close icon
page-title
Deadpool 2
Deadpool 2

Detaljer

 • Originaltitel: Deadpool 2
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Maximum Effort

Deadpool 2 Stream Gratis • Svenska • Online

star7.5
17024Betyg
date2018
loader

Deadpool 2 Recension

 • avatar

  matixd

  |8 timer siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |8 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Flixer

  |9 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Xany Xaru

  |10 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |11 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD

Deadpool 2 Rollistan

Deadpool 2 Trailer

Indholdsfortegnelse

Deadpool 2 är den efterlängtade uppföljaren till den okonventionella superhjältefilmen som tog världen med storm. Med Ryan Reynolds återigen i huvudrollen som den sarkastiska och oförutsägbara antihjälten Wade Wilson, erbjuder denna actionfyllda komedi ännu mer humor, våld och metareferenser än sin föregångare. I denna guide utforskar vi allt du behöver veta om hur du kan se filmen, vilka streamingtjänster som erbjuder den, och vad du kan förvänta dig av denna explosiva uppföljare som fortsätter att utmana superhältegenren.

Hur ser man Deadpool 2 i högsta kvalitet?

För att uppleva Deadpool 2 i dess fulla prakt är bildkvaliteten avgörande. Filmen erbjuder en visuell fest med sina actionscener och specialeffekter, och att se den i högsta möjliga kvalitet förhöjer definitivt upplevelsen. Det finns flera alternativ tillgängliga för den som vill se Deadpool 2 i toppkvalitet.

Streaming i 4K UHD är ett utmärkt val för den som har en kompatibel TV eller skärm. Denna upplösning ger en skarpare och mer detaljrik bild som verkligen gör rättvisa åt filmens visuella effekter. Många moderna streamingtjänster erbjuder 4K-versioner av populära filmer som Deadpool 2, förutsatt att din internetuppkoppling är tillräckligt snabb för att hantera den högre datamängden.

För den ultimata hemmabioupplevelsen kan en 4K UHD Blu-ray-skiva vara det bästa alternativet. Denna fysiska mediaform erbjuder den högsta möjliga bild- och ljudkvaliteten, med minimalt datakomprimering. Om du har en 4K Blu-ray-spelare och en kompatibel TV, ger detta format en oöverträffad upplevelse med kristallklar bild och fylligt ljud.

Det är också värt att nämna HDR (High Dynamic Range) som en faktor som kan förbättra bildkvaliteten avsevärt. HDR ger ett bredare färgspektrum och bättre kontrast, vilket gör att mörka scener blir tydligare och ljusa scener mer levande. Om din utrustning stöder det, se till att välja en version av Deadpool 2 som inkluderar HDR för en ännu mer imponerande visuell upplevelse.

Betydelsen av rätt utrustning

För att verkligen dra nytta av högkvalitativa versioner av Deadpool 2 är det viktigt att ha rätt utrustning. En 4K-kapabel TV eller skärm är grundläggande, men andra faktorer spelar också in. Ett bra ljudsystem, till exempel en soundbar eller ett hemmabiosystem, kan dramatiskt förbättra upplevelsen genom att fånga filmens actionfyllda ljudspår och humoristiska dialoger.

Om du streamar filmen är en stabil och snabb internetanslutning avgörande. För 4K-streaming rekommenderas vanligtvis en hastighet på minst 25 Mbps. Lägre hastigheter kan resultera i buffring eller automatisk nedgradering av bildkvaliteten, vilket kan störa filmupplevelsen.

Kom ihåg att kalibrera din TV eller skärm korrekt. Många moderna TV-apparater har förinställda bildlägen som "Film" eller "Biograf" som kan vara en bra utgångspunkt. Finjustera sedan inställningar som kontrast, ljusstyrka och färgmättnad för att optimera bilden för ditt specifika rum och ljusförhållanden.

Image Deadpool 2 film online

Vilka streamingtjänster erbjuder Deadpool 2?

Deadpool 2 finns tillgänglig på flera populära streamingtjänster, vilket ger tittarna flexibilitet i hur de väljer att se filmen. Det är viktigt att notera att tillgängligheten kan variera beroende på geografisk region och tidpunkt, så det är alltid bra att dubbelkolla den aktuella statusen.

