close icon
page-title
Matrix
Matrix

Detaljer

 • Originaltitel: The Matrix
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Village Roadshow Pictures

Matrix 1999 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star8.2
24825Betyg
date1999
date2h 16m

Kommenter

 • avatar

  SuperhjälteSune

  |2 timer siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  matixd

  |5 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  ganDi1243

  |6 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Flixer

  |8 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  MilanTa

  |10 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Xany Xaru

  |11 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |14 dage siden
  Najs som fan

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är Matrix film om?

Matrix är en revolutionerande sciencefiction-mästerverk från 1999 som utmanar vår syn på verkligheten. Filmen handlar om en dystopisk framtid där människor lever inkopplade i en simulerad värld kallad Matrix, medan deras kroppar utnyttjas som energikällor av de intelligenta maskinerna som styr världen. Huvudpersonen Neo, spelad av Keanu Reeves, dras in i en rebellrörelse som försöker befria mänskligheten från Matrix illusioner.

I Matrix får vi följa Neos resa när han vaknar upp ur sin oskuld och inser att den värld han trott var verklig bara är en massa koder. Han guidar av rebelledaren Morpheus och den mystiska Trinity genom en häpnadsväckande kanin-håla av kampsporter, filosofiska insikter och tekniska mirakel. Tillsammans måste de kämpa mot de övermäktiga maskinerna och deras förrädiska agenter innan det är för sent att rädda mänskligheten.

Filmen Matrix blandal actionfyllda strider med djupsinniga frågor om frihet, kunskap och mänsklighetens natur. Det är en mäktig berättelse som utmanar vår uppfattning om hur vi ser på verkligheten och vår existens. Med sin banbrytande specialeffekter och filosofiska teman lyckades Matrix att förändra vad som är möjligt inom science fiction-genren och sätta en ny standard för kommande filmer.

Matrix

Vilka spelar i Matrix?

Matrix samlade ihop en imponerande ensemble av skådespelare som hjälpte till att berätta den komplexa och actionfyllda historien. I huvudrollen som Neo, den uttitterade datahackaren som upptäcker Matrixens sanna natur, ser vi Keanu Reeves i en av sina mest ikoniska prestationer. Vid hans sida finns den Laurence Fishburne i rollen som den karismatiske rebelledaren Morpheus, som guidar Neo genom hans drastiska verklighetsuppvaknande.

Carrie-Anne Moss spelar den tuffa och atletiska Trinity, en naturligt begåvad krigare och hacker som blir Neos mentor och potentiella käresta. Tillsammans med Hugo Weavings ökände Agent Smith, en AI-agent programmerad att stoppa rebellerna till varje pris, bildar de en dynamisk ensemble som driver handlingen framåt med intensiv dramatik och övertygande action.

Övriga viktiga roller innehas av Joe Pantoliano som Cypher, den förrädiske medlemmen av Morpheus crew, Gloria Foster som den åldrade Oraklet och Marcus Chong som Tank, den tekniska experten. Regissörerna Wachowski-syskonen lyckades samla den här talangfulla skaran och inspirerade varje medlem att ge allt för att gestalta Matrix storslagna vision.

Hur gjorde man stuntscener i Matrix?

En av de mest minnesvärda aspekterna av Matrix är dess revolutionerande actionkoreografi och stuntarbete. För att uppnå de övermänskliga rörelserna och omöjliga actionsekvenserna krävdes månader av intensiv träning och en kombination av banbrytande filmtekniker.

Huvudrollsinnehavarna Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss och resten av ensemblen genomgick utmattande kampsportsträning för att bemästra de intrikata rörelsemönstren i filmens ikoniska strider. De arbetade tätt med den legendariske Hong Kong-koreografen Woo-Ping Yuen, som tidigare har gjort odödliga stridsscener i filmer som Drunken Master och Fist of Legend.

Men för att verkligen skapa illusionen av övernaturliga förmågor som att sakta ner tiden och utföra omöjliga luftakrobatik, använde sig filmteamet bakom Matrix en unik kombination av höghastighetsfotografering och datoranimationer. De banbrytande "bullet time"-scenerna skapades genom att omringa skådespelarna med en rad kameror som fångade en rörelse från flera vinklar, vilket sedan sammanfogades i en förvånansvärd sväng runt subjektet.

Vad säger kritikerna om Matrix?

