close icon
page-title
De fem legenderna
De fem legenderna

Detaljer

 • Originaltitel: Rise of the Guardians
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: DreamWorks Animation

De fem legenderna Stream Gratis • Svenska • Online

star7.4
6480Betyg
date2012
loader

Recension

 • avatar

  MilanTa

  |5 timer siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |6 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |6 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Flixer

  |6 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  RealityRasmus

  |6 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Xany Xaru

  |8 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  ganDi1243

  |12 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Semister12

  |12 dage siden
  Najs som fan

Trailer

Indholdsfortegnelse

Vilka är de fem legendariska hjältarna i filmen?

De fem legenderna presenterar en unik samling av barndomens mest älskade figurer, sammanförda i ett spännande äventyr. Denna animerade film från DreamWorks tar oss med på en resa där vi får möta Jack Frost, påskharen, tomten, tandfen och sandmannen. Var och en av dessa karaktärer har sin egen speciella kraft och personlighet som bidrar till gruppens dynamik.

Jack Frost, den lekfulla vinterspöket, ger filmen en fräsch och ungdomlig energi. Hans förmåga att kontrollera is och snö skapar både vackra vinterscener och spännande actionsekvenser. Påskharen, med sin australiensiska accent och boomerangkastande färdigheter, tillför humor och fart till berättelsen. Tomten, här porträtterad som en tatueringssmyckad krigare med ryska rötter, ger en överraskande twist på den traditionella bilden av jultomten.

Tandfen, med sina färgglada fjädrar och förmåga att flyga, representerar barns drömmar och fantasi. Slutligen har vi den tysta men kraftfulla sandmannen, vars gyllene drömsand sprider magi och under genom hela filmen. Tillsammans bildar dessa fem en osannolik men effektiv grupp av beskyddare, redo att försvara världens barn mot mörkrets krafter.

De fem legenderna

Hur skapades den magiska världen i animationen?

Animatörerna bakom De fem legenderna har skapat en visuellt häpnadsväckande värld som fångar essensen av magi och under. Varje scen i filmen är noggrant utformad för att transportera tittaren till en värld där fantasi och verklighet smälter samman. Från de snötäckta landskapen i Jack Frosts rike till tandfeens glittrande palats, erbjuder filmen en fest för ögonen.

En av de mest imponerande aspekterna av animationen är hur varje karaktärs unika miljö återspeglar deras personlighet och krafter. Tomtens verkstad vid Nordpolen är till exempel en bländande blandning av traditionell julstämning och högteknologisk innovation. Påskharens underjordiska värld är en frodig, grön oas full av färgglada ägg och stenformationer.

Särskild uppmärksamhet har ägnats åt detaljerna i animationen. Sandmannens drömsand glittrar och flyter genom luften på ett nästan hypnotiserande sätt, medan tandfeens fjädrar skimrar i regnbågens alla färger. Dessa visuella effekter bidrar inte bara till filmens estetiska skönhet utan förstärker också känslan av magi och under som genomsyrar hela berättelsen.

Vad gör antagonisten Pitch Black så skrämmande?

I hjärtat av De fem legenderna står den fascinerade skurken Pitch Black, även känd som Bugeyman. Hans mörka närvaro ger filmen en spännande kant som balanserar perfekt mot hjältarnas ljusa karaktärer. Pitch Black är inte bara en endimensionell antagonist; hans karaktär är komplex och välutvecklad, vilket gör honom till en verkligt minnesvärd skurk.

Det som gör Pitch Black särskilt skrämmande är hans förmåga att manipulera rädslor. Han livnär sig på barnens fruktan och använder den för att sprida mörker och förtvivlan. Hans kontroll över skuggorna och mardrömmar skapar en känsla av konstant hot som hänger över hela filmen. Pitch Blacks mål att utplåna barnens tro på magi och under ger honom en djupare motivation än den typiska tecknade skurken.

