratis?

För dem som vill streama Predators gratis online finns det flera populära alternativ. En utmärkt resurs är dreamfilmsw.se, som erbjuder en legal och högkvalitativ streamingtjänst med ett brett utbud av nya och äldre filmer. Predators finns tillgänglig för gratis visning på denna sajt.

Ett annat alternativ för att se Predators gratis är att hålla utkik efter när filmen roterar in i utbudet på olika streamingtjänster som ingår i olika TV-abonnemang. Många leverantörer erbjuder paket där man kan streama ett brett urval filmer utan extra kostnad. Då och då dyker även riktigt stora biopremiärer upp i dessa kataloger.

För att vara helt säker på att inte missa när Predators släpps på olika streamingtjänster kan man prenumerera på olika bevakningssajter och nyhetsbrev som håller koll på utbuden. Många har också appar som skickar push-notiser när nya filmer läggs till, så att man snabbt kan streama dem gratis.

Predators

Hur blev Predators mottagen av kritiker och publik?

Reaktionerna på Predators var överlag positiva från både kritiker och biobesökare. Filmen fick särskilt beröm för sitt spännande och actionfyllda koncept, de välgjorda specialeffekterna och den skickliga skådespelarensemblen.

Många recensenter lyfte fram hur väl filmen lyckades fånga essensen av de tidigare Predator-filmerna samtidigt som den förde in nya, fräscha element. Överlevnadstemat, det brutala våldet och det aldrig uppgivna tempot målades upp som stora styrkor av de flesta kritiker.

Publikens mottagande var också i övervägande del positivt, med många som berömde filmen för dess råa underhållningsvärde och ständigt höga spänningsmometer. Vissa klagade dock på att den inte riktigt nådde upp till samma kvalitetsnivå som originalet, men de flesta såg den som en välkommen fortsättning på en älskad filmvärld.

Vilka är de mest hyllade scenerna i Predators?

Predators innehåller många minnesvärda och hyllade scener som stannat kvar hos både fans och kritiker. En av de mest omtalade är den intensiva öppningssekvensen där huvudpersonerna plötsligt kastas in i den främmande djungelvärlden.

Deras svävande ankomst till planeten och den gradvisa insikten om att de har hamnat i en livsfarlig situation har belönats för sitt spännande bildberättande och den höga produktionsstandarden. Actionscenerna där gruppen möter de första predatorerna har också fått mycket beröm för sitt ultrarealistiska våld och skräckinjagande monster.

En annan höjdpunkt som lyfts fram är den ikoniska scenen där Laurence Fishburne dyker upp som en galen överlevare från en tidigare jakt. Hans konfrontation med huvudpersonerna och korta men ack så intrycksfulla medverkandet har även det fått stort lovord för sitt obehag och tajta nerv.

Sammanfattning

Predators är en fartfylld och brutal actionfilm som tar dig med på en galen jakt genom en främmande djungelplanet. En grupp högst kapabla människor måste slåss för att överleva mot en arten av utomjordiska predatorer som betraktar dem som sitt byte. Med en stjärnspäckad ensemble och mästerlig regi bjuder filmen på en stenhård överlevnadskamp med imponerande specialeffekter.

Genom skickligt bildberättande håller Predators spänningen uppe från första stund och lämnar ingen oberörd av det extremt grafiska våldet. Det är när människorna tvingas överge sina inbördes konflikter och istället samarbeta som de börjar få övertaget mot sina fruktansvärda förföljare. En gastkramande och underhållande upplevelse för alla fans av genren.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 6 Antal stemmer: 3911

Dela