close icon
page-title
Black Panther
Black Panther

Detaljer

 • Originaltitel: Black Panther
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Marvel Studios

Black Panther 2018 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.4
21628Betyg
date2018
date2h 15m

Kommenter

 • avatar

  Grater98

  |4 timer siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  matixd

  |5 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  MilanTa

  |6 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Flixer

  |7 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  Semister12

  |8 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |9 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |10 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Xany Xaru

  |13 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  RealityRasmus

  |13 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad handlar Black Panther om?

Black Panther är en actionfylld superhjältefilm från Marvel som utforskar den fiktiva nationen Wakanda. Filmen följer T'Challa (Chadwick Boseman) när han återvänder till sitt hemland efter tragiska händelser för att inta sin rätta plats som kung av det högteknologiska landet. Men hans styre utmanas snart av en gammal familjefiende som hotar att avslöja Wakandas hemligheter för omvärlden.

I kärnan av Black Panther ligger en spännande berättelse om identitet, arv och ansvar. T'Challa måste balansera sina plikter som kung med sitt alter ego som den svartklädda superkämpen Black Panther. Han tvingas hantera komplexa politiska och personliga problem samtidigt som han försvarar sitt folk mot yttre hot. Filmen utforskar också Wakandas plats i världen och huruvida landet bör behålla sin isolering eller inte.

Black Panther bär på viktiga budskap om mångfald, stolthet och förenade krafter. Med en huvudsakligen svart ensemble och en rik, afrofuturistisk miljö hyllar filmen den svarta identiteten och kulturen på ett sätt som sällan skådats i blockbusterfilmer. Dessutom finns det starka kvinnliga karaktärer som utmanar föråldrade könsroller och stereotyper. Kombinationen av action, drama och sociala teman gör Black Panther till en unik och tankeväckande biobiljett.

Black Panther

Vilka spelar huvudrollerna i Black Panther?

Black Panther stoltserar med en enastående ensemble av skådespelare som ger liv åt invånarna i det fiktiva Wakanda. I huvudrollen som T'Challa/Black Panther ser vi Chadwick Boseman, som tidigare har utmärkt sig i filmer som 42 och Get on Up. Hans kraft och karisma gör honom perfekt för rollen som den rättfärdige och passionerade kungen och hjälten.

Vid hans sida finns den fantastiska Lupita Nyong'o som Nakia, en skicklig spion och T'Challas älskade. Den hyllade skådespelerskan, som vann en Oscar för 12 Years a Slave, ger Nakia en stark och självständig personlighet. Danai Gurira gestaltar den härdade kvinnliga krigaren Okoye, medan Letitia Wright spelar den briljanta uppfinnaren Shuri, T'Challas yngre syster.

Bland övriga stora namn märks Michael B. Jordan som den antagonistiska Erik Killmonger, en karismatisk men komplex skurk driven av hämnd. Veteranen Angela Bassett spelar den visa änkedrottningen Ramonda, och Forest Whitaker gestaltar den ärevördige Zuri. Rollistan är verkligen en styrka för Black Panther och en av de största anledningarna till filmens framgång.

Vilka personer ligger bakom produktionen av Black Panther?

Black Panther är regisserad av Ryan Coogler, den hyllade filmskaparen bakom Creed och Fruitvale Station. Coogler, som själv skrev manuset tillsammans med Joe Robert Cole, var en viktig drivkraft för att ge filmen sin egenart och upphöja de kulturella inslagen. Genom sitt personliga engagemang lyckades han skapa en afrofuturistisk värld som aldrig tidigare skådats på bioduken.

Produktionen stod under överinseende av Marvel Studios och dess president Kevin Feige. Feige har varit den sammanhållande kraften bakom Marvel Cinematic Universe och Black Panther är ytterligare ett bevis på studions förmåga att skapa storfilmer med djup och innebörd utöver underhållningsvärdet.

Filmens visuella spektakel kan tillskrivas en rad hantverkare som verkligen satte sin prägel på slutresultatet. Bland dessa kan nämnas produktionsdesignern Hannah Beachler som skapade Wakandas futuristiska stadsmiljöer, och kostymdesignern Ruth E. Carter som formgav de ikoniska dräkterna. Dessutom har musiken av kompositören Ludwig Göransson, inspirerad av afrikanska trummor, fått stor uppmärksamhet.

