close icon
page-title
Harry Potter och den flammande bägaren
Harry Potter och den flammande bägaren

Detaljer

 • Originaltitel: Harry Potter and the Goblet of Fire
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien, USA
 • Regissör: Warner Bros. Pictures

Harry Potter och den flammande bägaren 2005 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.8
20057Betyg
date2005
date2h 37m

Kommenter

 • avatar

  Xany Xaru

  |3 timer siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Flixer

  |2 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |5 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  matixd

  |9 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |10 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |12 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Harry Potter och den flammande bägaren (2005) Streama gratis

Harry Potter och den flammande bägaren är den fjärde filmen i den populära Harry Potter-serien baserad på J.K. Rowlings bästsäljande böcker. Filmen hade biopremiär 2005 och blev en stor succé med sina spännande äventyr och magiska värld. I filmen deltar Harry Potter i den farliga turneringen Tremagiska turneringen på Hogwarts tillsammans med två andra tävlande skolor.

Handlingen i Harry Potter och den flammande bägaren

Harry drömmer mardrömmar om Voldemort och vaknar med ett ärr som bränner på armen. När han anländer tillbaka till Hogwarts för sitt fjärde år börjar saker hända. Den legendariska tävlingen Tremagiska turneringen återupptas på skolan för första gången på 200 år. En eldsprutande bägare väljer ut en deltagare från varje tävlande skola att delta i livsfarliga uppdrag. När Harrys namn oväntat dras som fjärde deltagare misstänker han att någon försöker skada honom. Tillsammans med sina vänner Ron och Hermione försöker han lista ut vem som ligger bakom, samtidigt som han måste förbereda sig för de farliga uppdragen i turneringen.

Harry Potter och den flammande bägaren

Harry Potter och den flammande bägaren på bio 2005

Harry Potter och den flammande bägaren hade biopremiär världen över den 16 november 2005. Filmen blev en stor publikframgång och drog in över 890 miljoner dollar globalt. Kritiker hyllade filmens spännande handling, fantasifulla värld och starka rollprestationer. Daniel Radcliffe i huvudrollen som Harry Potter fick beröm för att ha vuxit in i rollen alltmer med varje film.

Filmen innehåller mer mörka och våldsamma inslag än de tidigare filmerna i serien i och med det livsfarliga uppdraget i Tremagiska turneringen. Detta gjorde att filmen fick en högre åldersgräns på 11 år. Trots det lockade den fortfarande en bred publik av både barn, ungdomar och vuxna som uppskattade filmens spänning och action.

Recensioner och popularitet

Harry Potter och den flammande bägaren möttes av positiva recensioner från kritiker vid premiären. På recensionssajten Rotten Tomatoes har filmen 88% positiva recensioner baserat på 263 omdömen, med ett genomsnittligt betyg på 7,3 av 10. Kritikernas konsensus är att "Harry Potter och den flammande bägaren presenterar mer av den snygghet och äventyr som gjort serien så populär."

Än idag, över 15 år efter biopremiären, är Harry Potter och den flammande bägaren en starkt omtyckt och populär film i serien för sina spännande vändningar och fantasifulla inslag. Daniel Radcliffes insats som Harry Potter hyllas fortfarande av fans och filmrecensenter.

Harry Potter och den flammande bägaren Äventyrsfilm från 2005

Harry Potter och den flammande bägaren är en äventyrsfilm fylld med magi, fantasy och spänning. Filmen hade premiär 2005 och är den fjärde delen i filmserien om den unge trollkarlen Harry Potter, baserad på böckerna av J.K. Rowling.

I centrum av handlingen står den legendariska tävlingen Tremagiska turneringen som hålls på Hogwartsskolan för häxkonster och trolldom. Harry blir oväntat utvald att delta i tävlingen trots att han är underårig. Tillsammans med tävlande från två andra magiska skolor måste han klara av flera livsfarliga uppdrag inför publik.

Utöver tävlingsmomenten i Tremagiska turneringen är filmen fylld med spännande äventyr när Harry och hans vänner försöker lista ut vem som lade hans namn i den magiska bägaren. De upptäcker att ondskefulle Lord Voldemort och hans anhängare Dödsätarna smider planer i det fördolda.

Spännande rollbesättning

I rollerna ser vi den unge Daniel Radcliffe som Harry Potter tillsammans med sina oskiljaktiga vänner Ron Weasly (Rupert Grint) och Hermione Granger (Emma Watson). Skådespelarna får mycket beröm för sina insatser och det märks att de vuxit in i rollerna alltmer för varje film.

