close icon
page-title
Apornas planet
Apornas planet

Detaljer

 • Originaltitel: Planet of the Apes
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: 20th Century Fox

Apornas planet 2001 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star5.7
3850Betyg
date2001
date2h 00m

Kommenter

 • avatar

  Flixer

  |15 timer siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  MilanTa

  |4 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |7 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  ganDi1243

  |8 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  matixd

  |11 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Xany Xaru

  |11 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |11 dage siden
  Najs som fan

Indholdsfortegnelse

Vilken är Apornas planet handling?

Apornas planet är en science fiction-actionfilm som utforskar ett dystopiskt scenario där schimpanser utvecklas till högre intelligenta varelser efter en rymdolycka. På rymdstationen OBERON tränas schimpanser till piloter för rekognoseringsuppdrag i yttre rymden. Under ett uppdrag förlorar man kontakten med en av farkosterna. Den orädde astronauten Leo Davidson beger sig ut på ett räddningsuppdrag, men något går fel och han landar på en djungellik planet som är bebodd av engelsktalande apor och primitiva människor.

Filmen följer Davidson när han försöker överleva och fly från apsamhället samtidigt som han utforskar denna märkliga värld. Han inser att aporna härskade över de mer primitiva människorna och tvingade dem att leva i slaveri. Apornas planet ställer frågor om intelligens, moral och mänsklighetens arvegods. Kommer människan någonsin att återta kontrollen över planeten eller är det för sent?

Med en spännande blandning av action, äventyr och tankevärda teman om civilisationens uppgång och fall, är Apornas planet en medryckande film som absolut är värd att streama. Om du gillar science fiction och storslagna spektakel kommer du garanterat att uppskatta denna produktions omsorgsfullt utformade världar och fängslade berättande.

Apornas planet

Visste du att Apornas planet hade en budget på 100 miljoner dollar?

Trots sin tänkvärda premiss och avlägsna science fiction-miljöer, var Apornas planet en storbudgetproduktion med en imponerande budget på 100 miljoner dollar. Detta enorma budgetanslag möjliggjorde storskaliga inspelningsplatser, avancerade specialeffekter och uppslukande världsbyggande. Med inspiration från filmer som Planet of the Apes och Apocalypse Now, skapade produktionsteamet övertygande miljöer som förde publiken till en trovärdig verklighet där människan inte längre är den dominerande arten.

Från de välregisserade rökarscenerna med schimpanser i rymddräkter till de episka slagfältscenerna mellan aporna och de primitiva människorna, utnyttjades varje del av den massive budgeten för att skapa ett sofistikerat och djupgående visuellt utseende. Många som har sett Apornas planet Stream Gratis på populära streamingtjänster som Dreamfilms och SF Anytime, blev överväldigade av filmens storskaliga spektakel och imponerande världsbyggande.

Med tanke på den stora budgeten är det förvånande att Apornas planet inte blev en större kassasuccé. Även om filmen fick bra recensioner och nu betraktas som en kultklaassiker, fångade den aldrig den breda publiken som hade förväntat sig från en sådan högbudgetproduktion. Trots detta kvarstår Apornas planet som ett fängslande exempel på hur stor budget kan förverkligas i händerna på skickliga filmskapare för att skapa verkligt minnesvärda biomöjligheter.

Vem regisserade science fiction-äventyret Apornas planet?

Bakom kameran för den spektakulära science fiction-äventyret Apornas planet stod den då relativt okände regissören Tim Burton. Även om Burton i dag är en av Hollywoods mest uppskattade och distinkta röster, var detta ett av hans första stora genombrott som spelfilmsregissör. Efter tidigare framgångar med lågbudgetproduktioner som Pee-wee's Big Adventure och Beetlejuice, såg studioledningen Burtons unika visuella sinne som en perfekt match för Apornas planets stora omfattning och otillgängliga miljöer.

Burtons gotiska estetik och utpräglade känsla för det absurda infuserar varje ram i Apornas planet Film Gratis. Från de lekfulla satiriska tonerna i apsamhällets hierarki till de chockartade och starka actionscenerna, har Burtons fingeravtryck kommit att definiera filmen. Han lyckades fånga både den humoristiska och djupare filosofiska underton i berättelsen, vilket skapade en sällsynt filmupplevelse som är underhållande, tankevårdande och visuellt berusande på samma gång.

Även om Apornas planet inte var en omedelbar kassahit, fick den varmt mottagande av kritiker och biobesökare, vilket cementerade Burtons status som en spjutspetstant talang att hålla utkik efter. Efter framgången med Apornas planet började Burton en extravagant karriär med mästerverk som Edward Scissorhands, Batman-filmerna och många fler kultklassiker. Men för många fans kommer den originella och visionära tonen i Apornas planet alltid att stå ut som höjdpunkten i Burtons oeuvre.

Var kan man se Apornas planet stream gratis?

