close icon
page-title
Avgrunden
Avgrunden

Detaljer

 • Originaltitel: Avgrunden
 • Originalspråk: Svenska
 • Produktionsland: Finland, Sverige
 • Regissör: SF Studios

Avgrunden Stream Gratis • Svenska • Online

star5.9
189Betyg
date2023
loader

Recension

 • avatar

  Flixer

  |11 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  MilanTa

  |2 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  matixd

  |3 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |3 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  RealityRasmus

  |7 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  ganDi1243

  |10 dage siden
  För mig var film helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Xany Xaru

  |10 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |12 dage siden
  Najs som fan

Indholdsfortegnelse

Vad handlar filmen om?

Avgrunden är en gripande svensk dramafilm som utspelar sig i den norrländska gruvstaden Kiruna. Handlingen kretsar kring en familj som ställs inför en ofattbar katastrof när marken bokstavligen börjar sjunka under deras fötter. I centrum för berättelsen står Frigga, en säkerhetschef vid Kiirunavaaragruvan, som försöker balansera sitt krävande arbete med ett komplicerat familjeliv.

Filmen utforskar teman som kärlek, lojalitet och överlevnad i skuggan av en överhängande katastrof. När det otänkbara inträffar och staden hotas av kollaps, tvingas karaktärerna omprioritera sina liv och kämpa för att inte dras ner i avgrunden. Denna spännande produktion bjuder på en unik blandning av familjedrama och katastroffilm, vilket gör den till ett måste för alla som söker en engagerande filmupplevelse.

Avgrunden

Vilka är de ledande skådespelarna i dramat?

Avgrunden Sverige lockar med en imponerande rollista som inkluderar några av landets mest talangfulla skådespelare. I huvudrollen som Frigga ser vi den begåvade Tuva Novotny, känd för sina starka porträtt i både svenska och internationella produktioner. Hennes prestation ger djup och trovärdighet åt den komplexa karaktären som kämpar med både personliga och professionella utmaningar.

Vid hennes sida finner vi Ardalan Esmaili i rollen som Dabir, Friggas nya kärlek. Esmailis nyanserade skådespeleri tillför en extra dimension till relationsdynamiken i filmen. Även Peter Franzen gör ett starkt intryck som Friggas ex-partner, vars närvaro komplicerar situationen ytterligare. Tillsammans skapar dessa skådespelare en trovärdig och emotionellt laddad ensemble som driver fram berättelsen på ett fängslande sätt.

Hur skildras familjedynamiken i produktionen?

I Avgrunden står familjerelationer i centrum och skildras med både värme och komplexitet. Filmen utforskar på ett skickligt sätt hur en familj hanterar både vardagliga utmaningar och extraordinära omständigheter. Friggas strävan efter att balansera sitt ansvarsfulls arbete med familjens behov ger en realistisk bild av moderna familjedilemman.

Produktionen lyckas fånga de subtila nyanserna i familjedynamiken, från spänningar mellan ex-partners till den växande relationen mellan Frigga och Dabir. När katastrofen närmar sig, sätts familjebanden på prov och vi får se hur karaktärerna kämpar för att hålla ihop under extrema förhållanden. Detta gör att tittaren kan relatera till och engagera sig i karaktärernas öden, vilket bidrar till filmens emotionella slagkraft.

Familjekonflikternas betydelse för berättelsen

Familjekonflikterna i Avgrunden fungerar som en drivande kraft i narrativet och tillför djup till karaktärernas utveckling. Genom att väva samman personliga relationer med det överhängande hotet mot staden, skapar filmskaparna en spännande kontrast mellan det intima och det storskaliga. Detta gör att man som tittare kan titta på Avgrunden och känna en stark koppling till karaktärernas inre resor, samtidigt som man fascineras av det större dramat som utspelar sig.

Var kan man se Avgrunden 2023 stream gratis?

För dig som är sugen på att titta på Avgrunden finns det flera alternativ tillgängliga online. En populär plattform där du kan streama filmen är dreamfilmsw, som erbjuder ett brett utbud av svenska och internationella filmer. Här kan du enkelt hitta och njuta av denna spännande produktion i hög kvalitet.

