close icon
page-title
Oppenheimer
Oppenheimer

Detaljer

 • Originaltitel: Oppenheimer
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien, USA
 • Regissör: Syncopy

Oppenheimer Sverige Dreamfilm • Titta på Gratis • Stream

star8.1
7865Betyg
date2023
date3h 01m

Kommenter

 • avatar

  Grater98

  |5 timer siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  MilanTa

  |2 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  ganDi1243

  |7 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  RealityRasmus

  |7 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  matixd

  |9 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |10 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |11 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Xany Xaru

  |12 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Flixer

  |13 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vem är J. Robert Oppenheimer och hans roll i Manhattanprojektet?

J. Robert Oppenheimer var en framstående amerikansk teoretisk fysiker som spelade en avgörande roll i Manhattanprojektet, det hemliga forskningsprogrammet under andra världskriget som ledde till utvecklingen av den första atombomben. Som chef för Los Alamos-laboratoriet i New Mexico, där majoriteten av det praktiska arbetet för projektet utfördes, blev Oppenheimer känd som "atombombens fader".

Född 1904 i New York, visade Oppenheimer tidigt en enastående begåvning för vetenskap och matematik. Efter att ha tagit examen från Harvard koncentrerade han sig på teoretisk fysik och genomförde banbrytande arbete inom kvantmekanik och kosmologi. När USA insåg behovet av att utveckla en atombomb före nazisterna anställdes Oppenheimer 1942 för att leda det vetenskapliga teamet på Los Alamos.

Trots sin skicklighet som fysiker var Oppenheimer en komplex person med kontroversiella åsikter och kopplingar till vänstern som gjorde att FBI misstänkte honom för kommunistiska sympatier. Men hans enastående ledarskap och samordning av de största vetenskapliga hjärnorna var avgörande för projektets framgång. Efter att atombomberna fälldes över Hiroshima och Nagasaki 1945 var Oppenheimer både kritisk och upprörd över vapnets förstörelse och blev en inflytelserik röst för nedrustning.

Oppenheimer

Hur blev Oppenheimer rekryterad för att leda atomlabbet i Los Alamos?

När USA insåg att nazisterna arbetade intensivt med att utveckla en atombomb satte man igång ett desperat race för att vinna den tekniska kapprustningen. Oppenhemier, som redan var en framstående teoretisk fysiker, föll naturligt i blickfånget tack till sin expertis inom kvantmekanik och kärnfysik.

I början av 1942 rekryterades han av den legendariske fysikern Robert Oppenheimer till det hemliga Manhattanprojektet. Hans uppgift var att bygga upp och leda det som skulle bli Los Alamos-laboratoriet i New Mexico - navet för det praktiska fysikarbetet som krävdes för att bygga en fungerande atombomb.

Trots vissa kontroverser kring Oppenheimers potentiella kopplingar till vänstern, övertalades den federala regeringen av firenäljetyskarna inom projektet som insåg hans enorma förmåga. Hans karismatiska ledarskap och förmåga att samla och motivera de främsta forskarna var avgörande för att slutföra uppgiften inom den extremt pressade tidsramen.

Var kan man se Oppenheimer stream gratis?

Christopher Nolans episka dramatisering av J. Robert Oppenheimers liv och Manhattanprojektet har blivit en av 2023 års mest efterlängtade filmer. Om du vill streama Oppenheimer gratis finns det några populära alternativ värda att kolla in.

En bra resurs är sajten dreamfilms.se som erbjuder en stor katalog med filmer och TV-serier att streama utan kostnad, inklusive Oppenheimer. Det krävs en enkel gratis registrering, men därefter är allt tillgängligt utan prishöjningar eller dolda avgifter.

Ett annat alternativ är den välkända webbplatsen swefilmer.com som också har en omfattande streaming-bibliotek med nya utgivningar och äldre klassiker. Du kan titta Oppenheimer gratis här efter att ha skapat ett användarkonto. Båda sajterna uppdateras regelbundet med nya titlar så håll ögonen öppna om Oppenheimer ännu inte är tillgänglig.

Hur ser skådespelarensemblen ut i Oppenheimer?

