close icon
page-title
Apornas planet: Uppgörelsen
Apornas planet: Uppgörelsen

Detaljer

 • Originaltitel: Dawn of the Planet of the Apes
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: TSG Entertainment

Apornas planet: Uppgörelsen 2014 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.3
10758Betyg
date2014
date2h 10m

Kommenter

 • avatar

  matixd

  |3 timer siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Xany Xaru

  |1 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  ganDi1243

  |4 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  MilanTa

  |6 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  Grater98

  |7 dage siden
  Inte min grej, maybe nästa gång
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |11 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  RealityRasmus

  |11 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  Semister12

  |12 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Flixer

  |14 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad hände mellan människor och apor i Apornas planet: Uppgörelsen?

I Apornas planet: Uppgörelsen utforskas den spända relationen mellan människor och apor efter den stora epidemin. Filmen utspelar sig flera år efter händelserna i föregångaren, och följer upp den värld där aporna under Caesars ledning växer sig allt starkare samtidigt som människorna kämpar för sin överlevnad. Freden mellan de två arterna visar sig vara skör, och ett fullskaligt krig riskerar att bryta ut.

Uppgörelsen utspelar sig i en post-apokalyptisk miljö där aporna har etablerat sin egen civilisation i skogarna, medan människorna sliter med att återuppbygga samhället efter katastrofen. Spänningarna trappas upp när det uppstår en ideologisk krock mellan Caesars fredsälskande apor och en grupp överlevande människor som vill totalförinta aporna för att säkra sin position som härskare över planeten.

Konflikten når sin kulmen när de två sidorna kommer på kollisionskurs och måste avgöra vem som ska styra över jorden. Filmen utforskar teman som överlevnad, makt och rasism i en värld där gränserna mellan människa och djur suddats ut. Serien Apornas planet har alltid skildrat djupgående sociala frågor genom en spännande berättelse fylld av action och drama, och Uppgörelsen lovar att följa i samma tradition.

Apornas planet: Uppgörelsen

Vilka var huvudskådespelarna i Apornas planet: Uppgörelsen?

Precis som tidigare filmer i Apornas planet-franchisen så har Uppgörelsen en blandning av kända skådespelare och tekniskt avancerade röstinsatser för aprorna. Andy Serkis, som redan gjort sig ett namn för sina motion capture-insatser i filmer som Gåsmamman och Planet der Aben, återvänder i rollen som den intelligenta schimpansen Caesar som leder apstammen.

Från människornas sida ansluter sig bland annat Jason Clarke, känd från Zero Dark Thirty och Mud, till ensemblen. Han spelar en av de överlevande i den utarmade mänskliga kolonin. Gary Oldman, en oscarsnominerad veteran från filmer som Den femte statsmaktens ära och Tinker Tailor Soldier Spy, har också en roll som en av de människor som måste förhålla sig till den nya verkligheten där aporna utgör ett hot.

Andra stora namn som medverkar i Apornas planet: Uppgörelsen inkluderar Keri Russell från serien Föräldrar och The Americans, samt Judy Greer som tidigare synts i långfilmer som Förförd och Driven. Filmen lovar även att presentera flera nya karaktärer, både människor och apor, som kommer forma händelseförloppet när konflikten mellan arterna trappas upp.

Hur mycket kostade filmen Apornas planet: Uppgörelsen att producera?

Apornas planet: Uppgörelsen hade en produktionsbudget på hela 170 miljoner dollar, vilket gör den till en av de dyraste filmerna från 20th Century Fox på senare år. Den enorma budgeten förklaras av filmens fokus på avancerade visuella effekter, där rörelsefångande motion capture-teknik användes för att skapa de realistiska och uttrycksfulla aporna på ett sätt som inte tidigare skådats.

Investeringen i tekniken och de många månader av datoranimering som krävdes för att gestalta apsamhället på ett övertygande sätt, gjorde Apornas planet: Uppgörelsen till en av de dyraste rörelsefångade produktionerna genom tiderna. Utöver detta lades också stora summor på att skapa de delvis förstörda urbana miljöerna där människorna huserar, och på actionscener och stridsskådespel mellan apor och människor.

Trots den enorma kostnaden räknade producenten 20th Century Fox med att få igen pengarna och mer därtill, eftersom de tidigare filmerna i Apornas planet-franchisen varit mycket lönsamma. Med hyllningar från kritiker och ett starkt betyg från biopubliken verkar Apornas planet: Uppgörelsen vara på god väg att återbetala sin ofantliga budgetkostnad. Filmen hoppas bli en av sommarens stora bioframgångar.

Var kan man se Apornas planet: Uppgörelsen stream gratis?

