close icon
page-title
Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet
Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet

Detaljer

 • Originaltitel: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien, USA
 • Regissör: Walt Disney Pictures

Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet 2005 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.1
10254Betyg
date2005
date2h 23m

Kommenter

 • avatar

  Semister12

  |13 timer siden
  Najs som fan
 • avatar

  ganDi1243

  |2 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  matixd

  |4 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Xany Xaru

  |5 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  MilanTa

  |5 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |9 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  Flixer

  |12 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet DreamFilm Streama Online

Den klassiska fantasyfilmen Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet från 2005 går nu att streama gratis online på DreamFilm. Filmen som går under originaltiteln The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe är baserad på C.S. Lewis klassiska fantasyböcker och utspelar sig i det magiska landet Narnia.

I Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet får vi följa de fyra syskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy Pevensie som under andra världskriget evakueras från London till landet, till ett gammalt slott. Under en lek gömmer sig Lucy i en garderob och upptäcker då en hemlig ingång till den magiska världen Narnia. Väl där träffar hon faunen herr Tumnus som berättar om den eviga vintern som häxan Jadis skapat.

När Lucy återvänder är det dock ingen som tror henne. Men när Edmund också tar sig till Narnia blir allt annorlunda. Han träffar nämligen den onda häxan Jadis som förvandlar alla som går emot henne till sten. För att rädda Narnia och Edmund måste syskonen enas med lejonet Aslan och besegra den onda häxan.

Följ med på ett klassiskt fantasyäventyr

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet är en riktigt episk fantasy film fylld med magi och spännande äventyr. Här får vi uppleva sagan om syskonen Pevensies resa till det förtrollade landet Narnia. Det är en klassisk fantasyberättelse som generationsöverskridande underhållning för hela familjen.

Regissören Andrew Adamson (Shrek) har verkligen lyckats fånga magin från C.S. Lewis böcker och skapat en levande fantasyvärld fylld av talande djur, kentaurer, dvärgar och magi. Filmen vann en Oscar för Bästa smink och är nominerad i ytterligare två kategorier.

Skådespelarna är lysande i sina roller, speciellt Tilda Swinton som den onda Häxan Jadis. Hon är iskallt skrämmande i sin roll. Även James McAvoy är fenomenal i rollen som den godhjärtade faunen herr Tumnus.

Upplev magin i Narnia på Dreamfilm Gratis Streama

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet är en riktigt bra fantasyfilm som hela familjen kan se tillsammans. Film är spännande och magisk, men samtidigt har en värme och hjärtevärmande historia.

Nu kan du streama online Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet gratis i full längd här på Dreamfilm. Filmen är dubbad till svenska så hela familjen kan följa med på äventyret till Narnia. Luta dig tillbaka och njut av den klassiska fantasyfilmen i hög kvalitet.

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet är en fantastisk fantasyfilm fylld med magi, äventyr och charm.

Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet

Gratis streama den klassiska fantasyfilmen

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet hade biopremiär julen 2005 och blev en stor succé världen över. Den tjänade in hela 745 miljoner dollar globalt och hyllades av både fans och kritiker. Filmen nominerades till tre Oscars och vann för Bästa smink.

Filmen är baserad på C.S. Lewis klassiska fantasybok med samma namn från 1950. Boken var den första i filmen om Narnia och etablerade den magiska fantasyvärlden. Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet är den perfekta fantasyfilmen för hela familjen med en fantastisk ensemble.

I rollistan ser vi bland andra Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley och Anna Popplewell som syskonen Pevensie. Vi får också se Tilda Swinton som den onda Häxan Jadis, James McAvoy som faunen herr Tumnus och Liam Neeson som rösten till lejonet Aslan.

Landet bortom garderoben

Handlingen i Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet utspelar sig under andra världskriget. De fyra syskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy Pevensie evakueras från krigets London till Professor Kirkes (Jim Broadbent) gamla gods på landet. Där upptäcker den yngsta systern Lucy en garderob som är en portal till den magiska världen Narnia.

Narnia styrs av den onda Häxan Jadis som kastat en förbannelse över landet så det alltid är vinter. Tillsammans med sina syskon måste Lucy rädda Narnia och besegra häxan för att återfå landets frihet.

Följ med på äventyret till landet bortom garderoben

Med sina vackra miljöer, fantastiska skådespelare och tidlösa berättelse är Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet en riktigt bra fantasy film som är lika underhållande idag.

Regissören Andrew Adamson (Shrek) har gjort ett fantastiskt jobb med att fånga magin från böckerna och skapa den fantastiska fantasyvärlden Narnia på film. Effekterna håller fortfarande och det är lätt att bli indragen i historien.

