close icon
page-title
Eyes Wide Shut
Eyes Wide Shut

Detaljer

 • Originaltitel: Eyes Wide Shut
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien, USA
 • Regissör: Warner Bros. Pictures

Eyes Wide Shut 1999 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.5
5886Betyg
date1999
date2h 39m

Kommenter

 • avatar

  Xany Xaru

  |4 timer siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  ganDi1243

  |4 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  MilanTa

  |6 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |7 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |8 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  RealityRasmus

  |10 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |12 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Flixer

  |13 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Var är Eyes Wide Shut streamad gratis?

Eyes Wide Shut, Stanley Kubricks kontroversiella mästerverk från 1999, är en film som fortfarande fascinerar och provocerar publiken. Om du letar efter en plats att streama denna legendariska produktion gratis online, finns det flera alternativ att överväga. dreamfilms.se är ett populärt val för många filmälskare i Sverige, där du kan titta på Eyes Wide Shut utan kostnad. Denna streamingtjänst erbjuder en bred katalog av filmer och TV-serier, inklusive klassiker som Eyes Wide Shut.

Det är dock viktigt att notera att dreamfilms.se inte är den enda platsen där du kan se Eyes Wide Shut gratis. Andra populära streamingtjänster och sajter kan också ha filmen tillgänglig, så det är värt att undersöka olika alternativ. Oavsett var du väljer att streama filmen, kommer du att få uppleva den hypnotiska och provocerande resan genom de mörka och erotiska underjordiska världarna i New York City.

Eyes Wide Shut är en film som kräver öppenhet och mod från tittaren, då den utforskar komplexa teman som äktenskapets natur, sexuella begär och mänsklig sårbarhet. Om du är redo att utmana dig själv med denna djupgående och tankeväckande film, finns det gott om möjligheter att streama den gratis online, inklusive på dreamfilms.se.

Eyes Wide Shut

Varför berättar Eyes Wide Shut så mycket om sexuella begär?

Eyes Wide Shut är en film som på ett fascinerande sätt undersöker de komplexa och mångfacetterade aspekterna av mänskliga sexuella begär. Genom att följa Dr. William Harfords (Tom Cruise) resa in i New Yorks undre världar, avslöjar filmen hur våra innersta begär kan påverka våra relationer och liv på oväntade sätt.

Ett centralt tema i filmen är kontrasten mellan den respektabla fasaden av Harfords liv som framgångsrik läkare och hans frus (Nicole Kidman) som gallerivakt, och de dolda, mörka begären som bubblar under ytan. Denna spänning mellan yttre anständighet och inre begär driver handlingen framåt och tvingar karaktärerna att konfrontera sidor av sig själva som de kanske helst hade förträngt.

Genom att utforska ämnen som otrohet, svartsjuka och sexuell nyfikenhet, ifrågasätter Eyes Wide Shut vår syn på monogami och äktenskap. Filmen påminner oss om att sexuella begär är en naturlig del av den mänskliga naturen, även om samhällets normer ofta kräver att vi undertrycker dem. På så sätt erbjuder Eyes Wide Shut en provocerande och tankeväckande reflektion över vår egen sexualitet och hur vi väljer att hantera våra begär.

Hur porträtteras äktenskapet i Eyes Wide Shut?

Eyes Wide Shut utforskar äktenskapets komplexiteter genom att fokusera på relationen mellan Dr. William Harford (Tom Cruise) och hans fru Alice (Nicole Kidman). Deras äktenskap, som till en början verkar perfekt på ytan, visar sig vara fyllt av outtalade spänningar, hemligheter och begär som hotar att slita isär dem.

Filmen inleds med en scen där Alice avslöjar att hon en gång blev så attraherad av en annan man att hon var beredd att lämna sin man och sitt barn för ett eventuellt äventyr. Detta får William att ifrågasätta sanningen om deras förhållande och driver honom ut på en resa av självupptäckt och sexuell utforskning. Längs vägen konfronteras han med frestelser och utmaningar som testar äktenskapets gränser.

Genom att utforska ämnen som svartsjuka, otrohet och förtroende, porträtterar Eyes Wide Shut äktenskapet som en komplex och mångbottnad institution. Filmen påminner oss om att även de mest solida relationer kan gömma djupa sprickor och outtalade begär. Samtidigt erbjuder den en insikt i hur öppenhet, ärlighet och försoning kan rädda ett äktenskap från att falla isär.

Vad representerar maskeradkulten i Eyes Wide Shut?

