close icon
page-title
Corpse Bride
Corpse Bride

Detaljer

 • Originaltitel: Corpse Bride
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien, USA
 • Regissör: Tim Burton Productions

Corpse Bride 2005 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.6
8743Betyg
date2005
date1h 17m

Kommenter

 • avatar

  matixd

  |6 timer siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |3 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  stjärnaFält22

  |5 dage siden
  Betyget 7.6 talar för sig själv, måste ses om man gillar den typen av grejer!
 • avatar

  Xany Xaru

  |7 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |8 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  MilanTa

  |8 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  RealityRasmus

  |9 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Flixer

  |10 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  ganDi1243

  |11 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Grater98

  |12 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad handlar Corpse Bride om?

Corpse Bride är en underhållande och mörk animerad film från 2005, regisserad av den legendariske Tim Burton. Filmen utspelar sig i en fiktiv liten by på 1800-talet och följer historien om den unge och blyge Victor, som av misstag gifter sig med ett mystiskt lik istället för sin tilltänkta brud Victoria. Denna oväntade händelse transporterar Victor till de dödas rike, en brokig värld fylld av färgstarka karaktärer och ett överväldigande liv efter döden.

I dödsriket möter Victor den spökliga men charmerande Corpse Bride, som dras till Victors värme och livlighet. Trots hennes försök att vinna över Victors hjärta längtar han dock efter att återförenas med sin sanna älskling Victoria i de levandes värld. Denna kärlekstriangel bildar grunden för en fantastisk saga där Victor måste navigera mellan de två världarna och fatta ett avgörande val.

Med sin unika animeringstil, mörka humor och en underliggande romantik är Corpse Bride en ojämn blandning av magi, melodram och samhällskritik. Filmen utforskar teman som kärlek, förlust och friheten att välja sin egen väg i livet, allt insvept i Tim Burtons karakteristiska gotiska estetik.

Corpse Bride

Varifrån är den animerade stop-motion filmen Corpse Bride?

Corpse Bride är en amerikansk stop-motion animerad film från 2005, producerad av Tim Burtons egna produktionsbolag Tim Burton Productions. Filmen är regisserad av Burton själv och Mike Johnson, som tidigare arbetade med Burton på Nightmare Before Christmas. Precis som denna kultklassiker använder Corpse Bride den unika stop-motion-tekniken för att skapa en otroligt detaljerad och mystisk värld.

Stop-motion-animering innebär att varje rörelse i filmen skapas genom att fysiska dockor flyttas en liten bit åt gången och fotograferas. Det krävs tusentals enskilda bilder för att ge liv åt filmens karaktärer och miljöer. För Corpse Bride tillverkades över 200 unika dockor för de olika rollerna, och det tog flera år att färdigställa produktionen.

Trots den komplicerade processen var stop-motion det perfekta valet för att fånga Tim Burtons kreativa vision och den gotiska, sorgbundna stämningen i historien. Tekniken ger animationen en närvaro och taktil kvalitet som förstärker både de dystra och de charmiga inslagen i filmen.

Var kan man se Corpse Bride stream gratis?

Det finns flera olika sätt att streama Corpse Bride online. En populär och användarvänlig streamingtjänst där du kan se filmen är dreamfilms.se. Denna sajt erbjuder en stor samling filmer och serier att njuta av, inklusive Corpse Bride. Genom att registrera dig på dreamfilms.se kan du streama Corpse Bride Sverige helt gratis direkt i din webbläsare eller på din mobila enhet.

Att streama Corpse Bride gratis på dreamfilms.se är ett bekvämt sätt att uppleva denna fantastiska film. Du slipper ladda ner eller köpa filmen och kan istället enkelt komma åt den var du än befinner dig, så länge du har en internetanslutning. Dreamfilms.se uppdateras också regelbundet med nya titlar, så du kan upptäcka ännu fler filmer och serier att njuta av.

Vilka skådespelare medverkar i Corpse Bride?

Corpse Bride har en stjärnspäckad rollbesättning bestående av både etablerade och uppkommande skådespelare. I huvudrollerna ser vi två av Burtons favoritskådespelare - Johnny Depp ger röst åt den unge Victor, medan Helena Bonham Carter spelar den spöklika Corpse Bride. Dessa två etablerade namn kompletterar varandra perfekt och ger liv åt kärlekshistoriens centrala karaktärer.