Rollistan, speciellt barnen, gör ett strålande jobb i sina roller som syskonen Pevensie. Man blir verkligen investerad i deras öde. Även skurken spelad av Tilda Swinton är otäckt bra och James McAvoy är rörande som den snälle faunen.

Upplev fantasyäventyret i Narnia

Nu har du chansen att titta på Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet gratis online här på Dreamfilm. Filmen är dubbad till svenska så hela familjen kan följa med på det klassiska fantasyäventyret till Narnia. Upplev magin och luta dig tillbaka i soffan och njut!

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet är generationsöverskridande fantasyunderhållning för hela familjen.

Upplev magin i Narnia med syskonen Pevensie

I centrum av handlingen i Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet står syskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy Pevensie. De fyra syskonen evakueras från London under blitzen och hamnar hos en professor på landet. Där upptäcker den yngsta systern Lucy en portal till den magiska världen Narnia genom en garderob.

Georgie Henley gör ett fantastiskt jobb som den modiga och nyfikna Lucy Pevensie. Skandar Keynes porträtterar storebror Edmund övertygande som först hamnar i klorna på häxan innan han inser sitt misstag. Äldsta syskonen spelas av William Moseley (Peter) och Anna Popplewell (Susan) som också är lysande i sina roller.

Tillsammans måste de fyra syskonen enas för att rädda Narnia från den eviga vintern och den ondskefulla Häxan Jadis spelad av Tilda Swinton. Hon är otäckt bra i rollen som skurken och stjäl nästan varje scen hon är med i. Även James McAvoy imponerar som den snälle faunen herr Tumnus.

Magisk ensemble

Utöver de unga huvudrollsinnehavarna består rollistan av flera prominens skådespelare som Jim Broadbent, Ray Winstone, Dawn French och Liam Neeson som har rösten som lejonet Aslan. Alla gör ett strålande jobb med att ge liv åt karaktärerna från C.S Lewis fantasyvärld.

Regissören Andrew Adamson lyckas balansera den stora ensemblepjäsen strålande och låter varje karaktär komma till sin rätt i historien. Man blir snabbt investerad i ödet för syskonen Pevensie och deras kamp för att rädda Narnia från ondskan.

Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet

Titta på Tumnus, Aslan och Häxan i en episk fantasi

Några av de mest minnesvärda rollprestationerna i Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet är Tilda Swinton som den onda häxan Jadis, James McAvoy som faunen herr Tumnus och Liam Neeson som rösten till lejonet Aslan.

Tilda Swinton är magnifik i rollen som den vita häxan som har förtrollat Narnia med evig vinter. Hon utstrålar en kall, grym ondska och stjäl varje scen hon är med i. När hon dyker upp vet man att nu är det fara på färde.

James McAvoy visar prov på sin talang i rollen som den vänlige faunen herr Tumnus som hjälper Lucy när hon kommer till Narnia första gången. McAvoy lyckas porträttera Tumnus med värme och medkänsla.

Och Liam Neeson bidrar med den episka närvaron som rösten till lejonet Aslan. Han förkroppsligar hoppet för Narnia och hans närvaro lyfter fram det goda i motsats till den onda häxan.

En episk ensemble

Regissören Andrew Adamson har lyckats samla en fantastisk ensemble för att ge liv åt karaktärerna från C.S. Lewis älskade böcker. Både barn och vuxen skådespelarna är lysande i sina roller och förstärker känslan av att befinna sig i en magisk fantasyvärld.

Effekterna i filmen håller fortfarande idag och världen Narnia känns verklig tack vare de fantastiska skådespelarinsatserna. Det är en riktigt bra familje film fylld med hjärta och magisk underhållning.

Gratis streama filmen från 2005 online

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet hade biopremiär julen 2005 och blev en stor succé runtom i världen. Film spelade in över 740 miljoner dollar globalt och hyllades av både fans och kritiker för att fånga magin från böckerna.

Den nominerades till tre Oscars, varav den vann för Bästa smink. Filmen belönades också för sina visuella effekter vid BAFTA awards. Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet sågs av över 4 miljoner biovisitörer bara i USA under premiärhelgen.

Filmen blev startskottet för en ny fantasyfilm-franchise baserad på C.S. Lewis böcker. Det har kommit två uppföljare med Prins Caspian (2008) och Kung Caspian och skeppet Gryningen (2010). En fjärde film är planerad.

Streama fantasy online

Nu har du chansen att se hela Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet gratis streama online i full längd här på Dreamfilm. Filmen är dubbad till svenska så hela familjen kan ta del av det klassiska fantasyäventyret tillsammans.

Om du gillar film som Harry Potter, Hobbiten och Ringarnas herre kommer du garanterat att älska den här tidenlösa fantasyberättelsen fylld med magi och hjärtevärme. Tryck play och njut av underhållningen!

5 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 10254

Dela