close icon
page-title
Caligula
Caligula

Detaljer

 • Originaltitel: Caligola
 • Originalspråk: Italienska
 • Produktionsland: Italien, USA
 • Regissör: Penthouse Films International

Caligula Stream Gratis • Svenska • Online

star6
791Betyg
date1979
loader

Recension

 • avatar

  MilanTa

  |10 timer siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Flixer

  |3 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  matixd

  |6 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |6 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Semister12

  |8 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Grater98

  |9 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  Xany Xaru

  |10 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  RealityRasmus

  |14 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...

Indholdsfortegnelse

Vad gjorde denna kontroversiella film så skandalös?

Caligula, den omdiskuterade filmen från 1979, chockerade publiken med sin explicita skildring av sex och våld i det antika Rom. Produktionen, som hade en imponerande budget på 17,5 miljoner dollar, väckte stor uppståndelse vid premiären och har sedan dess varit föremål för intensiv debatt. Filmen, som skildrar den ökända romerska kejsarens liv och styre, pushade gränserna för vad som ansågs acceptabelt i mainstream-film.

En av de främsta orsakerna till filmens skandalösa rykte var dess grafiska innehåll. Producenten Bob Guccione, känd som grundare av Penthouse, lade till explicita sexscener efter att huvudinspelningen avslutats. Detta ledde till en konflikt med flera av de inblandade, inklusive manusförfattaren Gore Vidal och flera av skådespelarna. Resultatet blev en film som balanserade på gränsen mellan seriös historisk drama och pornografi, vilket gjorde den till ett unikt och kontroversiellt verk i filmhistorien.

För den som är nyfiken på att se Caligula streama online finns det flera alternativ. Dreamfilms erbjuder möjligheten att titta på filmen gratis, men det finns även andra plattformar där man kan se produktionen. Det är värt att notera att olika versioner av filmen existerar, från kraftigt censurerade klipp till den ocensurerade originalversionen.

Caligula

Vilka kända skådespelare medverkade i produktionen?

Trots kontroversen kring filmen lyckades Caligula locka en imponerande rollista med några av Hollywoods mest respekterade skådespelare. I huvudrollen som den ökända kejsaren ser vi Malcolm McDowell, känd från kultklassikern A Clockwork Orange. McDowell ger en intensiv och oförglömlig tolkning av Caligula, som pendlar mellan karismatisk härskare och vansinnig tyrann.

Vid McDowells sida hittar vi den legendariske Peter O'Toole, som spelar Caligulas företrädare, kejsar Tiberius. O'Toole, som var sjufaldigt Oscarnominerad vid tiden för inspelningen, ger djup och tyngd åt sin roll som den åldrade och cyniska kejsaren. Helen Mirren, som senare skulle vinna en Oscar för sin roll i The Queen, gör en stark insats som Caesonia, Caligulas hustru.

Rollistan Caligula inkluderar även den respekterade scenskådespelaren Sir John Gielgud som Nerva, Tiberius rådgivare. Gielguds medverkan adderade ytterligare prestige till projektet, trots dess kontroversiella natur. Dessa etablerade aktörer bidrog med sitt kunnande och sin erfarenhet, vilket gav filmen en nivå av skådespelarmässig kvalitet som stod i kontrast till dess mer exploaterande element.

Hur skildras det dekadenta livet i antikens Rom?

Caligula är känd för sin oförblommerade skildring av det dekadenta livet i det antika Rom, med särskilt fokus på kejsarens excesser och maktmissbruk. Filmen målar upp en bild av ett samhälle präglat av lyx, korruption och moraliskt förfall. Palatsets extravaganta fester, politiska intriger och brutala maktspel står i centrum för berättelsen.

En av de mest kontroversiella aspekterna av filmen är hur den skildrar sexualiteten i det romerska imperiet. Caligula visar öppet kejsarens incestuösa relation med sin syster Drusilla, liksom hans många andra sexuella eskapader. Filmen går längre än de flesta historiska dramer i sin explicita framställning av orgier och sexuella ritualer, vilket bidrog till dess rykte som en av de mest vågade mainstream-produktionerna någonsin.

