close icon
page-title
Amatören
Amatören

Detaljer

 • Originaltitel: Amator
 • Originalspråk: Polska
 • Produktionsland: Polen
 • Regissör: WFF Lodz

Amatören 1979 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star7.5
151Betyg
date1979
date1h 52m

Kommenter

 • avatar

  ganDi1243

  |14 timer siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |2 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD
 • avatar

  matixd

  |3 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Semister12

  |11 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  Xany Xaru

  |13 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Flixer

  |14 dage siden
  är den här sidan legit?

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Amatören Dreamfilm se lanserat 1979

Den polska komedin Amatören hade premiär den 16 november 1979 och kan nu streamas gratis på Dreamfilm. Filmen regisserades av Krzysztof Zanussi och har blivit hyllad för sin roliga och samtidigt tankeväckande skildring av en amatörfotograf.

Filip, spelad av Jerzy Stuhr, är en vanlig knegare som tycker om att fotografera på sin fritid. När han får tag på en ny kamera börjar han ta allt djärvare bilder på en vacker granne. Snart dras Filip in i Warszawas konstnärskretsar och börjar umgås med modeller och skådespelare. Men kärleken till fotograferandet sätts på prov när Filip förälskar sig.

Amatören är en rolig och varm film om kreativitet, relationer och att hitta sig själv. Krzysztof Zanussis manus fångar mänskliga känslor och vardagslivet i det kommunistiska Polen på ett fint sätt. Skådespelarna gör starka insatser, inte minst Jerzy Stuhr i huvudrollen som Filip.

Amatören

Streama Amatören gratis på Dreamfilm

På Dreamfilm kan du streama Amatören gratis och helt lagligt med svensk text. Filmen är 115 minuter lång och tillhör genrerna komedi och drama.

För att streama Amatören online går du till dreamfilm.se och söker efter filmen. Tryck sedan på play-knappen för att starta uppspelningen direkt i webbläsaren. Det går även att ladda ner Dreamfilm-appen och streama filmer offline.

Med ett stort bibliotek av gratis filmer och serier är Dreamfilm den bästa svenska streamingtjänsten för den som vill se klassiker som Amatören utan att betala. Titta när och var du vill och prova kvaliteten själv!

Med Dreamfilm kan vem som helst uppleva den hyllade polska komedin Amatören från 1979 helt gratis.

Filip som amatörfotograf i Amatören

I centrum av Amatören står huvudpersonen Filip, spelad av den kända polske skådespelaren Jerzy Stuhr. Filip är gift, har ett vanligt knegarjobb och bor i en liten lägenhet i Warszawa. På sin fritid ägnar han sig åt fotografering, som hobby och passion.

När Filip skaffar en ny avancerad kamera börjar han fotografera allt mer, särskilt en vacker granne som ofta solar naken på balkongen. Snart tar Filip djärvare och mer konstnärliga bilder som väcker uppmärksamhet i konst- och fotokretsar. Men framgången sätter relationen med hustrun på prov.

Jerzy Stuhr gör en fantastisk rolltolkning som den trevande och osäkra amatörfotografen Filip, som dras mellan sitt kreativa jag och vardagslivet. Amatörens skildring av fotokonst och människans inre känslor är både rolig och rörande.

Amatören skådespelare Krzysztof Zanussi

Amatören är skriven och regisserad av den framstående polske filmaren Krzysztof Zanussi. Zanussi har ofta skildrat människans existentiella och andliga liv i sina filmer, inte minst i komedier. Amatören från 1979 räknas som en av hans främsta och mest kända produktioner.

Förutom manus och regi över Amatören medverkade Krzysztof Zanussi även som producent. Han valde den erfarne skådespelaren Jerzy Stuhr för huvudrollen som den amatörfotograferande Filip, en roll som skulle ge Stuhr ett stort genombrott.

Tack vare Zanussis sensationella regi och starka manus blev Amatören en publikframgång som än i dag räknas som en modern klassiker inom polsk och europeisk film. Krzysztof Zanussis filmer utforskar människans inre liv på ett unikt och tankeväckande sätt.

Amatören

Filip från Polen blir kär i huvudrollen

 • Filip är gift men förälskar sig i en vacker skådespelerska.
 • Relationen sätts på prov när Filip dras till konstvärlden.
 • Filip brottas med att hitta balans mellan sitt konstnärskap och äktenskapet.

Filip i Amatören lever ett ganska enahanda liv tillsammans med sin hustru. Men när han börjar fotografera allt mer händer något med Filip - han upptäcker nya sidor hos sig själv och inspirerar sin omgivning.

När Filip träffar den vackra skådespelerskan Witek blir han oemotståndligt attraherad. Witek uppmuntrar Filip i hans konstnärskap och poserar gärna framför kameran. Men kärleken till Witek sätter Filips äktenskap på prov.

Filips inre resa i Amatören skildras med humor, värme och psykologisk skärpa. Trots att Filip gör misstag är han en person det går att identifiera sig med. Skådespelaren Jerzy Stuhr gör rollen minnesvärd.

Se hela filmen Amatören från 1979

Amatören från 1979 finns nu att streama gratis och helt lagligt på Dreamfilm. Missa inte denna hyllade polska komedi om en vanlig knegare som upptäcker passionen för fotografi och konst.

Tack vare ett bra manus och starka skådespelarinsatser är Amatören fortfarande lika rolig, rörande och sevärd. Upplev den originella berättelsen och det tidstypiska 1979-års Warsaw genom Filips ögon.

Regissören Krzysztof Zanussi befäste med Amatören sitt rykte som en av Polens främsta filmskapare. Nu kan du njuta av hans mästerverk helt gratis online. Sök upp Amatören på Dreamfilm och tryck play för att börja titta direkt!

9 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 151

Dela