Oppenheimer har en ensemble att verkligen räkna med, ledd av ingen mindre än Cillian Murphy i titelrollen som J. Robert Oppenheimer. Den irländske skådespelaren är känd för roller i Christopher Nolans filmer som Insomnia, Batman-trilogin och Inception. Hans intensiva, grubblande närvaro gör honom perfekt för att gestalta den komplexa och kontroversiella fysikern.

Vid Murphys sida finns en imponerande samling Oscars-vinnare och -nominerade talanger. Emily Blunt spelar Oppenheimers fru Kitty, medan Matt Damon och Robert Downey Jr. gestaltar de legendariska forskarna Leslie Groves respektive Lewis Strauss. Andra betydande namn är Kenneth Branagh, Rami Malek, Benny Safdie och Florence Pugh.

Sammantaget är ensemblen enorm, fylld av några av denna generations mest älskade och prisade skådespelare. Med så många giganter framför kameran har Nolan all möjlighet att göra Manhattanprojektet och de komplicerade relationerna mellan dess nyckelspelare till levande verklighet på det stora duken.

Oppenheimer

Vilka var utmaningarna med att filma Oppenheimer?

Att göra en film om Manhattanprojektet och utvecklingen av atombomben är naturligtvis inte något man bara skjuter från höften. Nolan och hans team stod inför enorma produktionsutmaningar för att autentiskt gestalta de massiva militära och vetenskapliga ansträngningarna som gjordes.

Ett stort fokus lades på att rekonstruera Los Alamos-laboratoriet i New Mexico, där majoriteten av fysikarbetet ägde rum. Enorma kulisser byggdes upp i Kalifornien för att återskapa de legendiska anläggningar där forskningen utfördes. Scener med kärnvapentest krävde också avancerade specialeffekter och tidsperioden rekvisitan var en annan utmaning.

Dessutom var det många komplicerade relationer och konflikter mellan de olika karaktärerna som skulle föreställas. Nolan och skådespelarna tvingades anstränga sig för att trovärdigt skildra den intensiva spänningen mellan de som strävade efter att främja eller förhindra utvecklingen av den dödliga atombomben.

Vad kan vi förvänta oss från regissören Christopher Nolans Oppenheimer?

När det gäller Christopher Nolans senaste storsatsning Oppenheimer finns det många anledningar att vara förväntansfull. Regissören är känd för att inte bara leverera visuellt episka filmer utan också tankeväckande, djuplodande berättelser som driver publiken att reflektera.

Trots den väldiga budgeten på över 100 miljoner dollar är Oppenheimer i grunden en tragisk och personlig karaktärsstudie av en man som var en geni men vars arbete också ledde till några av mänsklighetens mörkaste ögonblick. Med sin talang för att gestalta inre konflikter och tyngdlösa existentiella landskap förväntas Nolan skapa en ohyggligt fängslande känsla av att vara inuti en av historiens viktigaste - men också mest skrämmande - skeenden.

Som med Nolans bästa filmer kommer Oppenheimer sannolikt att vara både spektakulär och tankeväckande, en tänkvärd undersökning av människans moraliska gränser och vetenskapens enorma makt över världens öde. Oavsett vad man tycker om atombomben så är Oppenheimers liv en nästan Shakespearesk tragedi, perfekt för den begåvade Nolan att fördjupa sig i.

Sammanfattning

I den högst efterlängtade filmen Oppenheimer får vi följa den legendariske fysikern J. Robert Oppenheimer och hans avgörande roll i utvecklingen av atombomben under andra världskriget. Regisserad av mästaren Christopher Nolan utlovas en storslagen och tankeväckande skildring av detta historiska ögonblick, med en härlig ensemble av Oscarsvinnare och -nominerade skådespelare.

Förväntningarna är stora på Nolans förmåga att gestalta inte bara den enorma vetenskapliga och militära insatsen, utan också de existentiella och moraliska dilemman som Oppenheimer och hans team ställdes inför. Med sin begåvning för episka berättelser och djupgående karaktärsstudier verkar denna film bli en riktig publikfröjd - både visuellt spektakulär och känslomässigt tankeväckande.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 7865

Dela