close icon
page-title

Filmer

filter
genres
Genrerarrow
genres
Betygarrow
genres
Produktionsårarrow
genres
Sorteraarrow
Genrer
Action
Animering
Komedi
Brott
Dokumentär
Drama
Äventyr
Skräck
Thriller
Western
Reality
Sci-Fi & Fantasy
Såpopera
Intervju
Krig & Politik
Action & Äventyr
Fantasi
Historia
Musik
Romantik
Science Fiction
TV-film
Krig
Familj
Mysterium
För barn
Betyg
0
Produktionsår

Sök mellan 1920 - 2023.

Sortera
 • Popularitet stigande

 • Popularitet fallande

 • Betyg stigande

 • Betyg fallande

 • Nyaste produktionerna

 • Äldsta produktionerna

 • home
 • arrow-rightFilmer

Var kan jag se filmer gratis online?

Det finns flera sätt att se filmer gratis online. Några av de bästa alternativen är:

 • Dreamfilm - En av de mest populära streamingtjänsterna för filmer och serier. De erbjuder ett stort utbud av de senaste biofilmerna och tv-serierna. Allt är gratis och lagligt.
 • YouTube - Även om utbudet inte alltid är det senaste så finns det tusentals filmer och serier att se gratis på YouTube. Perfekt för den som letar efter klassiker och gamla favoriter.
 • Viaplay - Viaplay har faktiskt ett gratisutbud av filmer och serier. Det kräver bara att du skapar ett kostnadsfritt konto.

Förutom dessa alternativ finns det även några mindre kända streamingtjänster som också erbjuder gratis filmer online. Så det finns gott om valmöjligheter!

De bästa gratis streamingtjänsterna

När det kommer till gratis streaming finns det några tjänster som sticker ut. Här är de bästa gratis streamingtjänsterna just nu:

Dreamfilm är den överlägset bästa gratistjänsten när det gäller filmer och serier. De har det största utbudet av de allra senaste biofilmerna, men även ett enormt arkiv av gamla favoriter. Allt streamas gratis och lagligt.

YouTube är givetvis ett självklart alternativ för den som vill streama gratis. Även om du inte hittar de allra senaste filmerna där så finns det massor av klassiker och guldkorn att upptäcka.

Viaplay har faktiskt ett gratis utbud av både filmer och serier att erbjuda. Du behöver skapa ett konto, men det är helt gratis och ger tillgång till en hel del innehåll.

Utöver dessa kan tjänster som SVT Play, TV4 Play och C More vara värda att kolla in. De erbjuder visserligen mest serier, men har även en del filmer utan extra kostnad.

Hur streamar jag filmer i 4K?

För att kunna streama filmer i 4K krävs dels en strömningstjänst som erbjuder film i den upplösningen, dels att du har en internetuppkoppling som klarar av det.

Några saker att tänka på för att lyckas streama i 4K:

 • En internethastighet på minst 25 Mbit/s rekommenderas
 • En 4K-kompatibel TV eller skärm
 • En streamingtjänst som Netflix eller Amazon Prime Video med 4K-innehåll
 • De allra senaste mediespelarna som Chromecast Ultra eller Apple TV 4K för att vis filmerna på TV:n

Om du uppfyller dessa krav är det bara att leta reda på en film markerad med "4K" eller "Ultra HD" och börja streama! Bitraten avgör hur bra bildkvaliteten blir, så ju högre desto bättre. Ha även en snabb och stabil internetuppkoppling för bästa möjliga upplevelse.

Var hittar jag de senaste biofilmerna?

Vill du se de allra senaste filmerna som just nu går på bio? Då ska du välja någon av följande strömningstjänster:

Dreamfilm är den bästa källan för att streama de senaste biofilmerna online. De lägger vanligtvis upp nya titlar inom några veckor efter biopremiär, ibland snabbare.

Netflix köper ofta rättigheter till nya filmer. Så där kan det dyka upp både nyare titlar samt exklusiva Netflix-filmer.

HBO Max satsar också på nya filmer. Speciellt om de tillhör Warner Bros och DC släpps de där i samband med biovisning.

Amazon Prime Video har inte de allra nyaste filmerna, men tjänsten är bra på att få större titlar några månader efter biopremiär.

Viaplay och C More kan också vara värda att hålla koll på. Speciellt om du vill se svenska filmer brukar de släppas där ganska snabbt efter biopremiär.

Kan jag se svenska filmer med undertexter?

