close icon
page-title
Den gode, den onde, den fule
Den gode, den onde, den fule

Detaljer

 • Originaltitel: Il buono, il brutto, il cattivo
 • Originalspråk: Italienska
 • Produktionsland: USA, Italien, Spanien, Tyskland
 • Regissör: United Artists

Den gode, den onde, den fule 1966 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star8.5
8237Betyg
date1966
date2h 41m

Kommenter

 • avatar

  ganDi1243

  |14 timer siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Grater98

  |5 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  Flixer

  |8 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  MilanTa

  |8 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  RealityRasmus

  |8 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Xany Xaru

  |9 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  matixd

  |11 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |11 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Semister12

  |12 dage siden
  Najs som fan

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Den ofantliga Klintmästaren: "Den gode, den onde, den fule"

För över 50 år sedan slog den episka westernfilmen "Den gode, den onde, den fule" ner som en sensation på biograferna. Sedan dess har denna mästerliga skapelse från Sergio Leone blivit en odödlig klassiker inom filmvärlden. Otaliga fans och kritiker hyllar filmens visuella prakt, spännande berättelse och ikoniska rolltolkningar. Om du ännu inte har sett denna pärla bland bästa filmerna 2023, eller bara vill uppleva den igen, är det dags att stramma åt sadeln och ge dig ut på ett ovärderligt äventyr.

I denna Spaghetti-Western från 1966 får vi följa tre revolvermän med olika motiv som jagar en skatt av guldtackor under det blodiga amerikanska inbördeskriget. Deras vägar korsas i en utmanande trekamp där list ställs mot list och misstro är ständigt närvarande. Filmen "Den gode, den onde, den fule" (originaltitel: Il buono, il brutto, il cattivo) är ett mästerverk av spänning, humor och knivskarpa karaktärsstudier som lämnat ett outplånligt avtryck i filmhistorien.

Denna film erbjuder så mycket mer än "bara" en hästning västern. Den är en djupt tänkvärd betraktelse över människans natur där ingen är helt god eller helt ond. - Roger Ebert, filmkritiker

Sergio Leones visionära regi och Ennio Morricones legendariska filmmusik skapar en oemotståndlig atmosfär som få andra filmer kan mäta sig med. Varje scen andas äkta passion och skicklighet. Det är enkelt att förstå varför den här unika westernfilmen streama film gratis har fångat människors hjärtan från flera generationer. Den är helt enkelt en odödlig klassiker som alla filmentusiaster borde uppleva.

Så vad väntar du på? Streama "Den gode, den onde, den fule" från Dreamfilm redan idag och upplev varför den anses vara en av de bästa filmerna 2023! Filmer på bio kan inte ens komma i närheten av denna ursinniga, rabiata och lekfulla rollerkyss mellan tre legender. Fånga den magiska Klintmästaren i din filmvisningsvrå ikväll och njut av detta mästerverk som blir bättre för varje gång man ser den.

Den gode, den onde, den fule

Streama "Den gode, den onde, den fule" (1966) från Dreamfilm

För många filmfantaster är det inte vilken film som helst - det är kulten "Den gode, den onde, den fule" som räknas! Och vad är bättre än att njuta av denna odödliga klassiker hemifrån medan man streama film gratis från Dreamfilm? Den här legendariska spaghetti-westernfilmen från 1966 håller en sådan högkvalitativ underhållning att du inte kommer att vilja missa en enda scen.

Dreamfilm är en av de mest populära streamingtjänsterna för film och TV-serier i Sverige. Deras breda utbud tillåter dig att se både gamla klassiker som "Den gode, den onde, den fule", samt de senaste bästa filmerna 2023 och andra nyheter. Allt sänds i HD-kvalitet direkt till din enhet så att du kan njuta av filmupplevelsen i toppklass.

 • Streama "Den gode, den onde, den fule" när du vill, var du vill
 • Ingen nedladdning eller installation krävs
 • Kompatibel med de flesta enheter: smart-TV, datorer, mobiler, etc.
 • Fantastisk bildkvalitet och ljuduppspelning

Genom att streama film från Dreamfilm kan du återuppleva denna odödliga classic när du vill, på vilken enhet du vill. Kanske vill du hänföras av Klintmästarens magnifika äventyr när du har en filmkväll hemma? Eller så kanske du vill ha den legendariska musiken och ikoniska scenerna påslagna medan du gör annat? Möjligheterna är oändliga när du enkelt kan streama "Den gode, den onde, den fule" från Dreamfilm.

Det finns inget bättre sätt att återuppleva den här odödliga klassikern än att streama den digitalt. Säkra din plats för en kvällsunderhållning du aldrig kommer att glömma genom att koppla upp dig mot Dreamfilm redan idag. Den storslagna ökenridten väntar på dig!

