close icon
page-title
Alien
Alien

Detaljer

 • Originaltitel: Alien
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA, Storbritannien
 • Regissör: 20th Century Fox

Alien 1979 dreamfilm • Titta på Gratis • Streama Online

star8.2
13894Betyg
date1979
date1h 57m

Kommenter

 • avatar

  matixd

  |6 timer siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  Xany Xaru

  |4 dage siden
  XD för folk som inte päger hur man streama å bara gnäller
 • avatar

  Semister12

  |6 dage siden
  Najs som fan
 • avatar

  MilanTa

  |7 dage siden
  Lämnade mig med gapen, inte illa
 • avatar

  ganDi1243

  |8 dage siden
  För mig var filmen helt okej, ingen grej som blåser bort en men den lär ut kärlek å respekt för föräldrar, å va ärliga ungdomar idag vet inte vad "respekt" för äldre är...
 • avatar

  Flixer

  |8 dage siden
  är den här sidan legit?
 • avatar

  SuperhjälteSune

  |14 dage siden
  lika tunt som min lön XDDD

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilken var skådespelarlistan för Alien?

Alien är en av de mest inflytelserika och klassiska science fiction-skräckfilmerna genom tiderna. Regissören Ridley Scott sammanförde en imponerande ensemble för sin episka rymdäventyrsfilm från 1979. Huvudrollen Ripley, det riktiga hjärtat i filmen, spelades av den ikoniska Sigourney Weaver. Hennes utomordentliga prestation som den tuffa, intelligenta och envisa kvinnliga huvudrollen blev en milstolpe för starka kvinnliga karaktärer på filmduken.

Förutom Weaver bestod rollistan av flera framstående skådespelare. Tom Skerritt spelade den överbefälhavande officeren Dallas, medan Ian Holm gav en oförglömlig rolltolkning som den gåtfulle robotassistenten Ash. Andra nyckelroller inkluderade Harry Dean Stanton som Brett, Veronica Cartwright som Lambert och Yaphet Kotto som Parker. Deras starka sammanhållning som besättning gentemot den skrämmande och främmande utomjordiska varelsen gav filmen en trovärdig och kuslig atmosfär.

Med denna legendariska rollbesättning lyckades Ridley Scott skapa en av de mest hyllade och inflytelserika monsterskräckfilmerna någonsin. Skådespelarna bidrog med övertygande och trovärdiga rolltolkningar som förde filmen till nya höjder inom genren. Deras kollektiva talanger ger fortfarande Alien en särskild plats bland de största klassikerna på bioduken.

Alien

Vilken är handlingen i science fiction-skräckfilmen Alien?

I Alien följer vi besättningen på den kommersiella rymdfarkosten Nostromo när de blir avbrutna från sin hypersomnolenta resa hem till jorden av en avlägsen signalbricka från en outforskad planet. Under sin undersökning av den ogästvänliga världen upptäcker besättningen en förvånande gestaltning av en främmande civilisation som avbröts för miljontals år sedan. Men denna upptäckt leder dem till en obarmhärtig mardröm när en av besättningen blir värd för en utomjordisk varelse av aldrig tidigare skådad skräck.

Medan den främmande varelsen tillväxer inuti sin mänskliga värd börjar den sakta vända besättningen mot varandra. De måste kämpa för sina liv när monstret börjar jaga dem systematiskt en efter en, inklusive den modiga Ripley. I sin desperata kamp mot det osmarta rovdjuret inser besättningen snart att den bara har en chans att överleva - att bekämpa denna ultimata överlägsenhet innan den blir deras värsta mardröm.

Alien skräcken är en intensiv och ångestladdad upplevelse där rymdskeppets fattiga crew måste möta en för dem totalt okänd utomjordisk kraft. Deras kamp för överlevnad mot detta skrämmande monster, som befinner sig i samma slutna rymdfarkost som de själva, är en osannolik historia om skräck och spänning på högsta nivå.

Hur var mottagandet av Alien när den lanserades 1979?

När Alien först släpptes 1979 mottogs den med både beundran och viss förvirring från kritiker och publik. Många hyllade den för dess innovativa och skräckinjagande vision av en utomjordisk invasion, men samtidigt såg vissa den som en bisarr och ständigt malande skräckupplevelse. Trots de blandade reaktionerna erkändes dock snart regissören Ridley Scotts mästerliga förmåga att skapa ett intensivt och gripande rymdäventyr.

En av de mest lovordade aspekterna av Alien var dess banbrytande produktionsdesign och den detaljerade världsbyggandet. De råa, industriella miljöerna och skrämmande utomjordiska kryphålen fångade en aldrig tidigare skådad realism och autenticitet inom genren. Kritiker hyllade även filmens starka atmosfär av olycka och uppdämd spänning, som byggde upp till vissa av de mest ikoniska och minnesvärda skräckscenerna i filmhistorien.

