close icon
page-title
Dune
Dune

Detaljer

 • Originaltitel: Dune
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Legendary Pictures

Dune 2021 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.8
11488Betyg
date2021
date2h 35m

Kommenter

 • avatar

  MilanTa

  |9 timer siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Flixer

  |2 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |5 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |6 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Semister12

  |6 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Xany Xaru

  |8 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  RealityRasmus

  |9 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Grater98

  |10 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  stjärnaFält22

  |12 dage siden
  Betyget 7.8 talar för sig själv, måste ses om man gillar den typen av grejer!
 • avatar

  matixd

  |14 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilken är handlingen i Dune?

Den episka science fiction-filmen Dune följer äventyren för den unge Paul Atreides på den mystiska planeten Arrakis, även känd som Dune. Filmen utspelar sig i en avlägsen framtid där olika adelsläkter konkurrerar om kontrollen över den värdefulla melangespruttande Arrakis, den enda källan till den eftertraktade kryddan som gör interstellär resa möjlig. När Paul och hans familj flyttar dit för att övervaka produktionen av kryddan blir de indragningar i en långvarig fejd för planetens öde.

Baserad på Frank Herberts klassiska roman utforskar Dune teman som miljö, imperialism och spiritualitet när Paul förvandlas från en ung adelsman till en mäktig frälsare. Regisserad av Denis Villeneuve och med en stjärnbesatt rollista leder Dune publiken på en visuellt storslagen resa genom Arrakis sandiga landskap medan den också berör djupare frågor om människans relation till naturen.

Med en rik, allegorisk berättelse fylld av actionfyllda strider, intrig och en stark underton om ekologisk medvetenhet, erbjuder Dune en oförglömlig science fiction-upplevelse. Följ Paul på hans ödesbestämda resa för att trygga framtiden för sitt folk och upptäck de mörka sanningarna som ligger begravda under Arrakis vidsträckta öknar.

Dune

Vem är med i rollistan i Dune?

Dune kan stoltsera med en stjärnspäckad rollista fylld av Hollywoods mest hyllade talanger. I huvudrollen som den unge Paul Atreides ser vi Timothée Chalamet, den lovande unga skådespelaren känd för sina kritikerrosade insatser i filmer som Call Me By Your Name och Little Women. Vid hans sida finns Oscar-vinnaren Javier Bardem som spelar den fruktade krigsherren Stilgar och Rebecca Ferguson som gestaltar Pauls kraftfulla moder Lady Jessica.

Josh Brolin ikläder sig rollen som den skoningslösa krigaren Gurney Halleck medan den legendariske sångaren och skådespelaren Zendaya spelar den mystiska Chani. Andra stora namn i ensemblen inkluderar Oscar Isaacs som den elake Hertig Leto Atreides, Jason Momoa som Duncankängarna och Stellan Skarsgård som den oräddea Baronen Vladimir Harkonnen.

Oavsett om du är en gammal fan av Dune eller upptäcker denna klassiker för första gången, kan du förvänta dig många minnesvärda insatser från denna talangfyllda skådespelarensemble. De förkroppsligar varje karaktär på ett trovärdigt och övertygande sätt och bidrar till att ge liv åt Dunes komplexa, allegoriska värld.

Var kan man se Dune stream gratis?

Många Dune-fans längtar efter att få se den storslagen filmen på bio för att kunna uppleva dess visuella mästerskap på den stora duken. Men för dem som föredrar att njuta av Dune i hemmet finns det flera olika streamingtjänster att välja mellan. Dreamfilms erbjuder möjligheten att streama Dune gratis för sina medlemmar, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som letar efter en bekväm och prisvärd tittarupplevelse.

Det finns dock andra populära streamingplattformar som också har Dune tillgänglig, antingen för köp eller uthyrning. Plattformar som SF Anytime, Viaplay och HBO Nordic listar alla science fiction-filmen på sina tjänster. Oavsett vilken tjänst du väljer är det viktigt att streama från en pålitlig och laglig källa för att få den bästa möjliga kvaliteten och samtidigt stödja de kreativa bakom Dune.

Vad är budgeten för Dune?