Skådespelare i Westernfilmen "Den gode, den onde, den fule"

En av de största anledningarna till att "Den gode, den onde, den fule" blivit en sådan odödlig klassiker är de legendariska rolltolkningarna av dess tre huvudskådespelare. Regissören Sergio Leone visade ett briljant öga för att casta rätt aktörer för att gestalta den komplicerade dynamiken mellan dessa tre vilda västernlegender.

När två legender som dessa korsar stigar, finns det plats för en enda - Sawyer (Clint Eastwood)

I rollen som "Den gode" ser vi Clint Eastwood, då en uppkommande ung stjärna med sin kaxiga blick och lakoniska utstrålning. Hans rolltolkning av "Blondie" är ikonisk och har blivit en av de mest igenkända personligheter inom westerngenren genom tiderna. Eastwood var helt enkelt född för att bli en Klintmästare!

Lee Van Cleef gestaltar den skrämde revolvermannen "Ängel Ögat" - "Den onde". Med sitt vassa anletsdrag och iskalla ögonkast lyckas Van Cleef till fullo förmedla en mordisk, oförlåtande och högst opålitlig hitman. Han är värdig motspelare till Eastwood och den obesegrade mästaren på att spela ond bråkstake.

Sist men inte minst har vi Eli Wallach som den oorgniserade boven "Tuco Ramirez", känd som "Den fule". Med sitt gapskratt och yviga humoristiska spel intar den judiske skådespelaren en perfekt kontrast till de båda andra huvudrollernas mer svartnande framtoning. Tuco blir en överraskande sympatisk och komisk skurk som går stick i stäv med den stereotypa vilda västern-boven.

Dessa tre aktörer lyckas skapa en dynamik för spelat där fiktion blir mer verkligt än verkligheten. Den fascinerande treenigheten och de oförglömliga prestationerna från Eastwood, Van Cleef och Wallach är en av de största orsakerna till att "Den gode, den onde, den fule" hålls i sådant högt anseende bland filmer på bio och bästa filmerna 2023. Det är verkligen svårt att tänka sig någon annan i rollerna!

Klassiska scener från ikoniska "Den gode, den onde, den fule"

Sergio Leones rutmljuva från 1966 har gett oss ett överflöd av minnesvärda och mycket citerade scener. Från spännande skottdrabnngar och komiska sammanstötningar till oförglömliga Clint Eastwood-stumheter, denna film svämmar över av ikoniska ögonblick. Här är några av de mest klassiska scenerna från "Den gode, den onde, den fule" som alla filmfantaster känner igen:

 • Den långa inledningssekvensen som presenterar de tre huvudrollsinnehavarna på det mest stiliserade vis.
 • Den fylliga skottdrabnningen mellan Blondie och Tuco i den övergivna byen där de spelas ut mot varandra.
 • Scenen där Tuco bränner Blondie med bara några centimeter från döden innan han blir överfallen av Guriellaskaran.
 • Den makalösa kyrkogårdskampen mellan Blondie, Tuco och Ängel Ögat där lojaliteterna ständigt skiftar.
 • Den episka Final-nedräkningen mellan de tre antagonisterna med tillhörande närbildsporträtteringar av deras ansikten.

Dessa är bara några höjdpunkter i en film späckad med odödliga ögonblick. Från de ikoniska Clint Eastwood-ansiktsuttrycken till Tuco Ramirez hammarskratt, från de extrema långtakshållninga till Ennio Morricones mäktiga filmmusik - denna film svämmar över av scener som har permanent etsats in i det kollektiva filmmedvetandet.

På många sätt återuppfann Sergio Leone den traditionella westerngenren i "Den gode, den onde, den fule" med sitt stiliserade helikoptersgeringsgrepp, oväntade humor och fräcka citatvärda dialog. Det är ingen överdrift att påstå att de allra flesta moderna westernfilmer, från Tarantinos "Django Unchained" till Villeneuve's "Sicario"-filmer, står i stor tacksamhetsskuld till denna genredefinierande föregångares skapelse. Klassiska scener från "Den gode, den onde, den fule" kommer att fortsätta inspirera och influera för generationer framåt.

Den gode, den onde, den fule

Streama det här odödliga mästeverket på Dreamfilm ikväll!

Käre filmälskare, det är dags att omfamna din inre Klintmästare och streama "Den gode, den onde, den fule" från Dreamfilm ikväll! Denna ikoniska spaghetti-western från 1966 erbjuder oslagbar underhållning och odödliga karaktärer som du kommer älska. Oavsett om du är en veteran eller ser den för första gången, kommer du att häpnas över de legendariska scenerna och skådespelarnas mästerliga prestationer. Streama film gratis på Dreamfilm och njut av detta mästerverk i bästa kvalitet. Förnya ditt äventyr med denna klassiker som alla filmer på bio och bästa filmerna 2023 fortfarande bugar för. Det här tillfället att uppleva "Den gode, den onde, den fule" i streaming kan du inte missa!

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
Betyg: 9 Antal stemmer: 8237

Dela