Om du letar efter möjligheter att se Avgrunden gratis, kan du hålla utkik efter tillfälliga gratiserbjudanden på olika streamingtjänster. Kom ihåg att många plattformar erbjuder gratis provperioder, vilket kan vara ett bra sätt att ta del av filmen utan kostnad. Oavsett var du väljer att titta, rekommenderar vi att du stödjer svensk film genom att använda lagliga streamingtjänster.

Andra sätt att uppleva filmen

Förutom att streama online finns det fler sätt att ta del av Avgrunden. Håll utkik efter visningar på lokala biografer, särskilt om du föredrar den stora duken. Dessutom kan filmen eventuellt bli tillgänglig för köp eller hyra via digitala plattformar i framtiden. Oavsett hur du väljer att se den, är Avgrunden en film som förtjänar din uppmärksamhet.

Avgrunden

Varför är Kiruna en viktig del av berättelsen?

Kiruna spelar en central roll i Avgrunden och fungerar nästan som en egen karaktär i filmen. Denna norrländska stad, känd för sin gruvdrift, bildar en unik och dramatisk bakgrund till berättelsen. Stadens pågående stadsomvandling, där hela samhället måste flytta på grund av gruvans expansion, speglar filmens teman om förändring och osäkerhet på ett fascinerande sätt.

I Avgrunden blir Kirunas särpräglade miljö en perfekt metafor för karaktärernas inre konflikter. Den karga men vackra naturen, det hårda klimatet och den ständigt närvarande gruvan skapar en atmosfär av både styrka och sårbarhet. Detta gör att tittaren kan uppleva en djupare koppling till karaktärernas kamp och de val de ställs inför.

Kirunas historia och framtid i filmen

Filmen väver skickligt in Kirunas unika historia och framtidsutmaningar i handlingen. Genom att utforska stadens beroende av gruvindustrin och de konsekvenser detta medför, ger Avgrunden en inblick i en del av Sverige som sällan skildras på film. Detta gör produktionen till ett måste för alla som är intresserade av svensk samtidshistoria och samhällsutveckling.

Hur har kritiker reagerat på Avgrunden?

Avgrunden har fått blandade men övervägande positiva reaktioner från kritiker. Många har hyllat filmens ambitiösa försök att kombinera personligt drama med storskaliga samhällsfrågor. Särskilt har skådespeleriet lyfts fram, med flera recensenter som prisar Tuva Novotnys kraftfulla prestation i huvudrollen.

Kritiker har också uppskattat filmens visuella aspekter, där Kirunas unika landskap och den imponerande gruvmiljön fångats på ett slående sätt. Vissa har dock påpekat att balansen mellan det personliga dramat och de större samhällsfrågorna ibland känns ojämn. Trots detta har de flesta varit överens om att Avgrunden är en ambitiös och tankeväckande film som förtjänar att ses.

Publikens reaktioner

Bland publiken har Avgrunden väckt stort intresse och diskussion. Många har uppskattat filmens förmåga att belysa aktuella frågor om hållbarhet, samhällsomvandling och personliga val i en tid av förändring. Filmen har också fått beröm för sitt sätt att skildra livet i norra Sverige, något som många menar sällan får utrymme i svensk film. Om du vill bilda din egen uppfattning om denna omdiskuterade produktion, rekommenderar vi att du tar chansen att streama Avgrunden online och uppleva dramat själv.

Lignende Film

Sofia Lindberg

Sofia Lindberg

Jag är grundare och huvudredaktör för en webbplats dedikerad till filmer, serier och recensioner. Min passion för film vände mig till att skapa en plattform där jag kan dela mina tankar och analyser om de senaste produktionerna. Jag har en akademisk bakgrund i filmvetenskap, vilket ger mig en djup förståelse för både de tekniska aspekterna av film och dess berättande. Mina recensioner är noggranna och bygger på omfattande erfarenhet och kunskap, vilket gör dem till en tillförlitlig källa för filmälskare. Mitt mål är att göra min webbplats till en plats där varje filmfantast kan hitta något av intresse.

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 6 Antal stemmer: 189

Dela