För den som är intresserad av att se Caligula Sverige erbjuder flera streamingtjänster möjligheten att titta på filmen online. Det är dock värt att notera att olika versioner kan vara tillgängliga, från kraftigt redigerade versioner till den ocensurerade originalversionen. Oavsett vilken version man väljer att se, ger filmen en provocerande och oförglömlig inblick i Roms mörka historia.

Var kan man se Caligula 1979 stream gratis?

För filmälskare som är intresserade av att titta på Caligula finns det flera alternativ tillgängliga. En populär plattform för att streama filmen online är dreamfilms, där du kan se Caligula gratis. Detta är ett utmärkt val för dem som vill utforska denna kontroversiella produktion utan extra kostnad. Det är dock viktigt att notera att det finns flera andra streamingtjänster som också erbjuder möjligheten att se filmen.

Om du undrar var kan jag se Caligula i Sverige, finns det faktiskt flera alternativ. Förutom gratis streamingtjänster som dreamfilms, erbjuder vissa betalplattformar också filmen i sitt utbud. Det kan vara värt att kolla igenom dina befintliga prenumerationer för att se om Caligula finns tillgänglig där. Kom ihåg att tillgängligheten kan variera beroende på din geografiska plats och eventuella regionala begränsningar.

För den som föredrar att streama Caligula online med högsta möjliga kvalitet, kan det vara värt att överväga betaltjänster som erbjuder HD-versioner av filmen. Oavsett vilken plattform du väljer, se till att du tittar på den version som bäst passar dina preferenser, då det finns olika klippningar tillgängliga - från kraftigt censurerade versioner till den ocensurerade originalversionen.

Caligula

Varför blev Gore Vidals manus så omstritt?

Gore Vidal, en respekterad författare och manusförfattare, skrev det ursprungliga manuset till Caligula med ambitionen att skapa ett historiskt drama som utforskade maktens korrupta natur. Hans vision för filmen var att skildra det antika Rom på ett provocerande men ändå intellektuellt utmanande sätt. Dock blev Vidals manus snabbt en källa till kontroverser och konflikter under produktionsprocessen.

En av de främsta orsakerna till att manuset blev så omstritt var de omfattande ändringar som gjordes utan Vidals godkännande. Producenten Bob Guccione och regissören Tinto Brass tog sig stora friheter med Vidals ursprungliga text, vilket ledde till att den färdiga filmen avvek betydligt från författarens intention. Detta resulterade i en bitter dispyt där Vidal till slut bad om att få sitt namn borttaget från projektet.

Trots kontroverserna kring manuset, finns det fortfarande ett stort intresse för att titta på Caligula och se hur den slutliga produktionen förhåller sig till Vidals ursprungliga vision. För de som är nyfikna på att utforska denna aspekt av filmen, erbjuder dreamfilms en möjlighet att streama verket och bilda sig en egen uppfattning om hur manuset tolkades och förändrades under filmens skapandeprocess.

Hur påverkade filmens censur och klippning dess mottagande?

Censuren och klippningen av Caligula hade en betydande inverkan på hur filmen mottogs av både kritiker och publik. I Sverige granskades filmen av censuren hela tre gånger och klipptes ner med tio minuter, vilket påverkade dess narrativ och flöde. Denna hårda censur var inte unik för Sverige; i många länder visades kraftigt nedklippta versioner, vilket ledde till att publikens upplevelse varierade stort beroende på var man såg filmen.

Den omfattande censuren gav upphov till flera olika versioner av Caligula, från kraftigt redigerade klipp till den ocensurerade originalversionen. Detta skapade förvirring och debatt bland filmentusiaster, där många argumenterade för att de censurerade versionerna förvrängde filmens ursprungliga vision och budskap. För den som vill utforska dessa olika versioner och bilda sig en egen uppfattning, erbjuder streamingtjänster som dreamfilms möjligheten att se filmen i dess olika inkarnationer.

Trots, eller kanske på grund av, kontroverserna kring censur och klippning, har Caligula behållit sitt rykte som en av de mest omdiskuterade filmerna i historien. Detta har lett till ett fortsatt intresse för verket, där många är nyfikna på att se den ocensurerade versionen för att förstå vad all uppståndelse handlade om. För den som är intresserad av att utforska denna kontroversiella film, finns det nu flera möjligheter att streama Caligula online och bilda sig en egen uppfattning om dess artistiska och historiska värde.

Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 6 Antal stemmer: 791

Dela