En av de ledande plattformarna som ofta erbjuder Deadpool 2 är Disney+. Sedan Disney förvärvade 20th Century Fox (nu 20th Century Studios) har många av deras titlar, inklusive Deadpool-franchisen, hittat ett hem på denna tjänst. Disney+ erbjuder vanligtvis filmen i hög kvalitet, ofta med alternativ för 4K-streaming för prenumeranter med kompatibla enheter.

HBO Max är en annan populär streamingtjänst som periodvis har rättigheterna till Deadpool 2. Denna plattform är känd för sitt breda utbud av högkvalitativt innehåll och erbjuder ofta filmer i 4K HDR när det är tillgängligt. Det är värt att hålla ett öga på HBO Max:s katalog, särskilt om du redan är prenumerant.

För dem som föredrar mer flexibla alternativ finns Deadpool 2 ofta tillgänglig på tjänster som Amazon Prime Video och Google Play Movies. Dessa plattformar erbjuder vanligtvis både alternativ för att hyra och köpa filmen digitalt, vilket ger tittarna möjlighet att välja det alternativ som passar deras behov och budget bäst.

Att välja rätt streamingtjänst

När du väljer vilken streamingtjänst du ska använda för att se Deadpool 2, finns det flera faktorer att överväga. Bildkvalitet är naturligtvis viktig, men andra aspekter kan också påverka ditt val:

 • Pris: Jämför kostnaderna för prenumeration eller engångshyra/köp mellan olika plattformar.
 • Tillgänglighet: Kontrollera om tjänsten är kompatibel med dina enheter (smart-TV, spelkonsol, mobiltelefon etc.).
 • Extramaterial: Vissa tjänster erbjuder bonusinnehåll som bakom kulisserna-material eller kommentarspår.

Det kan också vara värt att överväga vilka andra filmer och serier som finns tillgängliga på respektive plattform. Om du till exempel är ett stort fan av Marvel-filmer, kan Disney+ vara ett bra val eftersom de har ett omfattande bibliotek av relaterat innehåll.

Kan man hyra eller köpa Deadpool 2 digitalt?

Ja, Deadpool 2 finns tillgänglig för digital uthyrning och köp på flera plattformar. Detta ger tittarna flexibilitet att se filmen utan att binda sig till en specifik streamingtjänst eller köpa en fysisk kopia. Digital uthyrning och köp är särskilt praktiskt för dem som vill se filmen vid ett specifikt tillfälle eller ha den permanent i sitt digitala bibliotek.

iTunes (Apple TV) är en populär plattform för digital uthyrning och köp av filmer. Här kan du ofta hitta Deadpool 2 i olika kvalitetsalternativ, inklusive HD och 4K HDR (om tillgängligt). iTunes erbjuder också ofta extramaterial som borttagna scener och making-of dokumentärer när du köper filmen digitalt.

Google Play Movies är ett annat utmärkt alternativ för att hyra eller köpa Deadpool 2 digitalt. Denna tjänst är tillgänglig på de flesta Android-enheter och många smart-TV:s. Google Play erbjuder ofta konkurrensmässiga priser och har fördelen av att vara integrerad med Googles ekosystem, vilket gör det enkelt att streama till Chromecast-enheter.

Amazon Prime Video, utöver att vara en prenumerationsbaserad streamingtjänst, erbjuder också möjligheten att hyra eller köpa filmer individuellt. Detta kan vara ett bra alternativ för Amazon Prime-medlemmar som redan är bekanta med plattformen. Amazon erbjuder ofta flera kvalitetsalternativ och möjligheten att ladda ner filmen för offline-visning på vissa enheter.

Fördelar med digital uthyrning och köp

Att hyra eller köpa Deadpool 2 digitalt har flera fördelar jämfört med traditionella fysiska medier eller streamingtjänster:

 • Flexibilitet: Du kan se filmen när du vill utan att vara bunden till en prenumerationstjänsts bibliotek.
 • Kvalitet: Digitala köp erbjuder ofta den högsta tillgängliga kvaliteten, inklusive 4K och HDR-alternativ.
 • Tillgänglighet: När du väl har köpt filmen digitalt, finns den vanligtvis alltid tillgänglig i ditt bibliotek, även om den tas bort från streamingtjänster.

