alt

Battle for Saipan 2022 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

rating5.8
68
Betyg
calendar2022
time1h 34m

Skådespelare

Actor Jeff Fahey

Jeff Fahey

Actor Casper Van Dien

Casper Van Dien

Actor Louis Mandylor

Louis Mandylor

Actor Devanny Pinn

Devanny Pinn

Actor Eoin O'Brien

Eoin O'Brien

Actor Jennifer Wenger

Jennifer Wenger

empty-image

Randall J. Bacon

empty-image

John Garrett Mahlmeister

Officiell trailer

Siehe auch

Strid om Saipan Dreamfilm

Den nya actionfilmen Strid om Saipan hade premiär den 25 november 2022 och har redan hunnit bli en av årets mest omtalade filmer. Filmen utspelar sig under andra världskriget och skildrar den blodiga striden om ön Saipan i Stilla havet. Amerikanska styrkor gör landstigning på ön i ett försök att ta kontroll över den strategiskt viktiga ön. Men de möts av hårt motstånd från de japanska försvararna.

Regissören Michael Bay, känd från filmer som Transformers och Pearl Harbor, har verkligen lyckats fånga det brutala slagets intensitet på film. Explosioner, gevärseld och närstrider utspelar sig över hela ön när amerikanarna försöker bryta igenom de japanska försvarslinjerna. Skådespelarna levererar också starka insatser och ger djup åt rollfigurerna på båda sidorna i konflikten.

För den som gillar actionfyllda krigsfilmer är Strid om Saipan ett måste. Och Michael Bay visar ännu en gång att han är mästare på att skildra storslagna slagfältsscener. Men filmen ger också en tankeväckande inblick i krigets grymheter och lidandet för vanligt folk på båda sidorna.

Vill du se den hyllade actionfilmen Strid om Saipan? Du kan enkelt streama den online gratis redan nu på Dreamfilm!

Battle for Saipan

Attacken mot Saipan Dreamfilm

Efter flera års planering inledde USA en stor invasion av den japanskkontrollerade ön Saipan i juni 1944. Ön var av stor strategisk betydelse för Japan och en erövring skulle innebära att USA kunde bomba Japans huvudöar med sina långdistansbombplan. Invasionen, som går under namnet Slaget om Saipan, var en av de blodigaste striderna i Stilla havet under andra världskriget.

Filmen Strid om Saipan skildrar de inledande dagarna av invasionen då amerikanska styrkor gjorde landstigning på Saipans stränder. De möttes av kraftigt motstånd från japanska soldater som grävt ned sig i förberedda ställningar. Striderna var intensiva och tusentals soldater miste livet i ett kaotiskt blodbad på stranden.

Regissören Michael Bay iscensätter slagets kaos på ett mästerligt sätt. Explosioner och kulregnet från kulsprutor och gevär följs av närbilder på chockade ansikten. Vi får följa några av soldaterna mer ingående, både på den amerikanska och japanska sidan. Deras hopp och drömmar kontrasteras mot den brutala verkligheten i ett slag på liv och död.

Är du sugen på mer action kan du streama Strid om Saipan gratis online på Dreamfilm. Häng med på den adrenalinfyllda inledningen av slaget om Saipan!

Försvaret av Saipan Dreamfilm

Efter de första dagarnas intensiva strider på Saipans stränder lyckades amerikanska styrkor säkra fotfäste på ön. Men kampen var långt ifrån över. Över 30 000 japanska soldater grävde ned sig i försvarsställningar i det inre av ön. De var beredda att strida till sista man.

Filmen Strid om Saipan skildrar nu hur amerikanarna möter allt mer desperat motstånd ju längre in på ön de tränger. Japanska soldater överraskar dem med bakhåll och självmordsattacker. Båda sidor lider stora förluster i de blodiga striderna djupt inne i djungeln.

Ett drama utspelar sig också för de japanska civila på ön som drivs till självmord av sin egen ledning. De lurades att tro att amerikanerna skulle tortera dem om de överlevde erövringen. Ett tragiskt öde som Michael Bay skildrar med stor respekt.

Vill du se mer av det intensiva försvaret av Saipan? Streama Strid om Saipan gratis online på Dreamfilm och följ med i det dramatiska slaget!

Strid om Saipan är en av de bästa och mest actionfyllda krigsfilmer jag sett på länge. Regissören Michael Bay visar återigen att han är ett geni på att skildra stridsscener.

Slaget vid Saipan Dreamfilm

Mitten av juni 1944. Amerikanska styrkor har slagit sig inåt på ön Saipan och står nu inför sitt svåraste prov. De står ansikte mot ansikte med tiotusentals japanska soldater som grävt ned sig på höjderna vid Garapan mitt på ön.

