alt

Gudfadern 1972 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

rating8.7
19 547
Betyg
calendar1972
time2h 55m
Don Vito Corleone är överhuvud (gudfader) för en New York baserad maffia familj. Problem uppstår när en gangster stöd av en annan maffiafamilj, Sollozzo, delger sina planer på att börja sälja droger i New York. Don Vito hatar tanken på droger och han är klart nöjd med spel och beskydd verksamheterna som allaredan ger god avkastning. Ett försök att mörda Don Vito misslyckas och Sollozzo kidnappar istället Don Vitos rådgivare och försöker få honom att övertala Don Vitos son att acceptera droger som en ny inkomstkälla, men planen slår fel när Sollozzo får reda på att Don Vito fortfarande lever.

Skådespelare

Actor Al Pacino

Al Pacino

Actor James Caan

James Caan

Actor Robert Duvall

Robert Duvall

Actor Talia Shire

Talia Shire

Actor Diane Keaton

Diane Keaton

Actor Abe Vigoda

Abe Vigoda

Actor Marlon Brando

Marlon Brando

Actor Richard Bright

Richard Bright

Officiell trailer

Siehe auch

Se film The Godfather DreamFilm 1972

The Godfather är en klassisk maffiafilm från 1972 i regi av den legendariske regissören Francis Ford Coppola. Filmen utspelar sig i det mäktiga maffiaklanen Corleones värld, med Al Pacino i en av huvudrollerna som den unge Michael Corleone. Vi får följa hans resa från att vara en laglydig medborgare till att gå i sin fars fotspår som maffiaboss.

Filmen är ett drama fylld med intriger, våld och svek. Den skildrar uppgången och fallet för en av världens mest fruktade brottsorganisationer. The Godfather hyllas som en av filmhistoriens absolut främsta filmer och vann tre Oscars, bland annat för bästa film.

Streama maffiafilmen från 1972

Vill du streama denna klassiska maffiafilm kan du göra det helt gratis på DreamFilm. Filmen finns tillgänglig med svensk text (swesub) så att du kan njuta av den även om du inte behärskar engelska.

Att kunna titta på The Godfather gratis online är en möjlighet filmentusiaster inte bör missa. Al Pacinos fantastiska skådespeleri som den unge mafiabossen är värt att uppleva, även 50 år efter filmens premiär.

Titta på Gudfadern gratis online

The Godfather, eller Gudfadern på svenska, följer historien om den mäktiga maffiafamiljen Corleone. När familjeöverhuvudet Don Corleone blir skjuten bestämmer sig hans yngste son Michael för att hämnas.

Michaels resa från hederlig collegegrad till despotisk mafiaboss är central i filmen. Al Pacinos energi i rollen som Michael är elektrisk och bidrar starkt till filmens kultstatus.

Gudfadern

Francis Ford Coppolas klassiker swesub

Regissören Francis Ford Coppola var redan ett känt namn när han 1972 regisserade The Godfather. Filmen blev dock hans definitiva genombrott och etablerade honom som en av filmhistoriens allra främsta regissörer.

Coppola lyckades skapa en film som både underhåller publiken med spännande maffiaintriger, samtidigt som den är ett djupt och mångfacetterat familjedrama. Detta, i kombination med strålande skådespeleri och tidlös filmfotografering, gör The Godfather till en modern klassiker.

Maffians uppgång och fall DreamFilm

The Godfather skildrar maffians uppgång till makt, men också början till dess fall. Parallellt med att Michael Corleone tar över familjeimperiet börjar den amerikanska rättsstaten jaga och lagföra de kriminella organisationerna.

Det dramatiska slutet visar upp gryningen till maffians fall, samtidigt som Michaels personliga undergång fullbordas. Han förlorar sin fru Kay och sin själ, och hamnar ensam och isolerad som chef för ett kriminellt imperium på glid.

Al Pacinos briljanta insats som Michael Corleone

En av nycklarna till filmens framgång är Al Pacinos fantastiska tolkning av Michael Corleone. Han går från att vara en lovande Harvard-student till en känslokall brottsling.

Al Pacino lyckas gestalta denna förvandling på ett övertygande och nyanserat sätt. Han visar hur Michaels mänsklighet långsamt vittrar bort allt eftersom han dras in i maffians värld av våld och svek. Ett skådespeleri utöver det vanliga som bidrar starkt till filmens status som en av filmhistoriens främsta.

Vill du se Al Pacinos mästerliga insats som Michael Corleone? Då kan du streama The Godfather gratis på DreamFilm. Denna klassiska film om en brottsfamiljs uppgång och fall är ett måste för alla filmentusiaster.

10 liknande filmer:

  1. Red Right Hand
  2. Drive-Away Dolls
  3. The Equalizer 3
  4. Dogman
  5. Code 8 Part II
  6. Bad Boys for Life
  7. The Batman
  8. Killers of the Flower Moon
  9. Fritt fall
  10. Code 8
Bewerte den Film oder die Serie
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
Bewertung: 9 Anzahl der Stimmen: 19547
Dela serie
Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

10 Kommentarer

avatar

Semister12

En (titel) med ett betyg på 8.7 bevisar att även korta former kan ge en minnesvärd upplevelse.
avatar

Pandasv1

Om betyget 8.7 inte övertygar dig om att titta på Gudfadern, vet jag inte vad som skulle göra det! Se till att kolla in den här film.
avatar

belmondo1243

Om alla typer var lika bra som Gudfadern med betyget 8.7, skulle fansen ha en fest. Rekommenderas varmt!
avatar

curryMan19

Fans av bra typer måste definitivt se Gudfadern. Betyget 8.7 talar för sig själv
avatar

MilanTa

En stark historia berättad på bara 2h 55m. Utmärkt arbete av skaparna av denna film.
avatar

mukasso

En Gudfadern med ett betyg på 8.7 bevisar att även korta former kan ge en minnesvärd upplevelse.
avatar

avatarKaa

Om betyget 8.7 inte övertygar dig om att titta på en titel, vet jag inte vad som skulle göra det! Se till att kolla in den här typen.
avatar

DaveSwid

Om du undrar vad du ska titta på, satsa på en säker sak. En titel med ett 8.7 betyg är en säker sak.
avatar

bearlovc98

Ett starkt betyg 8.7 antyder att title är ett måste att se. Om du gillar den här typen av atmosfär kommer du att bli förtjust!
avatar

matixd

Gudfadern Om du letar efter något av den högsta nivån i genren, sträck dig efter titeln. Betyget 8.7 bekräftar bara detta.