Det är värt att notera att priserna för digital uthyrning och köp kan variera mellan plattformar och över tid. Det kan vara klokt att jämföra priser och erbjudanden innan du bestämmer dig. Dessutom erbjuder vissa plattformar regelbundna rabatter eller kampanjer, så om du inte har bråttom att se filmen kan det löna sig att vänta på ett bra erbjudande.

Finns det svenska undertexter till Deadpool 2?

För många svenska tittare är tillgången till svenska undertexter en viktig faktor när de väljer hur de ska se Deadpool 2. Lyckligtvis är svenska undertexter vanligtvis tillgängliga för denna populära film på de flesta större streamingtjänster och digitala plattformar som erbjuder filmen i Sverige.

På tjänster som Disney+ och HBO Max, som ofta har Deadpool 2 i sitt bibliotek, ingår svenska undertexter vanligtvis som standard. Dessa plattformar lägger stor vikt vid att tillhandahålla lokaliserat innehåll för sina svenska användare, vilket inkluderar högkvalitativa undertexter som noggrant översätter filmens dialog och humoristiska inslag.

När det gäller digitala köp- och hyrplattformar som iTunes, Google Play Movies och Amazon Prime Video, erbjuds svenska undertexter också i de flesta fall. Det kan vara värt att dubbelkolla undertextalternativen innan du gör ett köp eller hyr filmen för att säkerställa att svenska undertexter finns tillgängliga.

Det är viktigt att notera att kvaliteten på undertexterna kan variera mellan olika plattformar. Vissa erbjuder professionellt översatta och tidskodade undertexter, medan andra kan förlita sig på maskinöversättningar eller användargenerade undertexter. Om kvaliteten på undertexterna är särskilt viktig för dig, kan det vara värt att läsa recensioner eller fråga andra användare om deras erfarenheter på specifika plattformar.

Image Deadpool 2 2018

Är Deadpool 2 tillgänglig i 4K eller HDR?

Deadpool 2 finns tillgänglig i 4K och HDR på flera plattformar, vilket ger tittare möjlighet att uppleva filmen i dess fulla visuella prakt. 4K-upplösningen erbjuder fyra gånger så många pixlar som standard HD, vilket resulterar i en otroligt skarp och detaljrik bild. HDR (High Dynamic Range) förbättrar ytterligare bildkvaliteten genom att öka kontrastomfånget och färgdjupet, vilket gör att mörka scener blir tydligare och ljusa scener mer levande.

För att se Deadpool 2 i 4K HDR behöver du en kompatibel 4K HDR-TV eller -skärm samt en streamingenhet eller Blu-ray-spelare som stöder dessa format. De flesta större streamingtjänster, som Disney+ och Amazon Prime Video, erbjuder Deadpool 2 i 4K HDR för användare med rätt utrustning och tillräckligt snabb internetanslutning.

Det är värt att notera att 4K HDR-versionen av Deadpool 2 verkligen framhäver filmens visuella effekter och actionsekvenser. De färgstarka kostymerna, intensiva explosionerna och detaljrika stadsmiljöerna kommer till liv på ett sätt som verkligen förhöjer tittarupplevelsen. Särskilt scenerna med Deadpool och Domino drar nytta av den ökade detaljrikedomen och färgomfånget som 4K HDR erbjuder.

Skillnaden mellan 4K och HDR

Medan 4K och HDR ofta nämns tillsammans, är det viktigt att förstå skillnaden mellan dessa teknologier:

 • 4K hänvisar till upplösningen, alltså antalet pixlar på skärmen (3840 x 2160 för 4K UHD).
 • HDR påverkar dynamiskt omfång, kontrast och färgåtergivning, oavsett upplösning.
 • En film kan vara i 4K utan att vara i HDR, och vice versa, men kombinationen ger den bästa bildkvaliteten.
 • För att fullt ut dra nytta av 4K HDR behövs en TV eller skärm som stöder båda teknologierna.