Även om vissa tittare fann filmen alltför långsam och malande, mottogs Sigourney Weavers motvilliga hjältinna Ripley med enormt beröm. Hennes porträttering av en tuff, kapabel och övertygande kvinnlig karaktär var en befriande förändring från den typiska kvinnliga birollsöversikten vid den tiden. Med tiden har Alien blivit en modern klassiker som erkänns för sitt inflytande och sin inverkan på såväl science fiction- som skräckgenren.

Var kan man se Alien stream gratis?

För fans av klassisk science fiction-skräck finns det goda nyheter - den legendariska filmen Alien från 1979 är tillgänglig för gratis streaming på flera populära webbplatser. Plattformar som dreamfilms.se erbjuder möjligheten att uppleva denna otroliga rymdskräckis utan någon kostnad. Kom bara ihåg att streama ansvarsfullt och endast från pålitliga källor.

Även om det finns många sätt att se Alien gratis online, är dreamfilms.se en utmärkt destination för filmälskare. Webbplatsen erbjuder en smidig användarupplevelse och bra bildkvalitet. Där kan du njuta av detta mästerverk i sin fulla prakt utan att behöva betala dyra prenumerationsavgifter.

Oavsett var du väljer att streama Alien från, kommer du utan tvekan att inse varför den här filmen anses vara en av de mest inflytelserika och välgjorda skräckfilmerna någonsin. Med sin intensiva spänning, briljanta rollbesättning och ikoniska monster kommer denna rymdklassiker att hålla dig fängslad från början till slut.

Alien

Hur mycket spelade kultfilmen Alien in och vad var budgeten?

Trots en relativt blygsam budget på endast 11 miljoner dollar blev Alien en massiv kritiker- och publiksuccé som genererade över 104 miljoner dollar vid amerikansk biograflansering. Den överväldigande framgången blev startskottet för en av de mest vinstdrivande och ikoniska science fiction-franchisarna genom tiderna.

Den mycket begränsade budgeten tvingade kreativiteten att blomstra genom innovativa lösningar och enorma ansträngningar från sin visionära regissör Ridley Scott och ett hårt arbetande team. De kunde ändå åstadkomma realistiska och skrämmande rymdmiljöer och special-effekter som saknade motstycke vid denna tid.

Medan många då tvivlade på Aliens möjligheter att bli mer än en kultfilm, överskreds alla förväntningar när den formidabla utomjordiska skräcken fångade publikens fantasi. Tack vare en minimalistisk men högst effektiv marknadsföring spreds dessutom snabbt ett enormt buzz kring filmen. Sammantaget bevisar Aliens kolossala intäkter i förhållande till sin låga budget att grundläggande berättande fortfarande är en utmärkt drivkraft för framgång.

Vad gjorde regissören Ridley Scott annorlunda med Alien?

När Ridley Scott tog sig an Alien 1979 vände han upp och ned på många av genrens konventioner och förväntningar. Hans visionära och skickliga regi förändrade helt vårt perspektiv på rymdskräckisen och gav oss en oväntad, realistisk och brutal syn på ett utomjordiskt övergrepp.

Till skillnad från många andra filmer inom genren valde Scott att undvika överdrivet användande av specialeffekter och istället fokusera på en mer nedtonad, närgången och smutsig framtoning. Miljöerna var råa och industriella - ett uppseendeväckande avsteg från den vanliga sterila sci-fi-estetiken.

Scotts största prestation var kanske hans förmåga att bygga upp intensiv spänning och obehag genom en långsam, malande rytm och lagrad skräck. Istället för att snabbt avslöja monstret byggde han upp mystiken och rädslan med subtila antydningar innan den till slut eksploderade i några av de mest brutala och osannorlika skräckscenerna på film.

Sammanfattning

Alien är en banbrytande och inflytelserik skräckklassiker som fångat publikens hjärtan i decennier. Med sin otroliga rollbesättning, mästerliga regi och skräckinjagande monster har den satt en ny standard för science fiction-skräckgenren. Genom att streama denna episka rymdskräckis kan du uppleva spänningen och adrenalinkicken på egen hand.

Oavsett om du är en inbiten fan eller ser den för första gången, kommer Alien att ge dig en oförglömlig och skakande upplevelse. Låt dig dras in i den brutala kampen för överlevnad och upplev varför denna film anses som en av de största inom sin genre. Streama den nu och förstå dess bestående inflytande och status som en sann klassiker.

7 Lignende Film

Leonard Ulf

Leonard Ulf

Som ägare av denna portal om film, serier och recensioner är mitt mål att skapa en plattform där passion och kunskap möts. Med ett öga för detaljer och en kärlek till berättelser strävar jag efter att erbjuda djupgående analyser och engagerande innehåll för alla film- och seriefantaster där ute. Mitt arbete är att guida dig genom den omfattande världen av visuell konst och dela med mig av min entusiasm för kreativt uttryck. Tillsammans kan vi utforska och njuta av den fantastiska resan som film och tv har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 13894

Dela