close icon
page-title
Inglourious Basterds
Inglourious Basterds

Detaljer

 • Originaltitel: Inglourious Basterds
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Frankrike, Tyskland, USA
 • Regissör: The Weinstein Company

Inglourious Basterds Stream Gratis • Svenska • Online

star8.2
21591Betyg
date2009
loader

Recension

 • avatar

  matixd

  |2 timer siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Xany Xaru

  |4 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |4 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Flixer

  |6 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |7 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |10 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  MilanTa

  |11 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Grater98

  |11 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  RealityRasmus

  |12 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...

Trailer

Indholdsfortegnelse

Hur skildrar filmen hämnd under andra världskriget?

Inglourious Basterds tar ett unikt grepp om temat hämnd i en andra världskrigets kontext. Quentin Tarantinos mästerverk presenterar en alternativ historieskrivning där en grupp judisk-amerikanska soldater, kända som "The Basterds", tar lagen i egna händer för att utkräva en brutal vedergällning mot nazisterna. Filmen väver skickligt samman flera narrativ som alla kretsar kring hämndmotiv, från Shosanna Dreyfus personliga vendetta mot de som mördade hennes familj till löjtnant Aldo Raines skoningslösa uppdrag att sprida skräck bland de tyska trupperna.

Genom att blanda mörk humor med intensivt våld skapar Tarantino en unik ton som både chockerar och fascinerar. Filmen utforskar de moraliska gråzonerna i krigstid och ställer provocerande frågor om rättfärdigandet av våld som svar på ondska. För den som vill streama Inglourious Basterds online och ta del av denna okonventionella skildring av andra världskriget, erbjuder dreamfilmsw ett bra alternativ bland flera andra streamingsajter.

Inglourious Basterds

Vilka är de mest minnesvärda karaktärerna i denna Tarantino-produktion?

Tarantinos förmåga att skapa oförglömliga karaktärer når nya höjder i Inglourious Basterds. I centrum står den karismatiske och brutale löjtnant Aldo Raine, spelad av Brad Pitt, vars southern drawl och kompromisslösa attityd gör honom till en omedelbar publikfavorit. Hans motpol, den sofistikerade men skrupelfria SS-översten Hans Landa, gestaltas mästerligt av Christoph Waltz i en rollprestation som skulle komma att definiera hans karriär.

Bland övriga minnesvärda karaktärer hittar vi Mélanie Laurent som den hämndsökande Shosanna Dreyfus, vars kalla beslutsamhet ger filmen ett emotionellt djup. Diane Kruger imponerar som den tyska skådespelerskan och spionen Bridget von Hammersmark, medan Eli Roth förkroppsligar den våldsamma hämnden som "Bear Jew". För den som vill titta på Inglourious Basterds och uppleva dessa fascinerande karaktärer finns filmen tillgänglig på flera streamingtjänster, inklusive dreamfilmsw.

Var kan man se Inglourious Basterds 2009 stream gratis?

För den som söker efter möjligheter att streama Inglourious Basterds online finns det flera alternativ att överväga. Medan många plattformar erbjuder filmen mot en avgift, är det värt att notera att gratis streaming ofta kan innebära legala gråzoner. Ett pålitligt och lagligt alternativ för att se filmen är dreamfilmsw, som erbjuder ett brett utbud av filmer inklusive denna Tarantino-klassiker.

Det är viktigt att vara medveten om att "gratis" streaming ofta kommer med en kostnad i form av reklam eller begränsad videokvalitet. För den bästa upplevelsen rekommenderas därför att använda erkända streamingtjänster. Oavsett var du väljer att titta, är Inglourious Basterds en film som förtjänar att ses i bästa möjliga kvalitet för att fullt ut uppskatta dess visuella berättande och imponerande skådespeleri.

Lagliga alternativ för streaming

För den som vill se Inglourious Basterds i Sverige finns det flera lagliga alternativ. Förutom dreamfilmsw erbjuder även andra större streamingtjänster filmen i sitt bibliotek. Det kan vara värt att kolla igenom de plattformar du redan prenumererar på, då filmen kan ingå i deras utbud. Kom ihåg att tillgängligheten kan variera över tid, så det är alltid bra att dubbelkolla aktuell information.

Varför blev Christoph Waltz' prestation så hyllad?