För den ultimata hemmabiouplevelsen av Deadpool 2 rekommenderas att titta på filmen i 4K HDR om möjligt. Detta format fångar verkligen regissören David Leitchs vision och gör rättvisa åt det visuella arbetet av filmteamet. Om din utrustning eller internetanslutning inte stöder 4K HDR, erbjuder de flesta plattformar även filmen i standard HD, vilket fortfarande ger en utmärkt tittarupplevelse.

Vilka andra filmer liknar Deadpool 2?

För fans av Deadpool 2 som söker liknande filmer finns det flera alternativ som delar dess unika blandning av humor, action och metareferenser. Dessa filmer erbjuder en liknande ton och kan tillfredsställa din aptit på okonventionella superhjälteberättelser.

Först och främst är den ursprungliga "Deadpool" ett självklart val för de som älskade uppföljaren. Filmen introducerade Ryan Reynolds ikoniska porträtt av den sarkastiska antihjälten och satte tonen för franchisen. Om du av någon anledning missade den första filmen, är den ett måste för att fullt ut uppskatta karaktärens utveckling och de återkommande skämten i Deadpool 2.

"Kick-Ass" är en annan film som delar Deadpool 2:s irreverenta inställning till superhjältegenren. Baserad på Mark Millars serietidning, blandar filmen våldsam action med mörk humor och erbjuder en dekonstruktion av superhjältemyter som påminner om Deadpool-filmerna. Den följs av en uppföljare, "Kick-Ass 2", som fortsätter i samma anda.

"Birds of Prey" från DC Extended Universe har en liknande ton av kaotisk action och humor. Filmen, med Margot Robbie som Harley Quinn, delar Deadpool 2:s tendens att bryta den fjärde väggen och erbjuder en färgstark, energisk upplevelse som fans av Wade Wilson sannolikt kommer att uppskatta.

Andra filmer i samma anda

För de som söker fler alternativ finns det flera filmer som, även om de inte är direkta kopior av Deadpool 2, delar vissa av dess element:

 • "Guardians of the Galaxy" - Delar Deadpool 2:s irreverenta humor och okonventionella superhjältar.
 • "The Suicide Squad" - Erbjuder en liknande blandning av våldsam action och mörk humor.
 • "Zombieland" - Delar Deadpool 2:s meta-humor och självmedvetna berättarstil.
 • "Scott Pilgrim vs. the World" - Har en liknande färgstark visuell stil och pop-kulturella referenser.

Dessa filmer erbjuder var och en sin egen unika twist på actionkomedi-genren, men delar Deadpool 2:s anda av innovation och villighet att utmana konventioner. Att utforska dessa titlar kan ge fans en bredare uppskattning för den typ av storytelling som Deadpool 2 exemplifierar.

Hur står sig uppföljaren jämfört med originalet?

Deadpool 2 lyckas med den svåra uppgiften att leva upp till, och i många avseenden överträffa, sin föregångare. Medan den första filmen etablerade Wade Wilsons karaktär och ton, tar uppföljaren konceptet till nya höjder genom att expandera världen och fördjupa den emotionella kärnan i berättelsen.

En av de största styrkorna i Deadpool 2 är dess förmåga att behålla den skarpa humorn och meta-referenserna som gjorde originalet så populärt, samtidigt som den introducerar nya element som ger filmen en egen identitet. Införandet av karaktärer som Cable (spelad av Josh Brolin) och Domino (Zazie Beetz) ger filmen en ny dynamik och breddar omfattningen av Deadpool-universumet.

Actionsekvenserna i uppföljaren är mer ambitiösa och visuellt imponerande än i den första filmen, tack vare en större budget och regissören David Leitchs erfarenhet från filmer som "Atomic Blonde". Detta resulterar i flera minnesvärda scener som balanserar spektakulär action med Deadpools karakteristiska humor.

Tematisk utveckling

En anmärkningsvärd skillnad mellan Deadpool 2 och dess föregångare är den tematiska djupet. Medan den första filmen fokuserade på Wade Wilsons ursprungsberättelse och hämndmotiv, utforskar uppföljaren mer komplexa teman:

 • Familj och tillhörighet: Deadpool 2 undersöker konceptet av "vald familj" genom Wades relationer med andra karaktärer.
 • Förlåtelse och frälsning: Filmen utforskar möjligheten till personlig förändring, särskilt genom Cables karaktärsutveckling.
 • Konsekvenser av handlingar: Uppföljaren gräver djupare i de moraliska implikationerna av Deadpools livsstil.
 • Självuppoffring: Temat om att offra sig för andra spelar en central roll i filmens handling.