För de som vill uppleva Apornas planet spektakel och tankeväckande berättelse finns det flera möjligheter att streama filmen online. Även om produktionen ursprungligen hade en stor biografutgivning, har den med tiden blivit lättare att hitta på populära streamingtjänster. En utmärkt plats att Titta på Apornas planet är dreamfilms.se, där filmen finns tillgänglig för gratis streaming i hög kvalitet.

Dreamfilms erbjuder en smidig och användarvänlig plattform för att njuta av Apornas planet bekvämt hemifrån. Med bara några få klick kan du omedelbart fördjupa dig i den spännande science fiction-världen som filmen skapade. Dreamfilms är dock inte den enda tjänsten som erbjuder Apornas planet Sverige - den dyker också upp regelbundet på andra populära streamingtjänster som SF Anytime och Flixtor.

Oavsett var du väljer att streama Apornas planet online, är det viktigt att komma ihåg att använda en pålitlig och laglig källa. Många ohederliga webbplatser kan erbjuda piratkopior av låg kvalitet eller till och med innehålla skadliga virus. Tjänster som Dreamfilms är däremot säkra och tillförlitliga alternativ för att uppleva denna visuella mästerverk i sin fulla prakt utan juridiska eller tekniska risker.

Apornas planet

Apornas planet skådespelare: Vilka stora namn medverkade?

Även om det ikoniska science fiction-äventyret Apornas planet till stor del kläddes i avancerade maskeringar och specialeffekter, innehöll filmen också flera stora skådespelarnummer bakom de fascinerande apgestalterna. Huvudrollen som den modige astronauten Leo Davidson som kraschar på den avlägsna planeten spelades av den prisbelönta skådespelaren Mark Wahlberg. Wahlberg, som då var på väg upp som en av Hollywoods hetaste yngre stjärnor, gav en kraftfull och sympatisk framställning av Davidson när han försökte överleva och fly från de tyranniska aporna.

Men scenerna stals ofta av den legendariske aktören Tim Roth som den skrämmande apledaren Thade. Känd för sin förmåga att gestalta komplexa skurkar, fördjupade Roth sig helt i rollen genom att studera autentiska schimpansbeteenden för att få Thades gester och kroppsspråk att kännas äkta. Trots den omfattande maskyn lyckades Roth leverera en både övertygande och ödmjuk rolltolkning. Hans karismatiska närvaro fångade publikens uppmärksamhet varje gång han var på duken.

I de stödjande rollerna sågs också många ansikten som Michael Clarke Duncan, Paul Giamatti, Kris Kristofferson och Estella Warren. Medan de flesta av dessa aktörer göms bakom lager av apmasker och digitala effekter, förtjänar de stort beröm för att ha levandepånyttfödelse de ikoniska karaktärerna. Genom en kombination av skicklig fysisk agerande och röstarbete, lyckades Rollistan Apornas planet bli högst trovärdig och minnesvärd.

När släpptes science fiction-actionfilmen Apornas planet?

Sci-fi-eposet Apornas planet hade sin stora biopremiär sommaren 2001 och blev snabbt en av säsongens mest efterlängtade utgivningar. Efter flera års produktion och en massiv marknadsföringskampanj, möttes Film Apornas planet av höga förväntningar från både kritiker och science fiction-fans. Trots den stora budgeten och hypebygget, blev mottagandet något blandad med både hyllningar för filmens storslagna vyer och kritik för dess något ojämna narrativ.

Även om den inte blev den kassasuccé som många hade förutsett, utvecklades Apornas planet över tiden en trogen kultstatus och blivit en uppskattad inslag i science fiction-genren. I den digitala eran har nya generationer av filmälskare kunnat upptäcka produktionens ständigt imponerande effekter och provokativa teman. När kommer Apornas planet ut på streaming tenderar det att återupplivas som en favorit för många att streama eller se om.

För de som inte upplevde denna visuellt spektakulära sci-fi-film på biografen 2001, är det inte för sent att se vad all uppmärksamhet handlade om. Med över två decennier sedan dess biopremiär, har Apornas planet bevisat sin åldrande kraft och förmåga att fortsätta fascinera och underhålla ny publik. Oavsett när du upptäcker denna utomjordiska äventyrsresa, är du garanterad en filmupplevelse att minnas.

Sammanfattning

Apornas planet är en storslagen science fiction-film som tar dig med på ett oförglömligt äventyr. Med en imponerande budget på 100 miljoner dollar skapades en visuellt mäktig värld där människan inte längre är den härskande arten. Följ astronauten Leo Davidson när han försöker fly från en planet befolkad av högintellekta apor och primitiva människor. Med tankeväckande teman, häpnadsväckande specialeffekter och en stjärnbesatt ensemble är detta ett måste för science fiction-fans.

Oavsett om du ser Apornas planet på bio eller streamar den online på tjänster som Dreamfilms, kommer du att bli fängslad av denna episka berättelse. Missa inte chansen att uppleva denna moderna klassiker som utforskar civilisationens uppgång och fall på ett häpnadsväckande sätt. Med en provocerande handling, storslagen skala och djupt engagerande skådespel är Apornas planet en upplevelse du inte kommer att glömma.

10 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 6 Antal stemmer: 3850

Dela