I övriga viktiga roller finns bland annat Emily Watson som Victors levande fästmö Victoria, samt Tracey Ullman och Paul Whitehouse som Victors föräldrar. Alla skådespelare lånar sina röster med stort engagemang och formar minnesvärda personligheter för de olika karaktärerna i rollistan Corpse Bride.

Utöver den imponerande rollistan bidrar även mindre roller till den rika skådespelarensemblen i Corpse Bride. Namn som Christopher Lee, Michael Gough och Joanna Lumley ger liv åt invånarna i både de levandes och de dödas riken. Med denna mångfacetterade uppsättning av begåvade röstskådespelare blir Corpse Bride en animerad film med genuint hjärta och karisma.

Corpse Bride

Hur gjorde Tim Burton för att skapa den mörka stämningen i Corpse Bride?

Tim Burton är en mästare på att skapa mörka, gotiska och lite skrämmande miljöer i sina filmer. I Corpse Bride använde han en kombination av grepp för att åstadkomma denna karakteristiska stämning. Först och främst ligger stop-motion-tekniken till grund för den kusliga atmosfären. De handdrivna dockorna ger en närmast övernaturlig effekt och får till och med de livliga scenerna att kännas lite overkliga.

Därtill använde Burton och hans team en skicklig ljussättning och närgångna kameravinklar för att skapa en dyster, hotfull känsla. Miljöerna i både den levande och döda världen är mörka och gråtonade, med inslag av skarpa skuggor och disiga dimmor. Bilderna förstärker intrycket av en läskig, rädd och oförklarlig atmosfär som ständigt smyger i bakgrunden.

Slutligen formade Burton även handlingen och karaktärerna för att anpassa dem till den mörka tematiken. Corpse Bride och de olika spökena och likedockorna beter sig på gränsen till skrämmande trots sin humoristiska framtoning. Genom att kombinera dessa olika komponenter skapade Burton en helt unik, gotisk värld som andas obehaglig mystik.

Hur jämför Corpse Bride med Tim Burtons andra kultfilmer?

Corpse Bride är en film som tydligt ingår i Tim Burtons kanoniska filmografi och delar många likheter med hans övriga klassiska produktioner. Den utmärker sig särskilt genom sin karakteristiska visuella stil bestående av en gotisk, spöklikt färgad estetik med dolda skräckinslag och en tonvikt på det övernaturliga och udda.

Precis som i Burtons genombrott Beetlejuice och den älskade julfilmen Nightmare Before Christmas, blandas det mörka och skräckinjagande med humor och romantik på ett unikt sätt. Corpse Bride har en lekfull framtoning, men bjuder också på dystert allvarliga undertoner och existentiella frågeställningar. Denna kontrasterande sampling är ett Burton-signum.

Historien om en kluven hjärteängel som måste välja mellan två världar för att finna sin rätta plats påminner om Burtons mest ikoniska verk, Edward Scissorhands. Denna typ av annorlunda outsiderkaraktär med en sårbar men godhjärtad sida återkommer genom regissörens filmer. Trots de uppenbaralikheterna lyckas Corpse Bride dock pränta sig i minnet som en unik animerad pärla med en egen identitet.

Sammanfattning

Corpse Bride är en underbart mörk och fantasifull animerad film av Tim Burton. Den utforskar en unik kärlekshistoria mellan en ung man och ett mystiskt lik, samtidigt som den bjuder på Burtons karakteristiska gotiska estetik och mörka humor. Med sin imponerande rollbesättning, handdrivna animering och mustig atmosfär lyckas filmen på samma gång charmera och skrämma.

Oavsett om du är en inbiten Burton-fan eller bara gillar udda och originella berättelser, är Corpse Bride ett måste att uppleva. Den fångar essensen av Burtons visionära filmskapande på ett underhållande och tankeväckande sätt. Så bered dig på en resa in i de dödas rike, där kärleken kan blomstra på de mest oväntade ställen.

6 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 8743

Dela