Dessa djupare teman ger Deadpool 2 en emotionell resonans som kompletterar dess humoristiska och actionfyllda element, vilket resulterar i en mer balanserad och tillfredsställande upplevelse jämfört med originalet. Samtidigt behåller filmen den ikonoklastiska andan och den fjärde väggen-brytande humorn som fans förväntade sig, vilket gör den till en värdig och i många avseenden överlägsen uppföljare.

Vad är åldersgränsen för Deadpool 2 i Sverige?

I Sverige har Deadpool 2 fått åldersgränsen 15 år av Statens medieråd. Denna klassificering innebär att filmen bedöms vara olämplig för barn under 15 år att se på bio eller köpa/hyra på DVD/Blu-ray. Det är viktigt att notera att denna åldersgräns är en rekommendation för föräldrar och vårdnadshavare, men det är upp till dem att avgöra om filmen är lämplig för deras barn.

Åldersgränsen 15 år för Deadpool 2 baseras på flera faktorer som är typiska för filmen och Deadpool-karaktären i allmänhet. Dessa inkluderar:

 • Våldsamt innehåll: Filmen innehåller intensiva och grafiska actionscener.
 • Grovt språk: Deadpool är känd för sin sarkasm och frekventa användning av svordomar.
 • Sexuella referenser: Filmen innehåller explicita sexuella skämt och anspelningar.
 • Mörka teman: Vissa av filmens teman och situationer kan vara svåra för yngre tittare att hantera.

Det är värt att notera att åldersgränser kan variera mellan olika länder beroende på deras specifika klassificeringssystem och kulturella normer. I vissa länder kan Deadpool 2 ha fått en högre åldersgräns, medan den i andra kan vara något lägre.

Föräldravägledning

För föräldrar som överväger att låta sina barn under 15 år se Deadpool 2 är det viktigt att vara medveten om filmens innehåll. Här är några punkter att tänka på:

 • Våld: Filmen innehåller intensiva actionsekvenser med grafiskt våld, inklusive skjutningar, explosioner och närstrider.
 • Humor: Deadpools humor är ofta vuxen och kan innehålla sexuella anspelningar, grovt språk och mörk humor.
 • Teman: Filmen behandlar komplexa teman som förlust, hämnd och moraliska dilemman.
 • Fjärde väggen: Deadpools tendens att bryta den fjärde väggen kan vara förvirrande för yngre tittare.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att även om Deadpool 2 är baserad på serietidningskaraktärer, är den inte avsedd för barn på samma sätt som många andra superhjältefilmer. Dess ton och innehåll är tydligt riktade mot en vuxen publik, vilket reflekteras i åldersgränsen. Föräldrar uppmuntras att se filmen själva först om de är osäkra på dess lämplighet för deras barn.

Är Deadpool 2 tillgänglig i 4K eller HDR?

Deadpool 2 finns tillgänglig i 4K och HDR på flera plattformar, vilket ger tittare möjlighet att uppleva filmen i dess fulla visuella prakt. 4K-upplösningen erbjuder fyra gånger så många pixlar som standard HD, vilket resulterar i en otroligt skarp och detaljrik bild. HDR (High Dynamic Range) förbättrar ytterligare bildkvaliteten genom att öka kontrastomfånget och färgdjupet, vilket gör att mörka scener blir tydligare och ljusa scener mer levande.

För att se Deadpool 2 i 4K HDR behöver du en kompatibel 4K HDR-TV eller -skärm samt en streamingenhet eller Blu-ray-spelare som stöder dessa format. De flesta större streamingtjänster, som Disney+ och Amazon Prime Video, erbjuder Deadpool 2 i 4K HDR för användare med rätt utrustning och tillräckligt snabb internetanslutning.

