close icon
page-title
Iron Man 3
Iron Man 3

Detaljer

 • Originaltitel: Iron Man 3
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Marvel Studios

Iron Man 3 2013 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star6.9
21646Betyg
date2013
date2h 10m

Kommenter

 • avatar

  matixd

  |4 timer siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |2 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |4 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Flixer

  |4 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |8 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |11 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilken är Iron Man 3-berättelsen?

Iron Man 3 är den tredje delen i den populära Iron Man-filmserien från Marvel Studios. Berättelsen utforskar Tony Starks (spelad av Robert Downey Jr.) kamp för att hantera konsekvenserna av händelserna i filmen The Avengers. Efter att ha upplevt ett trauma under det episka slaget i New York lider Tony av panikattacker och svårigheter att sova. Hans relation med Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) blir ansträngd på grund av hans åtaganden som Iron Man.

I mellantidenSäkerheten i Starks värld rubbas när en mystisk terrorist, känd som Mandarinen (Ben Kingsley), iscensätter en rad fruktansvärda attacker över hela världen. Dessa attacker väcker minnen från Tonys förflutna och tvingar honom att konfrontera en före detta partner som vill hämnas. I Iron Man 3 måste Tony Stark klara sig utan sitt högteknik-rustning och lita på sin uppfinningsrikedom och list för att besegra sina fiender.

Filmen utforskar teman som identitet, ansvar och återhämtning. Iron Man 3 bär även med sig en del humoristiska övertoner när Tony samarbetar med en ung kille som blir fascinerad av hans superkrafter. Trots ämnen som trauma och hämnd erbjuder berättelsen många spännande action- och stridscener som är kännetecknande för Marvel-filmerna. För fans av serien och Iron Man kommer Iron Man 3 säkerligen att leverera en underhållande och tillfredsställande upplevelse.

Iron Man 3

Vilka är Iron Man 3-skådespelarna?

När det kommer till rollbesättningen i Iron Man 3 finner vi en imponerande skara av talangfulla skådespelare som för liv till karaktärerna på det vita duken. I huvudrollen som Tony Stark/Iron Man finner vi återigen Robert Downey Jr., som vid det här laget har blivit ikonisk i den här rollen. Hans karismatiska och tilltalande framträdande har förvandlat Iron Man till en av de mest populära superhjältarna i Marvel Cinematic Universe.

Vid Starks sida finns återigen Gwyneth Paltrow som hans flickvän och assistent Pepper Potts. Deras dynamik och kemi på skärmen är en av de mest underhållande aspekterna av serien. En annan viktig återvändande skådespelare är Don Cheadle som den militära maskinisten James Rhodes, även känd som War Machine.

I Iron Man 3 har vi också ett par nya, spännande ansikten. Ben Kingsley spelar den mystiska skurken Mandarinen, en roll som har lett till mycket diskussion bland fansen. Dessutom har vi den unga stjärnan Ty Simpkins som spelar rollen som Harley, en smart och kvick kille som formar ett oväntat partnerskap med Tony Stark.

Hur mycket tjänade Iron Man 3 på bio?

Iron Man 3 blev en enorm kritisk och kommersiell framgång för Marvel Studios när den hade premiär 2013. Med en produktionsbudget på omkring 200 miljoner dollar förväntade sig studion stora saker av denna tredje Iron Man-film. Och Iron Man 3 levererade verkligen vid билjettluckorna.

Under sin första helg på biograferna i USA och Kanada drog filmen in imponerande 174,1 miljoner dollar, vilket var den näst största öppningshelgen någonsin vid den tidpunkten. Iron Man 3s internationella utlandslanseringar var också mycket framgångsrika med rekordsättande premiärer i många länder. Totalt har filmen tjänat in över 1,2 miljarder dollar på biograferna världen över, vilket gör den till en av de högst inbringande filmerna i Marvel Cinematic Universe.

Iron Man 3s enorma framgång var ett resultat av flera faktorer: den etablerade populariteten hos karaktären Iron Man, storslagna actionsekvenser, eftertänksam hantering av Tony Starks psyke och inte minst ett starkt skådespelarensemble lett av Robert Downey Jr. Denna ekonomiska succé bekräftade Iron Mans ställning som en av Marvels största filmfranchises och banade väg för fler Marvel-filmer.

