close icon
page-title
Five Feet Apart
Five Feet Apart

Detaljer

 • Originaltitel: Five Feet Apart
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Wayfarer Entertainment

Five Feet Apart Stream Gratis • Svenska • Online

star8.3
5419Betyg
date2019
loader

Five Feet Apart Recension

 • avatar

  Semister12

  |9 timer siden
  Najs som fan
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |4 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  stjärnaFält22

  |4 dage siden
  Betyget 8.3 talar för sig själv, måste ses om man gillar den typen av grejer!
 • avatar

  RealityRasmus

  |7 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |9 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  MilanTa

  |9 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |10 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Flixer

  |12 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Grater98

  |13 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång

Five Feet Apart Rollistan

Five Feet Apart Trailer

Indholdsfortegnelse

Vilka skådespelare lyser i denna hjärtskärande romantiska drama?

I Five Feet Apart får vi se en rad talangfulla unga skådespelare som levererar fantastiska prestationer. Huvudrollerna spelas av Haley Lu Richardson som Stella Grant och Cole Sprouse som Will Newman. Richardson lyckas fånga Stellas komplexitet - en tonåring som kämpar med sin sjukdom men samtidigt försöker leva ett normalt liv. Hennes porträtt är både rörande och inspirerande.

Sprouse, känd från TV-serien "Riverdale", visar en helt ny sida av sitt skådespeleri som den rebelliska men charmiga Will. Hans kemi med Richardson är påtaglig och ger filmen dess emotionella kärna. Tillsammans skapar de en trovärdig och gripande kärlekshistoria som kommer att beröra publiken djupt.

Bland birollerna utmärker sig särskilt Moisés Arias som Poe, Stellas bästa vän som också har cystisk fibros. Arias ger en varm och humoristisk touch till filmen, vilket balanserar de tyngre momenten. Kimberly Hebert Gregory och Parminder Nagra gör också starka insatser som vårdpersonal, och bidrar till att skapa en realistisk sjukhusmiljö.

Image Five Feet Apart film online

Hur skildras cystisk fibros i filmen?

Five Feet Apart ger en djupgående och respektfull skildring av livet med cystisk fibros (CF). Filmen visar de dagliga utmaningarna som patienter möter, från rigorösa behandlingsrutiner till de emotionella påfrestningarna av att leva med en kronisk sjukdom. Regissören har lagt stor vikt vid att porträttera sjukdomen på ett autentiskt sätt, utan att romantisera eller överdramatisera.

En av filmens styrkor är hur den belyser de unika restriktioner som CF-patienter måste följa, särskilt "six foot rule" (som i filmen är "five feet" av dramatiska skäl). Denna regel, som kräver att patienter håller sig på avstånd från varandra för att undvika korsinfektion, blir en kraftfull metafor för de hinder som sjukdomen skapar i patienternas liv.

Genom huvudkaraktärernas ögon får vi en inblick i hur det är att balansera tonårslivet med de krav som sjukdomen ställer. Filmen visar både de fysiska och psykologiska aspekterna av CF, inklusive behandlingar, sjukhusbesök och den ständiga oron för framtiden. Samtidigt lyfter den fram styrkan och resiliensen hos de som lever med sjukdomen, vilket ger en hoppfull ton till berättelsen.

Var kan man se Five Feet Apart 2019 stream gratis?

För alla som är intresserade av att se denna rörande film finns det flera alternativ tillgängliga. En populär plattform för att streama Five Feet Apart är dreamfilmsw, som erbjuder en omfattande samling av filmer och TV-serier. Här kan du enkelt hitta och njuta av filmen i hög kvalitet.

Det är värt att notera att medan många söker efter gratis strömningsalternativ, är det alltid bäst att stödja filmskaparna genom att använda lagliga plattformar. Förutom dreamfilmsw finns filmen tillgänglig på flera andra streamingtjänster, både för köp och hyra. Kolla gärna upp vilka alternativ som finns i Sverige för att se Five Feet Apart på ett sätt som passar dig bäst.