Ja, det går utmärkt att se svenska filmer med undertexter för att förstå dialogen bättre.

På de flesta större streamingtjänster som Netflix, Viaplay och C More finns det ett alternativ att slå på undertext till svenska filmer. Ofta följer undertexterna vad skådespelarna säger, men ibland beskriver de även bakgrundsljud eller musik.

Undertexterna brukar kunna justeras i storlek för att passa dina behov. På en del tjänster kan du även byta språk, så om du till exempel vill träna på svenska kan engelska undertexter vara bra.

När det kommer till gratis streaming av svenska filmer är Dreamfilm ett utmärkt val. Där kan du filtrera fram svenska filmer och serier, och de flesta har alternativ för svenska undertexter.

Så ja, oavsett om du streamar gratis eller via betalda tjänster går det oftast alldeles utmärkt att slå på svenska undertexter till svenska filmer och serier.

De bästa svenska filmerna genom tiderna

Sverige har producerat många filmer genom åren som blivit både publik- och kritikerfavoriter. Här är några av de främsta svenska filmerna genom tiderna:

 1. barbie stream
 2. harry potter streaming
 3. knoves out streaming
 4. nomadland stream
 5. the whale stream

Andra riktigt bra svenska filmer att se är bland annat Så som i himmelen, Evil, Snabba Cash, Låt den rätte komma in och Beck-filmerna. Det finns med andra ord gott om guldkorn att upptäcka i svensk film historia!

Streama HD-filmer utan nedladdning

Det går utmärkt att streama HD-filmer i full högupplöst kvalitet utan att behöva ladda ner dem.

Tjänster som Netflix, HBO Max och Viaplay erbjuder tusentals filmer och serier i HD-kvalitet. Bitraten ligger ofta på 5-10 Mbit/s för 1080p HD-streamning.

För bästa möjliga bildkvalitet rekommenderas en internetuppkoppling på minst 10 Mbit/s. Använder du Chromecast, Apple TV eller liknande för att strömma trådlöst till din TV behöver dudock en högre hastighet.

Utöver betaltjänster går det även alldeles utmärkt att hitta filmer i HD-kvalitet på gratissajter som YouTube och Dreamfilm. Där kan du strömma massor av filmer utan att behöva ladda ner dem eller betala något extra.

Lite beroende på internethastighet och vald enhet för uppspelning kan du alltså njuta av HD-filmer helt utan nedladdning. Det enda du behöver är ett stabilt nätverk och en kapabel strömningstjänst!

Populäraste genrer och skådespelare just nu

Vilka är de hetaste filmerna och största stjärnorna på bio just nu? Här är en titt på några av de mest populära genrerna och skådespelarna i filmvärlden för tillfället:

Action och superhjältefilmer ligger riktigt högt just nu med storfilmer som Top Gun: Maverick och Thor: Love and Thunder. Även sci-fi och fantasy är populärt tack vare succéer som Avatar: The Way of Water och The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Bland skådespelare toppar Tom Cruise listan tack vare den enorma framgången med Top Gun 2. Även Zendaya har haft ett rejält genombrottsår och Michelle Yeoh hyllas för sin insats i Everything Everywhere All at Once.

När det kommer till svenska filmer ligger komedier och drama högt med tittarfavoriter som Enkelstöten, Tillfällighetens music och Hilma. Bland svenska skådespelare märks bland andra Gustaf Skarsgård och Alba August.

Så det är en blandning av actionfilmer, superhjälteäventyr och svenskt drama som gäller för att locka biopubliken just nu. Och på skådespelarsidan dominerar internationella stjärnor som Tom Cruise och Zendaya.

I artikeln tittar vi närmare på var man kan streama filmer gratis online. De främsta alternativen är Dreamfilm för det senaste utbudet av biofilmer, YouTube för ett enormt arkiv och Viaplay för filmer utan extra kostnad.

Vidare går vi igenom vilka som är de bästa gratis streamingtjänsterna just nu. Dreamfilm toppar listan med sitt fokus på filmer och serier, medan YouTube och Viaplay också är starka alternativ.

Artikeln ger sedan tips på hur man kan streama filmer i 4K-upplösning. Viktiga saker är bland annat en stabil internetuppkoppling på minst 25 Mbit/s och att använda sig av en 4K-kompatibel mediaspelare.

Avslutningsvis tittar vi på var man hittar de senaste biofilmerna online, vart man vänder sig för att se svenska filmer med undertexter och några av de mest populära filmgenrerna och skådespelarna just nu.