Det är värt att notera att 4K HDR-versionen av Deadpool 2 verkligen framhäver filmens visuella effekter och actionsekvenser. De färgstarka kostymerna, intensiva explosionerna och detaljrika stadsmiljöerna kommer till liv på ett sätt som verkligen förhöjer tittarupplevelsen. Särskilt scenerna med Deadpool och Domino drar nytta av den ökade detaljrikedomen och färgomfånget som 4K HDR erbjuder.

Skillnaden mellan 4K och HDR

Medan 4K och HDR ofta nämns tillsammans, är det viktigt att förstå skillnaden mellan dessa teknologier:

 • 4K hänvisar till upplösningen, alltså antalet pixlar på skärmen (3840 x 2160 för 4K UHD).
 • HDR påverkar dynamiskt omfång, kontrast och färgåtergivning, oavsett upplösning.
 • En film kan vara i 4K utan att vara i HDR, och vice versa, men kombinationen ger den bästa bildkvaliteten.
 • För att fullt ut dra nytta av 4K HDR behövs en TV eller skärm som stöder båda teknologierna.

För den ultimata hemmabiouplevelsen av Deadpool 2 rekommenderas att titta på filmen i 4K HDR om möjligt. Detta format fångar verkligen regissören David Leitchs vision och gör rättvisa åt det visuella arbetet av filmteamet. Om din utrustning eller internetanslutning inte stöder 4K HDR, erbjuder de flesta plattformar även filmen i standard HD, vilket fortfarande ger en utmärkt tittarupplevelse.

Vilka andra filmer liknar Deadpool 2?

För fans av Deadpool 2 som söker liknande filmer finns det flera alternativ som delar dess unika blandning av humor, action och metareferenser. Dessa filmer erbjuder en liknande ton och kan tillfredsställa din aptit på okonventionella superhjälteberättelser.

Först och främst är den ursprungliga "Deadpool" ett självklart val för de som älskade uppföljaren. Filmen introducerade Ryan Reynolds ikoniska porträtt av den sarkastiska antihjälten och satte tonen för franchisen. Om du av någon anledning missade den första filmen, är den ett måste för att fullt ut uppskatta karaktärens utveckling och de återkommande skämten i Deadpool 2.

"Kick-Ass" är en annan film som delar Deadpool 2:s irreverenta inställning till superhjältegenren. Baserad på Mark Millars serietidning, blandar filmen våldsam action med mörk humor och erbjuder en dekonstruktion av superhjältemyter som påminner om Deadpool-filmerna. Den följs av en uppföljare, "Kick-Ass 2", som fortsätter i samma anda.

"Birds of Prey" från DC Extended Universe har en liknande ton av kaotisk action och humor. Filmen, med Margot Robbie som Harley Quinn, delar Deadpool 2:s tendens att bryta den fjärde väggen och erbjuder en färgstark, energisk upplevelse som fans av Wade Wilson sannolikt kommer att uppskatta.

Andra filmer i samma anda

För de som söker fler alternativ finns det flera filmer som, även om de inte är direkta kopior av Deadpool 2, delar vissa av dess element:

 • "Guardians of the Galaxy" - Delar Deadpool 2:s irreverenta humor och okonventionella superhjältar.
 • "The Suicide Squad" - Erbjuder en liknande blandning av våldsam action och mörk humor.
 • "Zombieland" - Delar Deadpool 2:s meta-humor och självmedvetna berättarstil.
 • "Scott Pilgrim vs. the World" - Har en liknande färgstark visuell stil och pop-kulturella referenser.

Dessa filmer erbjuder var och en sin egen unika twist på actionkomedi-genren, men delar Deadpool 2:s anda av innovation och villighet att utmana konventioner. Att utforska dessa titlar kan ge fans en bredare uppskattning för den typ av storytelling som Deadpool 2 exemplifierar.

Hur står sig uppföljaren jämfört med originalet?

Deadpool 2 lyckas med den svåra uppgiften att leva upp till, och i många avseenden överträffa, sin föregångare. Medan den första filmen etablerade Wade Wilsons karaktär och ton, tar uppföljaren konceptet till nya höjder genom att expandera världen och fördjupa den emotionella kärnan i berättelsen.