Här utspelar sig några av de mest intensiva striderna under hela Stilla havskriget. Båda sidor kastar in allt de har i det som blir ett utmattande utnötningskrig. Marken dränks i blod när amerikanarna meter för meter trycker tillbaka japanerna uppför höjderna.

Michael Bay visar prov på mästerligt filmskapande när han skildrar slitgravskrigets fasor. Vi får följa soldater från båda sidor och känna deras utmattning och förtvivlan. Men också modet och uppoffringarna som krävs för att slåss vidare i ett nästintill hopplöst läge.

Strid om Saipan ger en unik inblick i några av andra världskrigets grymmaste strider. Upplev det brutala slaget vid Garapan genom att streama filmen gratis online på Dreamfilm!

 • Michael Bay visar återigen att han är mästare på actionfyllda stridsscener
 • Filmen ger en tankeväckande blick in i krigets fasor
 • Starka skådespelarinsatser ger djup åt rollfigurerna

Battle for Saipan

Japanernas motoffensiv Dreamfilm

Efter veckor av blodiga strider verkar slaget om Saipan äntligen vara över. Amerikanska styrkor har drivit bort japanerna från sina ställningar och kontrollerar nu stora delar av ön. Men så, från ingenstans, anfaller plötsligt japanska stridsvagnar och infanteri!

Det visar sig vara en sista desperat motoffensiv från de fåtal överlevande japanerna. De kastar sig rakt in i de amerikanska linjerna i vad som verkar vara ett självmordsuppdrag. Än en gång blir Saipans stränder skådeplats för blodiga strider.

Michael Bay följer några av de amerikanska soldater vi lärt känna tidigare i filmen. Vi får se deras chock och förtvivlan när de tvingas ut i strid igen efter att ha trott att kriget var över. Ett drama utspelar sig när en av dem förlorar en nära vän i striderna.

Upplev den oväntade vändningen i slaget genom att streama Strid om Saipan gratis online på Dreamfilm. Se den adrenalinfyllda motoffensiven som förde kriget in i dess slutskede.

Amerikanarnas seger Dreamfilm

Efter den japanska motoffensiven stod det klart att kampen om Saipan närmade sig sitt slut. De sista japanska soldaterna, utmattade och med slut på ammunition, drog sig tillbaka till öns nordspets för att förbereda ett sista försvar.

Den 9 juli 1944 attackerar amerikanska styrkor deras sista ställningar i vad som blir slagets klimax. Efter timmar av strider hissas till slut den amerikanska flaggan över ön. Saipan har fallit och vägen mot Tokyo ligger öppen.

Michael Bay avrundar sin hyllade film med att skildra både segerns jubel och det djupa lidandet hos de besegrade. Ett kraftfullt slut på berättelsen om ett av andra världskrigets mest omtalade slag.

Upplev den spännande upplösningen genom att streama Strid om Saipan gratis online på Dreamfilm. Se hur amerikanarna till slut vann det blodiga slaget om Saipan!

10 liknande filmer:

 1. Ben-Hur
 2. Kung Fu Panda 3
 3. Fruktans lön
 4. Mästerkatten 2
 5. Aquaman
 6. El padrino
 7. Exodus: Gods and Kings
 8. Trunk - Locked In
 9. Lights Out
 10. Avengers: Infinity War
Bewerte den Film oder die Serie
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Bewertung: 6 Anzahl der Stimmen: 68
Dela serie
Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

10 Kommentarer

avatar

Semister12

En (titel) med ett betyg på 5.8 bevisar att även korta former kan ge en minnesvärd upplevelse.
avatar

Pandasv1

Om betyget 5.8 inte övertygar dig om att titta på Battle for Saipan, vet jag inte vad som skulle göra det! Se till att kolla in den här film.
avatar

MatVOD

Om du är tveksam till att titta på titeln, bör en titt på 5.8 -betyget rensa bort dina tvivel. Kör hårt!
avatar

catmansv

Med ett betyg på 5.8 bevisar title att i denna genre går kvalitet hand i hand med kvantitet.
avatar

mukasso

En Battle for Saipan med ett betyg på 5.8 bevisar att även korta former kan ge en minnesvärd upplevelse.
avatar

avatarKaa

Om betyget 5.8 inte övertygar dig om att titta på en titel, vet jag inte vad som skulle göra det! Se till att kolla in den här typen.
avatar

DaveSwid

Om du undrar vad du ska titta på, satsa på en säker sak. En titel med ett 5.8 betyg är en säker sak.
avatar

Barabaros

Med ett betyg som 5.8 måste title vara ett måste för alla fans av bra typer!
avatar

bearlovc98

Ett starkt betyg 5.8 antyder att title är ett måste att se. Om du gillar den här typen av atmosfär kommer du att bli förtjust!
avatar

matixd

Battle for Saipan Om du letar efter något av den högsta nivån i genren, sträck dig efter titeln. Betyget 5.8 bekräftar bara detta.