Vem regisserade Iron Man 3?

Iron Man 3 regisserades av Shane Black, en erkänd filmregissör och manusförfattare känd för sina bidrag till actiongenren. Black fick sitt genombrott genom att skriva manuset till den kultklassiska actionfilmen Lilla monstret från 1987, regisserad av Richard Donner. Han har även skrivit manusen till filmer som De sista utposterna, The Long Kiss Goodnight och Kiss Kiss Bang Bang, den sistnämnda som han också regisserade.

När det gällde att regissera Iron Man 3 var Black en ovanlig men spännande val för Marvel Studios. Till skillnad från många av de tidigare regissörerna i Marvel Cinematic Universe hade Black inte någon bakgrund inom superhjältegenren. Istället förde han med sig ett unikt perspektiv och en förkärlek för svart humor och karaktärsdrivna berättelser till franchisen.

Black arbetade tätt med manusförfattarna Drew Pearce och Robert Downey Jr. för att utforska Tonys inre kamp efter händelserna i The Avengers. Under Blacks ledning fokuserade Iron Man 3 på att undersöka Starks sårbarhet och hans förmåga att resa sig från förödelsen utan att förlita sig på sin högteknikrustning. Kombinationen av Blacks actionkompetens och insikter om mänskliga karaktärer resulterade i en underhållande film som både lockade gamla fans och introducerade nya element till franchisen.

Iron Man 3

Var kan man se Iron Man 3 stream gratis?

Som många andra populära filmer finns det tyvärr inga lagliga sätt att streama Iron Man 3 helt gratis online. Filmen är en stor budgetproduktion från Marvel Studios och Disney, vilket innebär att den skyddas av upphovsrättslagar och endast kan visas via officiella, betalda streamingtjänster.

Men det finns gott om sätt att se Iron Man 3 lagligt genom att prenumerera på olika streamingtjänster. En av de bästa platserna att streama filmen på är dreamfilmsw.se, en pålitlig och populär streamingtjänst i Sverige. På dreamfilmsw.se kan du streama Iron Man 3 och många andra filmer och TV-serier mot en rimlig månadskostnad.

Andra streamingtjänster där du kan hitta Iron Man 3 inkluderar Netflix, HBO Max och Disney+. Även om du måste betala en prenumerationsavgift, ger dessa tjänster dig tillgång till en enorm katalog av högkvalitativt innehåll utöver just Iron Man 3. Det är värt att undersöka vilken tjänst som bäst passar dina underhållningsbehov och budget.

Vilken var produktionsbudgeten för Iron Man 3?

Med tanke på den storskaliga produktionen och den avancerade tekniken som krävdes för att föra Iron Man-äventyret till liv var produktionsbudgeten för Iron Man 3 enormt stor. Enligt rapporter investerade Marvel Studios och Walt Disney Pictures omkring 200 miljoner dollar i produktionen av denna blockbusterfilm.

En stor del av denna enastående budget gick till att skapa de visuella specialeffekterna och den avancerade robotrustningen som är så central för Iron Man-berättelsen. De komplexa flygscenerna och striderna mellan Iron Man och hans fiender krävde omfattande motion capture-arbete och realistiska datoranimationer av hög kvalitet.

Utöver de specialeffektstyngda sekvenserna krävde Iron Man 3 också betydande utgifter för att återskapa storslagna miljöer som Miami och Los Angeles. Dessutom behövdes en del av budgeten för att locka stora namn som Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow och Ben Kingsley till ensemblen.

Sammanfattning

Iron Man 3 är en storslagen superhjältefilm från Marvel Studios som utforskar Tony Starks personliga kamp efter händelserna i The Avengers. Med en imponerande rollbesättning ledd av Robert Downey Jr. och regisserad av den erfarne Shane Black, bjuder filmen på både storslagen action och karaktärsdrivna öden. Trots sin enorma produktionsbudget på 200 miljoner dollar blev Iron Man 3 en enorm kritisk och kommersiell framgång.

För fans av serien och alla som älskar spännande superhjälteberättelser är Iron Man 3 definitivt värd att se. Du kan enkelt streama filmen på tjänster som dreamfilmsw.se, Netflix eller Disney+. Med sin högkvalitativa underhållning och tankeväckande teman kommer denna film att hålla dig fängslad från start till mål.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 21646

Dela