close icon
page-title
Blood Diamond
Blood Diamond

Detaljer

 • Originaltitel: Blood Diamond
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Tyskland, USA
 • Regissör: Virtual Studios

Blood Diamond 2006 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.5
7323Betyg
date2006
date2h 23m

Kommenter

 • avatar

  SuperhjälteSune

  |4 timer siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Semister12

  |7 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Xany Xaru

  |9 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Flixer

  |10 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  matixd

  |14 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  ganDi1243

  |14 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...

Indholdsfortegnelse

Se Blood Diamond Dreamfilm gratis

Blood Diamond är en actionfylld thriller från 2006 med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Filmen utspelar sig i Sierra Leone under inbördeskriget på 1990-talet och handlar om diamanthandel, girighet och förtryck. DiCaprio spelar en sydafrikansk smugglare på jakt efter en sällsynt rosa diamant värd miljontals dollar.

Filmen regisserades av Edward Zwick som tidigare gjort filmer som Glory och Den siste samurajen. Utöver DiCaprio medverkar även Djimon Hounsou och Jennifer Connelly. Blood Diamond fick strålande recensioner när den hade biopremiär 2006 för sin starka historia, välspelade skådespelare och filmatisering av det blodiga inbördeskriget i Sierra Leone.

Nu kan du streama Blood Diamond gratis och se denna Oscarsnominerade film online på Dreamfilm. Skådespelarna ger fantastiska prestationer i denna film som både underhåller och uppmärksammar viktiga frågor kring handeln med blodsdiamanter.

Handling

Smugglaren Danny Archer (Leonardo DiCaprio) får nys om att en sällsynt rosa diamant smugglats ut ur Sierra Leone av en fiskare vid namn Solomon (Djimon Hounsou). Denna diamant kan ge Danny den förmögenhet han alltid drömt om. Men för att få tag i stenen måste han samarbeta med Solomon.

Tillsammans ger de sig ut på en farofylld resa genom det krigshärjade Sierra Leone för att återfinna diamanten som grävts ner i en by. Men de måste skynda sig innan rebellerna hittar den först.

Blood Diamond

Streama Blood Diamond från 2006

Om du gillade filmer som Snabba cash, Lord of War eller The Hurt Locker kommer du garanterat uppskatta Blood Diamond. Det är en adrenalinfylld thriller utspelad mot en autentisk bakgrund av inbördeskrig och kaos.

Regissören Edward Zwick har varit noga med att skildra de verkliga händelserna i Sierra Leone på 1990-talet då rebellgruppen RUF terroriserade landets diamanterfält. Filmen ger en tydlig inblick i de hemskheter som utspelade sig och visar hur girigheten efter blodsdiamanter drev konflikten.

Streama Blood Diamond online och följ med smugglaren Danny Archer på hans jakt efter den dyrbara rosa diamanten värd över 15 miljoner dollar som kan ge honom hans livs klipp. Men vägen till rikedom är full av livsfaror där döden lurar bakom varje hörn.

Skådespelare

I huvudrollen som smugglaren Danny Archer ser vi Leonardo DiCaprio som vann en Golden Globe för sin insats i filmen. Med sitt karismatiska och mångfacetterade skådespeleri lyckas han gestalta den här hårdföra men också sårbara karaktären med bravur.

Solomon spelas övertygande av Djimon Hounsou som visar prov på sitt stora emotionala register i sin tolkning av fiskaren som tvingas samarbeta med Danny. Även Jennifer Connelly är välbekant för de flesta i sin roll som journalisten Maddy.

Titta på Blood Diamond online swesub

Actionscenen i början av Blood Diamond då rebellsoldater stormar en gruva visar direkt vilken adrenalinfylld upplevelse som väntar. De snabba klippen, explosionerna och skottlossningen signalerar att det här kommer bli en riktig rysare!

Och filmen lever verkligen upp till förväntningarna med en rad spännande actionscener med skottlossningar, explosioner och biljakter. Dessutom är Sierra Leones djungler ett fantastiskt filmatiskt landskap och Edward Zwick fångar den fuktiga, kvävande miljön på ett unikt sätt.

Men vad som verkligen sticker ut är de starka karaktärerna och deras relationer. Särskilt dynamiken mellan den cyniske smugglaren Danny och den noble fiskaren Solomon är djupt fascinerande att följa. Och filmen ställer intressanta moraliska frågor genom deras öden.