Bland övriga skådespelare märks bland annat Brendan Gleeson som Alastor "Galen-öga" Moody, den nye läraren i försvar mot svartkonster. Ralph Fiennes gör en minnesvärd insats som Lord Voldemort medan Michael Gambon återkommer som rektorn Albus Dumbledore.

Harry Potter och den flammande bägaren Spännande film från Warner Bros

Harry Potter och den flammande bägaren producerades av Warner Bros och är den fjärde filmen i bolagets framgångsrika fantasyserie baserad på J.K Rowlings böcker. Precis som i de tidigare filmerna lyckas Warner Bros väl med att föra över den magiska fantasivärlden från böckerna till bioduken på ett sätt som tilltalar både fans och nykomlingar.

Filmen regisserades av Mike Newell som gör ett utmärkt jobb med att hålla en bra balans mellan filmernas ungdomliga charm och mer mörka inslag. Hans regi lyckas framhäva känslan av stundande fara som genomsyrar handlingen i Harry Potter och den flammande bägaren på ett effektivt sätt.

Med en budget på 150 miljoner dollar var det vid premiären den dyraste Harry Potter-filmen hittills. Pengarna märks på bioduken där magiska miljöer och fantastiska effekter mixas med spännande actionscener. Det hela filmas med episk bredd vilket ger en riktigt cinematografisk känsla.

Fantasy och äventyr

Harry Potter och den flammande bägaren är en underhållande mix av fantasy, drama och spännande äventyr. Trots att handlingen utspelar sig i en magisk parallellvärld som Hogwarts och trollkarlsvärlden i stort känns rollfigurerna och deras relationer trovärdiga.

Som tittare dras man in i filmens värld och börjar bry sig om rollfigurernas öden. Samtidigt bjuds det på spännande actionscener och magiska effekter när Harry och de andra deltagarna i Tremagiska turneringen utsätts för farliga prövningar inför publik. Allt sammantaget gör Harry Potter och den flammande bägaren till en minnesvärd fantasyfilm.

Harry Potter och den flammande bägaren

Harry Potter och den flammande bägaren Se gratis på Dreamfilm

Harry Potter och den flammande bägaren går att se gratis och lagligt på streamingtjänsten Dreamfilm. Där kan du filme 2020 i bra kvalitet utan att behöva skapa konto eller betala.

Dreamfilm är en av de bästa streamingtjänsterna för den som vill titta på populära filmer och serier gratis online. Utöver Harry Potter-filmerna hittar du här en mängd andra fantasy- och äventyrsfilmer, många baserade på böcker eller serietidningar.

Enkelt streaminguppspelning

Streaminguppspelningen på Dreamfilm fungerar smidigt. Filmerna bufferas snabbt och spelas upp utan hack eller avbrott. Du kan enkelt pausa och återuppta uppspelningen när du vill.

Dreamfilms gratistjänst finansieras med annonser. Mellan filmerna och i pauser visas därför annonser, men dessa går att hoppa över efter några sekunder. Sammantaget är Dreamfilm ett utmärkt alternativ för den som vill streama filmer gratis utan krångel.

Harry Potter och den flammande bägaren Populära filmer just nu

Även fast det gått över 15 år sedan biopremiären är Harry Potter och den flammande bägaren fortfarande en starkt omtyckt och populär film. På streamingtjänster som Dreamfilm ligger den alltid högt upp bland de mest sedda titlarna.

Anledningen är att många upptäcker filmerna för första gången samtidigt som nostalgiska fans återvänder för att återuppleva magin. Harry Potter-filmerna kombinerar underhållande fantasy med välgjord drama och nära relationer på ett sätt som engagerar tittare i alla åldrar.

Dessutom innehåller Harry Potter och den flammande bägaren många av ingredienserna som gjort fantasygenren så populär på senare år. Här finns magi, monster och en episk kamp mellan gott och ont uppblandat med relationsdrama och intrigerna kring tävlingen Tremagiska turneringen.

Det är ingen överdrift att påstå att Harry Potter-filmerna, och Harry Potter och den flammande bägaren i synnerhet, på många sätt banade väg för den våg av fantasyfilmer och serier som TOP GUN: MAVERICK commissariatet på senare år med Game of Thrones och Ringarnas herre i spetsen.

5 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 20057

Dela