En av de största styrkorna i Deadpool 2 är dess förmåga att behålla den skarpa humorn och meta-referenserna som gjorde originalet så populärt, samtidigt som den introducerar nya element som ger filmen en egen identitet. Införandet av karaktärer som Cable (spelad av Josh Brolin) och Domino (Zazie Beetz) ger filmen en ny dynamik och breddar omfattningen av Deadpool-universumet.

Actionsekvenserna i uppföljaren är mer ambitiösa och visuellt imponerande än i den första filmen, tack vare en större budget och regissören David Leitchs erfarenhet från filmer som "Atomic Blonde". Detta resulterar i flera minnesvärda scener som balanserar spektakulär action med Deadpools karakteristiska humor.

Tematisk utveckling

En anmärkningsvärd skillnad mellan Deadpool 2 och dess föregångare är den tematiska djupet. Medan den första filmen fokuserade på Wade Wilsons ursprungsberättelse och hämndmotiv, utforskar uppföljaren mer komplexa teman:

 • Familj och tillhörighet: Deadpool 2 undersöker konceptet av "vald familj" genom Wades relationer med andra karaktärer.
 • Förlåtelse och frälsning: Filmen utforskar möjligheten till personlig förändring, särskilt genom Cables karaktärsutveckling.
 • Konsekvenser av handlingar: Uppföljaren gräver djupare i de moraliska implikationerna av Deadpools livsstil.
 • Självuppoffring: Temat om att offra sig för andra spelar en central roll i filmens handling.

Dessa djupare teman ger Deadpool 2 en emotionell resonans som kompletterar dess humoristiska och actionfyllda element, vilket resulterar i en mer balanserad och tillfredsställande upplevelse jämfört med originalet. Samtidigt behåller filmen den ikonoklastiska andan och den fjärde väggen-brytande humorn som fans förväntade sig, vilket gör den till en värdig och i många avseenden överlägsen uppföljare.

Vad är åldersgränsen för Deadpool 2 i Sverige?

I Sverige har Deadpool 2 fått åldersgränsen 15 år av Statens medieråd. Denna klassificering innebär att filmen bedöms vara olämplig för barn under 15 år att se på bio eller köpa/hyra på DVD/Blu-ray. Det är viktigt att notera att denna åldersgräns är en rekommendation för föräldrar och vårdnadshavare, men det är upp till dem att avgöra om filmen är lämplig för deras barn.

Åldersgränsen 15 år för Deadpool 2 baseras på flera faktorer som är typiska för filmen och Deadpool-karaktären i allmänhet. Dessa inkluderar:

 • Våldsamt innehåll: Filmen innehåller intensiva och grafiska actionscener.
 • Grovt språk: Deadpool är känd för sin sarkasm och frekventa användning av svordomar.
 • Sexuella referenser: Filmen innehåller explicita sexuella skämt och anspelningar.
 • Mörka teman: Vissa av filmens teman och situationer kan vara svåra för yngre tittare att hantera.

Det är värt att notera att åldersgränser kan variera mellan olika länder beroende på deras specifika klassificeringssystem och kulturella normer. I vissa länder kan Deadpool 2 ha fått en högre åldersgräns, medan den i andra kan vara något lägre.

Föräldravägledning

För föräldrar som överväger att låta sina barn under 15 år se Deadpool 2 är det viktigt att vara medveten om filmens innehåll. Här är några punkter att tänka på:

 • Våld: Filmen innehåller intensiva actionsekvenser med grafiskt våld, inklusive skjutningar, explosioner och närstrider.
 • Humor: Deadpools humor är ofta vuxen och kan innehålla sexuella anspelningar, grovt språk och mörk humor.
 • Teman: Filmen behandlar komplexa teman som förlust, hämnd och moraliska dilemman.
 • Fjärde väggen: Deadpools tendens att bryta den fjärde väggen kan vara förvirrande för yngre tittare.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att även om Deadpool 2 är baserad på serietidningskaraktärer, är den inte avsedd för barn på samma sätt som många andra superhjältefilmer. Dess ton och innehåll är tydligt riktade mot en vuxen publik, vilket reflekteras i åldersgränsen. Föräldrar uppmuntras att se filmen själva först om de är osäkra på dess lämplighet för deras barn.

Lignende filmer til Deadpool 2

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 17024

Dela