Matrix hyllades av kritiker över hela världen när den hade premiär 1999. Roger Ebert gav filmen fyra stjärnor och kallade den "en otrolig filmupplevelse, en tankeväckande fråga om vår fysiska existens." Han beundrade dess djupa filosofiska inramning och "häpnadsväckande specialeffekter som aldrig gjorts förut."

James Berardinelli vid ReelViews skrev att "Matrix är en banbrytande och visionär film som erbjuder beundrarna iögonfallande specialeffekter att undra över och en åtdragande mytologi att försvinna in i." Han prisade regissörerna Wachowskis förmåga att kombinera tankeväckande idéer med innovativ action på ett "genomtänkt och underhållande sätt."

Även om vissa kritiker klagade på en tunn berättelse och trubbiga dialoger, så var de flesta ense om att Matrix var en visionär upplevelse i filmhistorien. Flera hyllade den som en modern sci-fi-klassiker, med specialeffekter och filmkoncept som revolutionerade genren och skakade om publikens syn på verkligheten.

Matrix

Var kan man se Matrix stream gratis?

Om du letar efter ett lagligt sätt att streama Matrix gratis online, finns det några möjligheter att överväga. Den bästa plattformen att se filmen på är dreamfilms.se, en populär streamingtjänst som tillämpar sträng upphovsrättsskydd men regelbundet erbjuder olika titlar gratis under en begränsad tid. Håll utkik på deras hemsida för att se om Matrix delas där gratis för en period.

En annan alternativ är att hålla ögonen öppna för streamingkanaler på tjänster som du redan betalar för, som Netflix, HBO Max eller Amazon Prime Video. Matrix kan ibland dyka upp i deras roterande bibliotek, särskilt kring bemärkelsedagar eller nya släpp relaterade till franchisen. Följ nyheterna så att du inte missar chansen.

Tills dess kan du alltid hyra eller köpa Matrix via tjänster som SF Anytime, iTunes eller Google Play Movies för en rimlig avgift. Det kan vara värt det för att njuta av det banbrytande specialeffekterna och handlingen i högkvalitativ upplösning. Oavsett hur du väljer att se filmen, är Matrix ett måste för alla science fiction-fans värt att uppleva på nytt eller för första gången.

Hur blev Matrix en kultklassiker?

Från första stund Matrix kom ut visste både filmbranschen och publiken att de upplevde något banbrytande och revolutionerande. Filmen hyllades som en ny milstolpe inom sci-fi-genren och en viktig innovatör inom specialeffekter. Men Matrix influens och betydelse växte bara med tiden, och den har nu uppnått kultstatusen som en sann modern klassiker.

Det finns flera bidragande faktorer som har hjälpt Matrix att bli en sådan ikon. Filmen innehåller en imponerande kombination av innovativa specialeffekter, hypnotiserande action och djup filosofisk underton. Den tvingade publiken att fundera över naturen av verkligheten, vår uppfattning och vad det innebär att vara mänsklig - frågor som fortfarande diskuteras och granskas idag.

Utöver dess tankeväckande kärna, skapade Matrix också ikoniska filmögonblick och popkulturella referenser som fortfarande lever kvar. Från action-scenerna och kungfu-striderna till kultcitaten och trenden med lång läderrock, finns Matrixens arv kvar i filmer, TV-serier, musik och videospel årtionden senare. Få filmer har haft så bestående inflytande på sin genre och publik som denna oemotståndliga science fiction-klassiker.

Sammanfattning

Matrix är en högst uppskattad kultklassiker som kombinerar djup filosofi med banbrytande effekter och innovativ action. Denna episka science fiction-film bjuder på tankeutmanande frågor om verkligheten samtidigt som den underhåller med häpnadsväckande stridsscener och en ikonisk visuell stil. Med sin bestående påverkan och position som genremilstolpe är Matrix ett måste att se för alla filmälskare.

Oavsett om du streamer filmen gratis på dreamfilms.se, följer dess rotationen på andra kanaler eller väljer att hyra eller köpa den, erbjuder Matrix en oförglömlig och tankeväckande upplevelse. Den utmärkta ensemblen, regissörernas visionära koncept och det enastående specialeffektsarbetet gör denna 1999 års storfilm till en odödlig klassiker som definierade en era och förändrade vår syn på vad science fiction kan uppnå.

8 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 24825

Dela