Var kan man se Black Panther stream gratis?

För dig som inte har hunnit se Black Panther på bio finns det flera alternativ att streama filmen gratis online, bland annat på populära streamingtjänster som dreamfilms.se. Även om dreamfilms.se är en utmärkt plattform att se produktionen på, finns det andra sajter som erbjuder liknande möjligheter att ta del av denna kritikerrosade Marvel-film.

Oavsett vart du bestämmer dig för att streama Black Panther gratis kan du förvänta dig en visuellt påkostad filmupplevelse fylld med action, drama och sociala kommentarer. Filmen är tillgänglig i hög kvalitet på de flesta streamingtjänster, så du behöver inte kompromissa med bildkvaliteten när du följer T'Challas spännande resa.

Det är värt att komma ihåg att många gratisalternativ för att streama filmer ofta finansieras genom reklam. Om du vill undvika avbrott och få en smidigare upplevelse kan du överväga att prenumerera på en betaltjänst som erbjuder Black Panther. Men för den som är öppen för lite reklaminslag finns alltså goda möjligheter att streama gratis.

Black Panther

Vad säger kritikerna om Black Panther?

Black Panther blev en överväldigande kritikersuccé när den hade premiär 2018. Filmen hyllades såväl för sin actionfyllda underhållning som för sitt viktiga budskap och normbrytande framställning. Kritikerna beundrade särskilt den autentiska afrofuturistiska världen och de starka kvinnliga rollerna.

I sin recension på Rotten Tomatoes skrev kritikern Justin Chang att "Black Panther representerar ett slags kulturell omvälvning, en aggressivt välgjord blockbuster som inte bara förnyar superhjältemytologin utan omförhandlar villkoren för den". Många recensenter lyfte fram skådespelarinsatserna, inte minst av Chadwick Boseman, Michael B. Jordan och Letitia Wright.

Black Panther blev en ekonomisk storsuccé och drog in över 1,3 miljarder dollar världen över. Filmen belönades också med tre Oscars för bästa kostym, produktionsdesign och musik. Dess genomslag visar att storfilmer med mångfald, både på och bakom kameran, kan bli publikframgångar utan att göra avkall på kvalitet och djup.

Är Black Panther lämplig för barn?

Black Panther har en rekommenderad åldersgräns på 11 år i Sverige. Detta gör att många föräldrar kan känna sig trygga med att ta med sina barn för att se filmen, även om det finns vissa våldsamma inslag värda att ta i beaktning. Som Marvel-film innehåller filmen en del actionscener med strider och vapen, men inget överdrivet grafiskt våld.

Den mörkare tonen och de mer allvarliga temana kring identitet, arv och ansvar kan vara något utmanande för yngre tittare att ta till sig. Men samtidigt finns det positiva budskap om enighet, ledarskap och strävan efter rättvisa som kan ge upphov till intressanta samtal.

Sammantaget är Black Panther en relativt barntillvänlig filmupplevelse inom superhjältegenren. Med sunt förnuft och rätt förberedelser kan den uppskattas av både vuxna och barn, som får följa med på ett spännande och tankeväckande äventyr i den fiktiva nationen Wakanda.

Sammanfattning

Black Panther är en utmärkt superhjältefilm som bjuder på ett spännande äventyr fyllt av action, drama och starka budskap. Med en enastående ensemble och en imponerande visuell värld utforskar filmen teman som identitet, arv och ansvar på ett tankeväckande sätt. Oavsett om du är en Marvel-fantast eller bara älskar underhållande storfilmer är detta en produktion värd att upptäcka.

Vare sig du väljer att streama Black Panther gratis online eller se den på bio, kommer du garanterat att bli fängslad av T'Challas resa. Med fenomenala skådespelarinsatser, häpnadsväckande action och ett rikt kulturellt djup har denna kritikerrosade film något att erbjuda alla åldrar. Följ med till det fiktiva Wakanda och upplev en av de mest omtalade och normbrytande superhjältefilmerna på länge.

6 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 21628

Dela