Produktionen av Dune var en stor och dyr satsning för de inblandade produktionsbolagen. Filmen hade en imponerande förlängd budget på 165 miljoner dollar, vilket gör den till en av de dyraste science fiction-filmerna genom tiderna. Med tanke på den stora skalan av Dunes visuella effekter, storslagna miljöer och actionscener krävdes enorma resurser för att förverkliga regissör Denis Villeneuves vision på ett övertygande sätt.

Den enorma budgeten för Dune speglar komplexiteten i att filmatisera Frank Herberts omfångsrika och detaljerade romanvärld. Från att skapa de fantastiska landskapen på den karga öknenplaneten Arrakis till att konstruera de imponerande rymdskeppens interiörer krävdes oändliga timmar av produktionsarbete. Kostymdesignen var också en viktig del av budgeten, med behov av att utforma distinkta, futuristiska dräkter för de olika adliga husens medlemmar.

Trots den enorma budgeten lyckades produktionsteamet leverera en science fiction-epos som får sinnena att svämma över. Tack vare den finansiella satsningen kunde Dune förvandla Herberts berättelse till en visuellt storartad filmupplevelse värdig de höga förväntningarna från bokens hängivna fan bas.

Dune

Vilka personer ligger bakom Dune?

Filmen Dune sammanförde några av de mest talangfulla och respekterade namnen inom modern filmproduktion. I spetsen stod den hyllade kanadensiska regissören Denis Villeneuve, känd för kritikerrosade verk som Arrival och Blade Runner 2049. Villeneuve har länge varit en stor beundrare av Frank Herberts Dune-romaner och var den perfekta kreatören för att föra denna klassiska science fiction-berättelse till filmduken.

På manusfronten anlitades Eric Roth och Jon Spaihts, båda erkända för sitt arbete med storfilmer som Förrädaren, The Curious Case of Benjamin Button och Doctor Strange. Deras utmanande uppdrag var att anpassa Herberts komplexa roman till ett fungerande filmmanuskript utan att förlora dess unika ton och detaljer.

Produktionsbolagen bakom Dune var de ansedda namnen Legendary Pictures, Villeneuve Films och Territory Studios. Denna sammanslagning av kreativitet och produktionskunskap säkerställde att filmen hade de bästa förutsättningarna för att lyckas genom hela processen, från manus till färdig film.

Hur blev Dune mottagen av kritikerna?

När Dune äntligen fick sin biopremiär fick den ett överväldigande positivt mottagande från kritiker världen över. Många recensenter hyllade filmen som en visuellt storslagen prestation och en respektfull anpassning av Herberts klassiska roman. Regissör Denis Villeneuves skickliga hantering av det massiva materialet och hans fokus på världsbyggande hyllades särskilt.

Filmkritikerna var också generöst med beröm över skådespelarinsatserna, särskilt från huvudrollsinnehavarna Timothée Chalamet och Rebecca Ferguson. Deras porträtteringar av Paul Atreides respektive Lady Jessica sågs som övertygande och minnesvärda. Filmens produktionsvärden, från de storslagna landskapen på Arrakis till de futuristiska dräkterna och rymdskeppens design, mottogs också med stort bifall.

Trots den överväldigande positiva responsen riktade vissa kritiker viss kritik mot tempot i berättelsen, vilket vissa upplevde som något långsamt och sällsynt outforskat. Men överlag beskrevs Dune som en episk filmupplevelse värdig sin litterära förebild, en bragd inom modern science fiction-filmskapande. Efter detta överväldigande kritikermottagande har förväntningarna stigit för en eventuell uppföljare att bygga vidare på denna storslagna början.

Sammanfattning

Dune är en storslagen science fiction-film baserad på Frank Herberts klassiska roman. Regisserad av Denis Villeneuve tar filmen oss med på en visuellt överväldigande resa till den karga planeten Arrakis där den unge Paul Atreides försöker trygga sin familjs framtid. Med en stjärnspäckad rollista och episka teman om makt, spiritualitet och människans förhållande till naturen är Dune en oförglömlig filmupplevelse.

Tack vare sin enorma budget på 165 miljoner dollar har produktionsteamet kunnat förverkliga Herberts fantasivärld på ett övertygande sätt. Även om tempot ibland kritiserats har de flesta recensenter hyllat filmen som en respektfull anpassning som gör romanen rättvisa. Med sitt visuella mästerskap och djupa existentiella frågor är Dune en av de mest imponerande science fiction-filmerna på länge.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 11488

Dela