Om du föredrar att se filmen på bio, kan du kolla med dina lokala biografer om de fortfarande visar Five Feet Apart. Oavsett hur du väljer att titta, är detta en film som verkligen förtjänar att ses för dess kraftfulla berättelse och enastående skådespeleri.

Varför är detta en måste-se film för alla romantikfans?

Five Feet Apart är en film som verkligen sticker ut i genren romantiskt drama. Den erbjuder en unik blandning av hjärtskärande kärlek och livets hårda realiteter, vilket gör den till en måste-se upplevelse för alla som älskar romantik med djup. Filmen utforskar teman som första kärlek, personlig tillväxt och livets skörhet på ett sätt som berör och engagerar.

För de som vill titta på Five Feet Apart i Sverige finns flera alternativ. Streamingtjänster som dreamfilmsw erbjuder filmen i sitt utbud, vilket gör det enkelt att njuta av denna gripande berättelse hemma i soffan. Oavsett var du väljer att se filmen, kommer dess budskap om kärlek och motståndskraft att stanna kvar långt efter att eftertexterna rullat.

Vad som gör denna produktion särskilt minnesvärd är dess förmåga att balansera romantik med realism. Kärlekshistorien mellan Stella och Will är inte bara söt och fluffig - den utmanar våra föreställningar om vad kärlek kan överkomma och hur den kan förändra oss. Detta gör Five Feet Apart till mer än bara en typisk tonårsromans; det är en berättelse om mod, hopp och styrkan i mänskliga relationer.

En kärlekshistoria bortom det vanliga

Till skillnad från många andra romantiska filmer, ställer Five Feet Apart sina karaktärer inför verkliga, livshotande utmaningar. Detta ger djup och vikt till deras känslor och beslut. Publiken får följa med på en känslomässig resa som är både inspirerande och hjärtslitande, vilket gör filmen till en oförglömlig upplevelse.

Image Five Feet Apart 2019

Vem regisserade denna gripande ungdomsberättelse?

Bakom rodret för denna rörande film står Justin Baldoni, känd för många som skådespelare i TV-serien "Jane the Virgin". Five Feet Apart markerar Baldonis regidebut för en långfilm, och han visar en imponerande förmåga att hantera känsliga ämnen med både känslighet och autenticitet.

Baldonis bakgrund som dokumentärfilmare, särskilt hans arbete med serien "My Last Days" som fokuserar på människor som lever med terminala sjukdomar, gav honom en unik insikt i att skildra livet med cystisk fibros. Hans regi ger filmen en känsla av äkthet och respekt för de som lever med sjukdomen, samtidigt som han lyckas berätta en fängslande kärlekshistoria.

För de som är nyfikna på att se resultatet av Baldonis regiarbete, finns filmen tillgänglig på flera plattformar. Du kan enkelt streama Five Feet Apart online via tjänster som dreamfilmsw, vilket gör det möjligt att uppleva denna gripande berättelse när det passar dig bäst.

Hur påverkade produktionen av Five Feet Apart medvetenheten om CF?

Produktionen av Five Feet Apart har haft en betydande inverkan på medvetenheten om cystisk fibros (CF) både i Sverige och internationellt. Genom att placera sjukdomen i centrum av en mainstream Hollywoodproduktion, har filmen lyckats nå ut till en bred publik och öka förståelsen för de utmaningar som CF-patienter möter dagligen.

Filmteamet arbetade nära tillsammans med CF-experter och patienter för att säkerställa en korrekt och respektfull skildring av sjukdomen. Detta engagemang har resulterat i en film som inte bara underhåller utan också utbildar. Många tittare har rapporterat att de efter att ha sett filmen har en djupare förståelse för CF och de som lever med sjukdomen.

För den som vill lära sig mer om CF och samtidigt njuta av en gripande kärlekshistoria, är Five Feet Apart ett utmärkt val. Filmen finns tillgänglig för streaming på flera plattformar, inklusive dreamfilmsw, vilket gör det enkelt att ta del av denna viktiga berättelse. Genom att titta på filmen bidrar du inte bara till din egen underhållning, utan också till ökad medvetenhet om en sjukdom som påverkar många människors liv.

Lignende filmer til Five Feet Apart

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 5419

Dela