close icon
page-title
Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen
Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen

Detaljer

 • Originaltitel: Cloudy with a Chance of Meatballs 2
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Columbia Pictures

Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen Stream Gratis • Svenska • Online

star6.4
3027Betyg
date2013
loader

Recension

 • avatar

  Flixer

  |9 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |3 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |5 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |6 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  matixd

  |7 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |8 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  MilanTa

  |13 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa

Trailer

Indholdsfortegnelse

Vad handlar uppföljaren om?

Den efterlängtade uppföljaren till den populära animerade filmen "Det regnar köttbullar" tar oss tillbaka till ön Swallow Falls, där Flints matmaskin fortsätter att skapa kaos. I Den stora matkampen får vi följa hur Flint Lockwood och hans vänner tvingas återvända till sin hemö för att stoppa maskinen som nu producerar levande mat-djur, så kallade "foodimals".

Filmen börjar med att Flint får sitt drömjobb hos sin uppfinnaridol Chester V. Han flyttar till San Franjose tillsammans med sin pappa och flickvän Sam Sparks för att arbeta i Chesters högteknologiska labb. Men när det uppdagas att Flints matmaskin fortfarande är aktiv på Swallow Falls, skickas han och hans team tillbaka för att rädda situationen.

När de anländer till ön möts de av en förvildad djungel full av matvarelser som bananostricher, shrimpanser och tacodiler. Flint och hans vänner måste navigera genom denna nya, farliga miljö för att hitta och stänga av maskinen. Under resans gång upptäcker de dock att allt inte är som det verkar, och de tvingas ifrågasätta vem de egentligen kan lita på.

Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen

Vilka nya karaktärer introduceras i Den stora matkampen?

Uppföljaren till Det regnar köttbullar introducerar flera spännande nya karaktärer som berikar historien. Den mest framträdande är Chester V, Flints barndomsidol och VD för Live Corp. Chester är en karismatisk och excentrisk uppfinnare som döljer en mörkare sida bakom sin briljanta fasad. Hans högra hand är Barb, en intelligent orangutang med en människas hjärna, som tillför både humor och djup till berättelsen.

Men de verkliga stjärnorna i filmen är utan tvekan "foodimals" - de levande matvarelserna som har tagit över Swallow Falls. Bland dessa nya kreationer finns:

 • Barry - en oskyldig och älskvärd jordgubbe som blir vän med Flint
 • Cheespider - en enorm ostburgare med franska som ben
 • Tacodile Supreme - en gigantisk krokodil gjord av tacos
 • Flamangos - flamingos med kropp av mango

Dessa originella varelser ger inte bara filmen en visuell fröjd utan bidrar också med mycket av humorn och hjärtat i berättelsen. De utmanar våra hjältars uppfattning om vad som är mat och vad som är levande varelser, vilket leder till intressanta moraliska dilemman.

Hur skiljer sig animationen från den första filmen?

Animationen i Den stora matkampen tar ett rejält kliv framåt jämfört med sin föregångare. Produktionsteamet har utnyttjat framsteg inom datorgenererad animation för att skapa en visuellt slående och detaljrik värld. Den förvildade ön Swallow Falls är nu en frodig djungel full av färgsprakande matvarelser, vilket ger animatörerna möjlighet att verkligen släppa loss sin kreativitet.

En av de mest imponerande aspekterna är texturerna och detaljrikedomen i "foodimals". Varje varelse, från de minsta bären till de största matkombinationerna, har en unik och övertygande yta som gör dem nästan aptitretande realistiska. Ljussättningen har också förbättrats avsevärt, med subtila skuggor och reflektioner som ger djup och dimension till scenerna.

Actionsekvenserna i filmen är särskilt anmärkningsvärda. De är mer dynamiska och flytande än i den första filmen, med komplexa kamerارrelser och imponerande partikeleffekter som verkligen lyfter upplevelsen. För den som vill se Den stora matkampen stream gratis finns flera alternativ online, inklusive populära sidor som dreamfilmsw. Oavsett hur man väljer att titta på filmen är den visuella festen en av huvudanledningarna att inte missa denna uppföljare.

Var kan man se Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen 2013 stream gratis?

För filmälskare som vill titta på Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen finns det flera alternativ tillgängliga. Många streamingsajter erbjuder möjligheten att se filmen online, och en populär plattform för detta är dreamfilmsw. Här kan du enkelt hitta och njuta av denna animerade äventyrskomedi i bekvämligheten av ditt eget hem.

Om du föredrar att streama filmen gratis finns det också några lagliga alternativ att utforska. Vissa streamingtjänster erbjuder gratis provperioder där du kan se Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen utan kostnad. Det är dock viktigt att komma ihåg att kvaliteten på gratisstreamingar kan variera, och att stödja filmskaparna genom lagliga kanaler är alltid att föredra.

För den som hellre vill äga en kopia av filmen finns den också tillgänglig för köp eller hyra på olika digitala plattformar. Oavsett hur du väljer att titta, är Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen en underhållande film som är värd att se för både barn och vuxna.

Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen

Varför fick uppföljaren blandade recensioner?

När Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen släpptes i Sverige och resten av världen, möttes den av varierande reaktioner från både kritiker och publik. Medan många uppskattade filmens kreativa visuella stil och humoristiska inslag, fanns det också de som kände att uppföljaren inte helt levde upp till originalets charm.

En av de främsta anledningarna till de blandade recensionerna var förväntningarna som skapats av den första filmen. Många tyckte att uppföljaren saknade den överraskande fräschör som gjorde originalet så älskat. Kritiker påpekade att medan Den stora matkampen onekligen var visuellt imponerande, kändes handlingen ibland forcerad och mindre originell än i föregångaren.

Å andra sidan prisades filmen för sin fantastiska animation och kreativa design av "foodimals". Många recensenter och tittare uppskattade de detaljrika miljöerna och de uppfinningsrika matvarelserna. Humorn, särskilt den som riktade sig till en vuxen publik, fick också positiv respons.

Publikens reaktioner

Trots de blandade kritikerna var publikens reaktioner generellt mer positiva. Många familjer uppskattade filmens underhållningsvärde och dess förmåga att tilltala både barn och vuxna. Den som vill bilda sig en egen uppfattning kan enkelt titta på Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen stream online via plattformar som dreamfilms.

Hur utvecklas Flints relation med Sam i den här delen?

I Den stora matkampen får vi se en djupare utforskning av relationen mellan Flint Lockwood och meteorologen Sam Sparks. Efter händelserna i den första filmen har deras förhållande vuxit sig starkare, och vi ser dem nu som ett etablerat par som stöttar varandra genom nya utmaningar.

När Flint får sitt drömjobb hos Chester V, visar Sam sin support genom att följa med honom till San Franjose. Detta visar på hennes villighet att sätta Flints drömmar först, även om det innebär att lämna sitt eget jobb. Under äventyret på Swallow Falls testas deras relation ytterligare när de möter faror och svåra beslut.

En intressant aspekt av deras relation i denna del är hur Sam hjälper Flint att se bortom sin beundran för Chester V och inse vikten av att lita på sina egna instinkter och värderingar. Detta bidrar till Flints karaktärsutveckling och stärker bandet mellan honom och Sam. För den som vill följa Flint och Sams relation kan man se Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen film gratis på flera streamingsajter, inklusive dreamfilmsw.

Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 6 Antal stemmer: 3027

Dela