En av de mest ikoniska och tankeväckande aspekterna av Eyes Wide Shut är den mystiska maskeradkulten som Dr. Harford vittnar till under sin resa in i New Yorks undre världar. Denna kult, där rika och inflytelserika deltar i erotiska och dekadenta ritualer, representerar flera lager av symbolism och tematik i filmen.

På en nivå kan kulten ses som en metafor för den dolda, mörka sidan av människans begär och drifter. Bakom den respektabla fasaden av det överklassiga samhället finns en underjordisk värld där även de mest privilegierade kan ge efter för sina mest primitiva lustar. Kulten representerar en frizon bortom samhällets normer och restriktioner, där begär får flöda fritt.

Samtidigt kan maskeradkulten också tolkas som en kommentar på maktstrukturer och elitism. De som deltar i kulten är alla medlemmar av samhällets överklass, vilket antyder att deras rikedom och status ger dem möjlighet att engagera sig i aktiviteter som är otillgängliga för den vanliga befolkningen. På så sätt blir kulten en symbol för de privilegierades hemligheter och excesser, dolda bakom masker och förnekande.

Eyes Wide Shut

Eyes Wide Shut rollbesättning: Fanns det någon bättre än Cruise och Kidman?

När det gäller rollbesättningen i Eyes Wide Shut är det svårt att föreställa sig någon annan skådespelarpar än Tom Cruise och Nicole Kidman i huvudrollerna. Deras intensiva kemi och trovärdighet som gift par på vita duken är avgörande för att filmen ska fungera.

Cruise ger en kraftfull och övertygande prestation som Dr. William Harford, en man vars respektabla yttre döljer en inre längtan efter spänning och äventyr. Hans förmåga att varva cynism med sårbarhet gör att publiken lätt kan relatera till hans kamp med begär och svartsjuka. Samtidigt är Kidman fenomenal som Alice Harford, en kvinna som avslöjar outtalade hemligheter och begär som skakar grunden för deras äktenskap.

Utöver sin oemotståndliga närvaro på skärmen bidrar Cruise och Kidmans status som ett av Hollywoods mest kända par vid den tiden till att göra deras rollprestation ännu mer övertygande. Deras äkta kemi och förmåga att förmedla de djupa känslorna i ett äktenskap i kris är ovärderliga för Eyes Wide Shut. Det är svårt att föreställa sig något annat skådespelarpar som kunde ha fångat den intima och provocerande stämningen i filmen på samma sätt.

Vad hände med Eyes Wide Shut efter Stanley Kubricks död?

Eyes Wide Shut var den sista filmen som den legendariske regissören Stanley Kubrick arbetade med innan sin bortgång 1999. Kubricks plötsliga död under den sista klippningen av filmen lämnade produktionen i ett vacuum och väckte frågor om vad som skulle hända med det ofullbordade mästerverk han lämnade efter sig.

För att slutföra Eyes Wide Shut anlitades den framstående filmfotografen och regissören Steven Spielberg för att övervaka den sista klippningen och efterproduktionen. Spelberg, en nära vän till Kubrick, arbetade nära med Kubricks kärntrupp för att säkerställa att filmen färdigställdes enligt Kubricks vision och intentioner.

Trots de utmaningar som Kubricks bortgång medförde fick Eyes Wide Shut en varm mottagning när den slutligen släpptes senare 1999. Filmen hyllades för sin vackra cinematografi, djupgående tematik och Cruise och Kidmans starka rollprestationer. Även om Kubrick inte fick se sitt sista mästerverk färdigställt, bevarades hans unika filmiska vision tack vare de ansträngningar som gjordes för att fullborda Eyes Wide Shut enligt hans önskemål.

Sammanfattning

Eyes Wide Shut är en mörk och tankeväckande film som utforskar de dolda begären och hemligheterna i ett äktenskap. Genom att följa Dr. Harfords resa in i New Yorks undre världar konfronteras tittaren med provocerande teman som otrohet, sexualitet och mänsklig sårbarhet. Med sitt mästerliga bildspråk och den intensiva rollprestationen av Cruise och Kidman ger filmen en djupgående insikt i äktenskapets komplexiteter.

Även om Eyes Wide Shut utmanar och provocerar publiken erbjuder den också en möjlighet att reflektera över våra innersta begär och hur vi hanterar dem. Oavsett om du vill streama den gratis på sajter som dreamfilms.se eller på andra plattformar, är det en film som kommer att hålla dina ögon vidöppna och engagera dig på ett unikt sätt.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 5886

Dela