För fans av Apornas planet-franchisen och biobesökare som missade Uppgörelsen på biograferna finns det flera sätt att streama filmen på nätet. Även om den officiella digitala premiären ännu inte ägt rum kan man redan nu hitta vissa olagliga strömningsalternativ på olika piratsajter. Men för en optimal upplevelse rekommenderas att vänta tills filmen släpps på legitima streamingtjänster som erbjuder full upplösning och ljudkvalitet.

En populär och laglig sajt att streama Apornas planet: Uppgörelsen på när den väl blir tillgänglig är dreamfilms.se. Här kan du förmodligen snart hyra eller köpa filmen och titta på den direkt i din webbläsare eller på valfri enhet med deras app. Andra streamingsajter som sannolikt kommer att erbjuda Uppgörelsen är bland annat SF Anytime och filmhuben.to, där du kan se filmen som en del av ditt befintliga abonnemang.

Utöver dessa tjänster räknar många även med att Apornas planet: Uppgörelsen kommer att finnas att streama hos de största aktörerna som Netflix, HBO Max och Disney+. Håll utkik efter premiärdatumen på respektive plattform för att inte missa den episka uppgörelsen mellan människor och apor i bästa möjliga kvalitet.

Apornas planet: Uppgörelsen

Vem regisserade den hyllade Apornas planet: Uppgörelsen?

Bakom kameran för Apornas planet: Uppgörelsen stod den brittiske regissören Matt Reeves, som tidigare satt sin prägel på den kritikerhyllade uppföljaren Dawn of the Planet of the Apes. Reeves har visat prov på stor känsla för att hantera den mörka, dystopiska stämningen i Apornas planet-världen kombinerat med storslagen action och visuella mästerverk.

Uppgörelsen var Reeves tredje raka samarbete med 20th Century Fox efter också ha regisserat låtburen Cloverfield och den hyllade remaken Låt den rätta komma in från 2010. Med ett brinnande intresse för mytiska, skräckinjagande narrativ och en förmåga att gestalta djuplodande existentiella teman blev han en självklar värvning för att avsluta Apornas planet-trilogin.

Enligt Reeves själv var en av de största utmaningarna med Uppgörelsen att hitta rätt balans mellan actionscenerna och de mer kontemplativa, emotionella partierna. Men genom sitt nära samarbete med CGI-teamet och skådespelarna som Andy Serkis lyckades han skapa en film som både inger skräckblandad förtjusning och får tittaren att reflektera över den mänskliga naturen.

Vad säger kritikerna om den actionfyllda filmen Uppgörelsen?

Inför premiären mottog Apornas planet: Uppgörelsen överväldigande positiva recensioner från filmkritiker världen över. På kritikersajten Rotten Tomatoes har den belönats med hela 94% positiva röster, vilket borgar för en mycket uppskattad bioupplevelse. Kritikerna hyllar framför allt de storslagna actionscenerna och den fantastiska CGI-animationen av aporna.

Peter Travers på Rolling Stone kallar Uppgörelsen "en episk avslutning på en av de mest originella och tankemässigt utmanande franchises i modern tid". Han lyfter särskilt fram de fantastiska prestationerna av Andy Serkis som apledaren Caesar och Woody Harrelson i en nyskriven antagonistroll.

Även om kritiken överlag är mycket positiv finns det vissa invändningar mot filmens långa speltid och ett stort antal karaktärer att hålla reda på. Men de flesta bedömare verkar anse att regissör Matt Reeves lyckats avsluta Apornas planet-trilogin på ett storslagen, underhållande och tankeväckande sätt som förtjänar att upplevas på biografens vita duk.

Sammanfattning

Apornas planet: Uppgörelsen är en episk och actionfylld avslutning på den hyllade Apornas planet-trilogin. Den skildrar den spända konflikten mellan människor och den intelligenta apstammen under Caesars ledning, där ett krig riskerar att bryta ut för att avgöra vem som ska regera över jorden. Med fantastiska skådespelarinsatser, storslagen CGI och ett djupgående utforskande av teman som överlevnad och rasism, lovar filmen att bli en fängslande bioupplevelse för alla fans av serien.

Samtidigt som den imponerar med visuella mästerverk och spektakulära stridsscener, väcker Uppgörelsen också tankar om vår tids stora utmaningar. Genom att följa aporna och människornas kamp för att existera i en värld efter den stora katastrofen, speglar filmen vår verklighet och aktuella frågor på ett tankeväckande sätt. Detta gör Apornas planet: Uppgörelsen till mer än bara en tempofylld actionrulle – det är en angelägen och underhållande upplevelse som du inte vill missa.

7 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 10758

Dela