Christoph Waltz' tolkning av SS-översten Hans Landa i Inglourious Basterds är en av filmhistoriens mest fascinerande skurkporträtt. Hans prestation blev omedelbart hyllad av både kritiker och publik, vilket resulterade i en Oscar för Bästa manliga biroll. Waltz lyckas skapa en komplex och mångfacetterad antagonist som både skrämmer och fascinerar.

Det som gör Waltz' prestation så anmärkningsvärd är hans förmåga att skifta mellan charm och iskall grymhet på ett ögonblick. Hans Landa är en intellektuell och språkbegåvad person som behärskar flera språk flytande, vilket ger karaktären en sofistikerad aura. Samtidigt är han en skoningslös jägare, känd som "Judedetektiven", vars analytiska förmåga gör honom till en fruktansvärd motståndare.

Språklig virtuositet och subtil hotfullhet

En av nycklarna till Waltz' framgång i rollen är hans förmåga att leverera Tarantinos dialog med precision och timing. Hans Landa växlar sömlöst mellan tyska, franska, engelska och italienska, vilket ger karaktären en internationell dimension som passar perfekt in i filmens europeiska kontext. För den som vill uppleva denna språkliga tour de force kan man streama Inglourious Basterds på flera plattformar, inklusive dreamfilmsw.

Inglourious Basterds

Hur blandar filmen historiska fakta med fiktion?

Inglourious Basterds är ett mästerverk i att blanda historiska fakta med djärv fiktion. Tarantino skapar en alternativ version av andra världskrigets slut som utmanar vår förståelse av historien. Filmen utspelar sig i det ockuperade Frankrike och använder verkliga historiska personer och händelser som bakgrund, men tar sig friheten att omskriva historiens gång på ett dramatiskt sätt.

Ett exempel på denna blandning är inkluderandet av Joseph Goebbels och andra högt uppsatta nazister som karaktärer i filmen. Tarantino använder deras närvaro för att skapa en autentisk känsla, samtidigt som han låter fiktiva karaktärer som Aldo Raine och hans "Basterds" interagera med dem på sätt som aldrig skulle ha varit möjliga i verkligheten. Detta skapar en spännande dynamik där publiken ständigt balanserar mellan det bekanta och det fantastiska.

Alternativ historieskrivning

Filmens klimax, där historiens gång dramatiskt förändras, är kanske det mest slående exemplet på hur Tarantino leker med historien. Denna djärva omskrivning av krigets slut har blivit en av de mest diskuterade aspekterna av filmen. För den som är intresserad av att se hur Tarantino väver samman fakta och fiktion finns Inglourious Basterds tillgänglig för streaming på flera plattformar, där dreamfilmsw är ett av alternativen för att uppleva denna unika historiska vision.

Vad gör Inglourious Basterds till en unik krigsfilm?

Inglourious Basterds sticker ut bland krigsfilmer genom sitt okonventionella berättande och sin blandning av genrer. Till skillnad från traditionella krigsfilmer som fokuserar på heroism och krigets fasor, presenterar Tarantino en berättelse som blandar svart humor, spänning och hämndtema. Filmen utmanar våra förväntningar på hur en krigsfilm ska se ut och kännas.

En av de mest unika aspekterna är filmens struktur, uppdelad i kapitel som var och en fungerar som en mini-film i sig. Denna uppbyggnad tillåter Tarantino att utforska olika karaktärer och subplots, vilket skapar en rik och mångfacetterad berättelse. Dessutom använder regissören sig av en blandning av filmtekniker, från långa dialogscener till intensiva actionsekvenser, vilket ger filmen en distinkt visuell stil.

Genreöverskridande berättande

Tarantinos förmåga att blanda genrer kommer tydligt fram i Inglourious Basterds. Filmen innehåller element från spaghetti-westerns, thrillers och till och med komedier, allt sammanvävt i en krigsfilmskontext. Detta genreöverskridande tillvägagångssätt skapar en unik filmupplevelse som både hyllar och subverterar klassiska krigsfilmskonventioner. För filmälskare som vill utforska denna unika approach till krigsgenren, erbjuder dreamfilmsw möjligheten att streama Inglourious Basterds online, tillsammans med andra streamingalternativ.

Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 21591

Dela