Visuellt är Pitch Black en imponerande skapelse. Hans långa, smala gestalt och guldglödande ögon skapar en oroande kontrast mot de färgglada hjältarna. Hans förmåga att smälta in i skuggorna och dyka upp när man minst anar det adderar ett element av överraskning och spänning till varje scen han medverkar i. Trots att filmen riktar sig till en yngre publik, lyckas Pitch Black vara genuint skrämmande utan att bli alltför skrämmande för barn.

Var kan man se De fem legenderna 2012 stream gratis?

För filmälskare som vill titta på De fem legenderna finns det flera alternativ tillgängliga. En populär plattform för att streama filmen är dreamfilmsw, där du kan hitta ett brett utbud av filmer inklusive denna animerade pärla. Det är värt att notera att medan många söker efter möjligheter att se De fem legenderna gratis, är det alltid bäst att stödja filmskaparna genom lagliga streamingalternativ.

Om du letar efter var du kan se De fem legenderna, erbjuder flera streamingtjänster filmen i sitt bibliotek. Dessa inkluderar både prenumerationsbaserade plattformar och tjänster där du kan hyra eller köpa filmen digitalt. Genom att välja en laglig streamingmetod säkerställer du inte bara bästa möjliga bildkvalitet, utan stödjer även fortsatt produktion av högkvalitativa animerade filmer.

För de som föredrar att se De fem legenderna på bio kan det vara värt att hålla utkik efter specialvisningar, särskilt under högtider när filmen kan visas som en del av tematiska filmfestivaler eller familjevänliga evenemang. Oavsett hur du väljer att titta, är denna magiska berättelse värd att uppleva i dess fulla prakt.

De fem legenderna

Vilka kända röstskådespelare medverkar i produktionen?

Rollistan i De fem legenderna är en imponerande samling av talangfulla skådespelare som ger liv åt de ikoniska karaktärerna. I den svenska versionen har produktionen samlat några av landets mest erfarna och välkända röstskådespelare. Deras skicklighet i att förmedla karaktärernas personligheter och känslor bidrar starkt till filmens charm och engagemang.

Varje röstskådespelare har noggrant valts ut för att matcha sin karaktärs unika egenskaper. Från Jack Frosts lekfulla ton till Pitch Blacks hotfulla stämma, har varje röst finslipats för att förstärka filmens emotionella djup och komiska timing. Det är fascinerande att höra hur välkända röster transformeras till dessa fantastiska sagovarelser.

För den som är intresserad av att veta mer om vilka som står bakom rösterna i De fem legenderna, rekommenderas att kolla upp filmens credits eller officiella hemsida. Där kan man ofta hitta intressant information om röstskådespelarna och deras tidigare erfarenheter inom animerad film.

Varför är denna familjefilm ett måste att se?

De fem legenderna är en familjefilm som verkligen har något för alla åldrar. Med sin perfekta blandning av humor, äventyr och hjärta erbjuder den en underhållande upplevelse som både barn och vuxna kan njuta av tillsammans. Filmens teman om tro, vänskap och mod resonerar på olika nivåer, vilket gör den till en perfekt utgångspunkt för meningsfulla samtal efter tittandet.

Visuellt är De fem legenderna en fröjd för ögat. Den fantastiska animationen och de kreativa tolkningarna av välkända sagokaraktärer skapar en värld som är både bekant och spännande ny. Varje scen är fylld med detaljer som belönar upprepad tittning, vilket gör filmen till ett perfekt val för filmkvällar hemma.

Utöver underhållningsvärdet erbjuder De fem legenderna viktiga budskap om vikten av att tro på sig själv och kraften i samarbete. Dessa lärdomar, presenterade på ett lättsamt och engagerande sätt, gör filmen till ett utmärkt verktyg för att diskutera viktiga livsfrågor med yngre tittare. Oavsett om du är ute efter en rolig filmupplevelse eller en berättelse med djupare mening, är De fem legenderna en film som inte bör missas.

Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 6480

Dela