Gratis streaming av Blood Diamond

Den rosa diamanten som Danny jagar i Blood Diamond kallas för Lubanza, vilket betyder "god morgon" på kimbundu, ett bantuspråk som talas i Angola. Enligt legenden ska diamanten ha hittats över 100 år tidigare i en flodbädd.

 • Diamanten är av typen IIa och väger hela 105 karat
 • Dess extremt sällsynta rosa färg gör den mycket värdefull
 • I filmen uppges den vara värd över 15 miljoner dollar

Denna dyrbara diamant jagas av alla i Blood Diamond - smugglare, rebeller och företagsledare. Alla vill ha den för egen vinning utan att bry sig om alla dödsoffer hos de fattiga gruvarbetarna som med risk för sina liv gräver fram de åtråvärda stenarna.

En ytterst sevärd thriller som också lyfter en viktig samhällsfråga. Titta på den här adrenalinfyllda men tankeväckande filmen gratis genom att streama Blood Diamond på Dreamfilm!

Blood Diamond

Blood Diamond från 2006 streamas gratis

Blood Diamond är en av 00-talets bästa thrillers och nominerades för flera Oscars inklusive Bästa film. Här får du följa med på en actionfylld resa till Afrika samtidigt som du konfronteras med skakande verkligheter kring blodsdiamanthandeln.

Filmen visar på ett starkt sätt hur blodsdiamanter finansierar krigsföring och misär i Afrika och ställer många svåra frågor om vårt eget ansvar som konsumenter

Den sällsynta rosa diamanten i centrum driver handlingen framåt samtidigt som den blir en symbol för girighet och förtryck. Och den spännande berättelsen vävs samman med en del av vår samtidshistoria som vi helst vill glömma - de blodiga konflikterna som har finansierats av dyrbara ädelstenar.

Men filmen är mer än bara en moralisk uppmaning. Det är också en adrenalinstinn thriller fylld med livsfarliga situationer och snabba vändningar. Din puls kommer garanterat att öka när du ser de svettiga actionscenerna mot bakgrunden av Afrikas vackra men skoningslösa natur.

Hitta diamanten

Tillsammans ger sig smugglaren Danny och fiskaren Solomon ut på en färd genom Sierra Leones djungler för att leta upp den gömda rosa diamanten värd 15 miljoner dollar innan rebellerna hittar den.

Scenen där Danny och Solomon försöker gräva fram diamanten bland alla massgravar från massakern i Solomons by är särskilt rå och gripande. Och visar den brutala verkligheten bakom blodsdiamanthandeln.

Se filmen Blood Diamond gratis

Att se hur de små diamanterna tvättas fram för hand ger en ny inblick i den värdekedja som börjar med utmärglade afrikaner som riskerar livet i små gruvor och slutar med glittrande smycken i västvärldens juvelbutiker.

ProduktionslandUSA
GenreAction, Thriller
RegissörEdward Zwick
ManusCharles Leavitt
Rollista
 • Leonardo DiCaprio
 • Djimon Hounsou
 • Jennifer Connelly
Speltid143 min

Streama Blood Diamond gratis och se den Oscarsnominerade actionthrillern från 2006 med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Upplev Sierra Leones inbördeskrig på nära håll samtidigt som du roas och får insikt i blodsdiamanthandeln. En film som både underhåller och engagerar - rekommenderas varmt!

Sammanfattning

I den här artikeln kan du läsa om actionthrillern Blood Diamond från 2006 med Leonardo DiCaprio. Filmen utspelar sig under inbördeskriget i Sierra Leone på 1990-talet och skildrar smugglaren Danny Archers jakt efter en sällsynt rosa blodsdiamant värd miljontals dollar.

Genom att streama Blood Diamond gratis på Dreamfilm får du följa med på äventyret djupt in i Sierra Leones djungler. Filmen är fylld med adrenalinfyllda actionscener men visar också på det lidande som döljer sig bakom handeln med blodsdiamanter.

Regissören Edward Zwick lyckas balansera underhållning med ett viktigt budskap om girighet, förtryck och vårt ansvar som konsumenter. Med sitt karismatiska skådespeleri i huvudrollen som den cyniske men sårbara Danny Archer är Leonardo DiCaprio lysande.

Sammanfattningsvis är Blood Diamond en spännande thriller och viktig samhällskritik som bjuder både spänning och eftertanke. Missa inte att titta på den online swesub helt gratis!

9 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 7323

Dela